ПИТАННЯ |
"ТАК" |
"НІ" |
НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ |
КОМЕНТАР |
Організація: |
У якій власності знаходиться молокопереробне підприємство |
|
|
|
|
Чи існує політика і процедура захисту інформації |
|
|
|
|
Чи існують схеми, які характеризують послідовність процесу на молокопереробному підприємстві |
|
|
|
|
Якщо так, то ці схеми включають: |
|
|
|
|
- їх значення в основній організації; |
|
|
|
|
- організацію перевірки якості; |
|
|
|
|
- різноманітні технічні дії; |
|
|
|
|
- допоміжні служби |
|
|
|
|
Чи маєте Ви можливість висловити свою думку, давати пояснення, для того щоб виконувати вимоги ваших клієнтів |
|
|
|
|
Якщо так, то в чому це полягає |
|
|
|
|
Чи є на вашому підприємстві своя відомча лабораторія |
|
|
|
|
Якщо є, то в якій системі вона акредитована |
|
|
|
|
В яких ВУЗах проходять підвищення кваліфікації спеціалісти лабораторії |
|
|
|
|
Чи приймає участь відомча лабораторія у міжлабораторних порівняльних дослідженнях |
|
|
|
|
Чи маєте ви систему підтвердження якості продукції, яку ви випускаєте |
|
|
|
|
Чи є на підприємстві менеджер з якості продукції |
|
|
|
|
Чи визначені обов'язки між різними співробітниками, які відповідають за якість |
|
|
|
|
Чи є відповідальні особи за окремі ділянки роботи |
|
|
|
|
Якщо так, то чи є персональні посадові інструкції (із зазначенням порядку виконання відповідних робіт) |
|
|
|
|
Система якості: |
Ви маєте керівництво з якості |
|
|
|
|
Якщо так, то чи містить воно декларацію про політику якості |
|
|
|
|
Чи містить система якості наступну інформацію: |
|
|
|
|
- структуру, що підтверджена документально; |
|
|
|
|
- роль і обов'язки у ній технічного управління і менеджера з якості |
|
|
|
|
Чи є система ведення документації |
|
|
|
|
- Чи існують процедури, направлені на забезпечення контролю за її веденням |
|
|
|
|
- Чи існують інструкції, за якими здійснюється затвердження документів |
|
|
|
|
Контракти з субпідрядниками: |
Чи заключаються угоди із субпідрядниками, на виконання тих чи інших робіт |
|
|
|
|
Якщо так, то за якими напрямками |
|
|
|
|
За якими показниками ці субпідрядники обираються |
|
|
|
|
Придбання послуг та необхідних компонентів: |
Чи є політика вибору у придбанні послуг та компонентів |
|
|
|
|
Чи описані процедури |
|
|
|
|
Якщо так, то які вони |
|
|
|
|
Які критерії відповідності використовуються для компонентів (товарів), які вам потрібно придбати |
|
|
|
|
Чи оцінюєте ви постачальників компонентів (товарів, послуг) |
|
|
|
|
Якщо так, то за якими критеріями |
|
|
|
|
Скарги: |
Чи визначили ви політику щодо розгляду скарг, які надішли |
|
|
|
|
Чи існує процедура розгляду скарг |
|
|
|
|
Контроль невідповідності: |
Чи існує політика, яка здійснюється у разі невідповідності продукції |
|
|
|
|
У разі виявлення невідповідності в роботі, чи визначені процедури її усунення |
|
|
|
|
Корегуючи дії: |
Чи визначена політика виконання корегуючих дій, у разі виявлення невідповідності |
|
|
|
|
Чи існує процедура виконання корегуючих дій |
|
|
|
|
Чи здійснюються відповідні дії стосовно контролю ефективності корегуючих дій |
|
|
|
|
Попереджувальні дії: |
Чи існують процедури, відносно попереджувальних (профілактичних) дій |
|
|
|
|
Контроль реєстрації: |
Чи існує процедура стосовно управління реєстрацією |
|
|
|
|
Якщо так, то чи вона прописана |
|
|
|
|
Які типи реєстрації використовуються |
|
|
|
|
Внутрішній аудит: |
Чи проводите Ви внутрішній аудит |
|
|
|
|
Якщо так, то чи існує процедура внутрішнього контролю за якістю |
|
|
|
|
З якою частотою він організований |
|
|
|
|
Які об'єкти підлягають перевірці |
|
|
|
|
Надайте, будь-ласка, для розгляду: |
|
|
|
|
- схеми внутрішнього контролю за якістю кожного виду продукції; |
|
|
|
|
- опис процедури щодо здійснення дезінфекції приміщень; |
|
|
|
|
- схеми контролю за якістю деззасобів; |
|
|
|
|
- схеми контролю за якістю води, яка використовується на підприємстві; |
|
|
|
|
- схеми використання спецодягу; |
|
|
|
|
- опис технологічного процесу, при виготовленні кожного виду продукції, з урахуванням кожної стадії. Інструкції з виготовлення; |
|
|
|
|
- перелік продукції, що виробляється підприємством; |
|
|
|
|
- умови її зберігання на складі; |
|
|
|
|
- форма обробки (охолодження, пастеризація тощо); |
|
|
|
|
- найбільш важливі параметри, характеристики (хімічні, фізичні, органолептичні, мікробіологічні тощо); |
|
|
|
|
- зовнішній вигляд кінцевої продукції, її упаковка; |
|
|
|
|
- умови зберігання та реалізації; |
|
|
|
|
- термін зберігання; |
|
|
|
|
- маркування з урахуванням призначення продукції (для дітей, грудних дітей, людей похилого віку); |
|
|
|
|
- схема контролю за якістю та безпекою продукції, яка випускається; |
|
|
|
|
- схема лабораторного контролю |
|
|
|
|
Персонал: |
Чи визначена необхідність політики щодо управління підготовки кадрів |
|
|
|
|
Чи існує відповідна процедура |
|
|
|
|
Чи всі співробітники працюють за контрактом |
|
|
|
|
Чи існує опис функцій для всього персоналу |
|
|
|
|
Екологічні умови та споруди: |
Чи здійснюється контроль за умовами виконання робіт |
|
|
|
|
Чи прописані умови, при яких повинні проводитись конкретні роботи, якщо так, які вони |
|
|
|
|
Чи існують інструкції з використання того чи іншого обладнання |
|
|
|
|
Чи існують інструкції з виготовлення конкретного виду продукції |
|
|
|
|
Якщо так, то хто і коли їх затвердив |
|
|
|
|
Чи плануються роботи з розвитку виробництва |
|
|
|
|
Чи призначена відповідальна особа за розвиток виробництва |
|
|
|
|
Якщо так, то які її функції |
|
|
|
|
Чи прогнозуються ресурси на розвиток виробництва, і як їх планують використовувати |
|
|
|
|
Обладнання: |
Чи відповідає обладнання, яке використовується на підприємстві, ISO 9001 тощо |
|
|
|
|
Чи існує комп'ютерна (або теле-) програма забезпечення контролю за операціями на кожній ділянці виробництва і на підприємстві в цілому |
|
|
|
|
Гігієнічні вимоги до персоналу: |
Чи перевіряється здоров'я персоналу та дотримання особистої гігієни |
|
|
|
|
Якщо перевіряється, то ким |
|
|
|
|
Чи є гігієнічний кордон |
|
|
|
|
Якщо є, надайте схему гігієнічного кордону (санпропускник, душові, кімнати для переодягання тощо) |
|
|
|
|
Чи є умови для централізованого прання |
|
|
|
|
Чи є умови для сушки змінного робочого одягу та взуття |
|
|
|
|
Чи є персональні шафи для домашнього та робочого спецодягу |
|
|
|
|
Надайте схеми спецодягу: |
|
|
|
|
- кепка на волосся; |
|
|
|
|
- маска для обличчя; |
|
|
|
|
- робочий халат; |
|
|
|
|
- нарукавники; |
|
|
|
|
- фартухи; |
|
|
|
|
- рукавички; |
|
|
|
|
- чоботи світлого кольору |
|
|
|
|
Якщо схема є, то чи робочий персонал забезпечений подвійним комплектом спецодягу |
|
|
|
|
Як часто дезінфікують рукавички, і як часто здійснюється контроль за чистотою рук |
|
|
|
|
Чи існує басейн (ємність) для дезінфекції взуття |
|
|
|
|
Чи існує гігієнічна зона |
|
|
|
|
Чи існує устаткування для миття та дезінфекції взуття |
|
|
|
|
Чи є в наявності резервуари із рідким милом |
|
|
|
|
Вимоги до цехів: |
Чи забезпечує вибране приміщення недопущення негативного впливу на продукцію |
|
|
|
|
Чи планування забезпечує розділення на чисту і брудну зони |
|
|
|
|
Чи відпрацьована схема технологічного процесу (отримання сировини, її зберігання, технологічна обробка, упаковка, відправка на склад) без перетину окремих етапів технологічного ланцюга |
|
|
|
|
Якщо так, надайте схему |
|
|
|
|
Чи покриті підлоги водостійкими матеріалами (керамічна плитка, пластик, мінеральні смоли тощо) |
|
|
|
|
- без пошкоджень; |
|
|
|
|
- з пошкодженням |
|
|
|
|
Чи мають стіни чисте гігієнічне покриття |
|
|
|
|
Чи має стеля чисте гігієнічне покриття (гладенький пластик тощо) |
|
|
|
|
Чи знаходиться електропроводка в спеціальному підвісному каналі із нержавіючої сталі (в трубах - добре рішення) |
|
|
|
|
Двері: |
|
|
|
|
- пластикові - оптимальний варіант; |
|
|
|
|
- покриті цинком - можливий варіант |
|
|
|
|
Чи правильно розташована вентиляція |
|
|
|
|
Чи забезпечує вона необхідну аерацію |
|
|
|
|
Чи є достатня кількість освітлювальних приладів, конструкція яких не допускає потрапляння шматочків скла у продукти |
|
|
|
|
До холодильних, морозильних приміщень вимоги такі ж |
|
|
|
|
Чи в задовільному стані гігієнічна система відпрацьованої води (стан труб, повороти округлі, чисті тощо) |
|
|
|
|
Чи є надійний захист від шкідників (комахи, гризуни тощо) |
|
|
|
|
- чи є сітка на вікнах; |
|
|
|
|
- чи є "ловушки" з приманкою для гризунів; |
|
|
|
|
- чи є позначка "ловушки"; |
|
|
|
|
- чи є позначка "приманка" |
|
|
|
|
Чи є достатня кількість місць для миття та дезінфекції |
|
|
|
|
Чи є безконтактні крани вмивальників для миття рук з холодною, гарячою водою |
|
|
|
|
Чи є одноразові рушники |
|
|
|
|
Чи є відповідні можливості для очистки та дезінфекції вантажних відсіків транспортних засобів |
|
|
|
|
Чи є приміщення для очистки і дезінфекції контейнерів |
|
|
|
|
Чи є пристрій для миття і дезінфекції рук перед входом у виробничий цех |
|
|
|
|
Чи є пристрій для миття взуття і фартухів |
|
|
|
|
Чи є сушка мокрих чистих фартухів |
|
|
|
|
Чи є окремі приміщення (устаткування) для зберігання відходів виробництва |
|
|
|
|
Чи всі матеріали, які використані для виготовлення обладнання: |
|
|
|
|
- не токсичні; |
|
|
|
|
- стійкі до корозії; |
|
|
|
|
- гладенькі; |
|
|
|
|
- легко миються і дезінфікуються; |
|
|
|
|
- стійкі до ушкодження (розривів тощо); |
|
|
|
|
- не пропускають сторонніх запахів; |
|
|
|
|
- столи і стільці пластикові (оптимальний варіант) |
|
|
|
|
Чи обладнання розміщене не занадто близько до стін |
|
|
|
|
Чи є обладнання для миття робочих приміщень кожного цеху окремо |
|
|
|
|
Чи є очищаючі та дезінфікуючі засоби |
|
|
|
|
Якщо так, надайте схему очистки |
|
|
|
|
Які є вимоги до кожної технологічної схеми |
|
|
|
|
Як здійснюється контроль тестування готової продукції |
|
|
|
|
Надайте, будь-ласка, схему контролю |
|
|
|
|
Чи є умови для проведення такого тестування |
|
|
|
|
Чи є умови для зберігання архівних зразків продукції, яка виготовляється |
|
|
|
|
Чи є журнал реєстрації архівних зразків продукції |
|
|
|
|