- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 189 від 11.06.2008 )
Про запровадження системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту
З метою підвищення результативності і ефективності діяльності центрального апарату Держспоживстандарту України шляхом запровадження системи управління якістю відповідно до вимог національного стандарту ДСТУ ISO 9001-2001 "Системи управління якістю. Вимоги" та Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 року
N 614, керуючись п. 12 Положення про Держспоживстандарт України, затвердженого Указом Президента України від 18 березня 2003 року
N 225, та у зв'язку з введенням в дію з 1 серпня 2007 року нової структури Держспоживстандарту
НАКАЗУЮ:
1. Створити Координаційну раду з якості при Держспоживстандарті України.
2. Затвердити Положення про Координаційну раду з якості Держспоживстандарту України та склад Координаційної ради з якості Держспоживстандарту України, що додаються (додатки 1, 2).
3. Призначити головним уповноваженим з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України заступника Голови Держспоживстандарту України Віткіна Л.М.
4. Затвердити склад робочої групи із запровадження у центральному апараті Держспоживстандарту України системи управління якістю, що додається (додаток 3).
5. Затвердити План запровадження системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України на вересень-листопад 2007 року, що додається (додаток 4).
6. Наказ Держспоживстандарту України від 16 березня 2007 року
N 57 "Про запровадження системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту" визнати таким, що втратив чинність.
7. Управлінню справами та контролю за використанням майна (Грицик В.І.) довести цей наказ до відома структурних підрозділів Держспоживстандарту України, ДП "НДІ "Система", ДП "УкрНДНЦ" і Укрметртестстандарту.
8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Додаток 1
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держспоживстандарту
України
22.08.2007 N 194
ПОЛОЖЕННЯ
про Координаційну раду з якості Держспоживстандарту України
1. Координаційна рада з якості Держспоживстандарту України (далі - Координаційна рада) є дорадчим органом Держспоживстандарту України, дія якого припиняється з моменту отримання сертифіката на систему управління якістю Держспоживстандарту.
3. Головним завданням Координаційної ради є організація розроблення, запровадження та постійне удосконалення системи управління якістю в Держспоживстандарті України.
4. Координаційна рада відповідно до покладеного на неї завдання:
- організовує проведення аналізу відповідності діяльності Держспоживстандарту України вимогам національного стандарту ДСТУ ISO 9001-2001 та здійснює підготовку заходів щодо приведення її у відповідність до цих вимог;
- координує діяльність з розроблення та актуалізації документів системи управління якістю в Держспоживстандарті України;
- вносить Голові Держспоживстандарту України пропозиції щодо кандидатур внутрішніх аудиторів для оцінювання результатів запровадження системи управління якістю в центральному апараті Держспоживстандарту України;
- розробляє та затверджує програму проведення внутрішніх аудитів системи управління якістю Держспоживстандарту, здійснює контроль за її виконанням;
- розробляє коригуючі заходи та приймає відповідні рішення за підсумками проведення аудитів системи управління якістю в Держспоживстандарті України;
- проводить аналіз результативності та ефективності процесів системи управління якістю в Держспоживстандарті України, приймає рішення за підсумками цього аналізу;
- координує діяльність, спрямовану на організацію та проведення навчання фахівців Держспоживстандарту України з питань управління якістю;
- ініціює запровадження кращого міжнародного досвіду з питань управління якістю в діяльності Держспоживстандарту України.
5. Координаційна рада має право:
- одержувати інформацію від структурних підрозділів центрального апарату Держспоживстандарту України з питань функціонування системи управління якістю;
- заслуховувати звіти головного уповноваженого з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України та внутрішніх аудиторів для оцінювання результатів запровадження системи управління якістю в центральному апараті Держспоживстандарту України, здійснювати контроль за їх діяльністю;
- ініціювати підготовку структурними підрозділами апарату Держспоживстандарту проектів документів системи управління якістю, розглядати та вносити їх на затвердження керівництву Держспоживстандарту України.
6. До складу Координаційної ради входять голова, заступник голови Координаційної ради - головний уповноважений з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України, секретар Координаційної ради та членів ради. Персональний склад Координаційної ради затверджується наказом Держспоживстандарту України.
7. Заступник голови Координаційної ради з якості Держспоживстандарту України, який призначений головним уповноваженим з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України:
- забезпечує встановлення, впровадження та підтримання процесів, необхідних для системи управління якістю;
- звітує перед Головою Держспоживстандарту України про функціонування системи управління якістю і необхідність її удосконалення;
- забезпечує обізнаність з вимогами замовника в межах Держспоживстандарту України;
- забезпечує взаємодію Держспоживстандарту України з зовнішніми сторонами з питань, пов'язаних з системою управління якістю.
8. Засідання Координаційної ради проводиться не рідше ніж один раз на квартал і є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше, ніж половина її членів. Головує на засіданнях голова Координаційної ради або за його дорученням заступник голови Координаційної ради.
Рішення Координаційної ради приймаються голосуванням, більшістю голосів її членів, які присутні на засіданні Координаційної ради. У разі рівного розподілу голосів при голосуванні голос головуючого на засіданні Координаційної ради є вирішальним.
Питання, які потребують оперативного вирішення, можуть розглядатися шляхом опитування членів Координаційної ради та готуватися в установленому порядку.
Рішення Координаційної ради готуються у вигляді протоколів, які підписує головуючий та секретар засідання Координаційної ради.
Рішення Координаційної ради обов'язково подаються на розгляд Голові Держспоживстандарту України.
9. Секретар Координаційної ради готує документи для засідань Координаційної ради та забезпечує протокольне оформлення рішень Координаційної ради на засіданні.
10. Робоча група із запровадження у центральному апараті Держспоживстандарту України системи управління якістю є робочим органом Координаційної ради. Робоча група:
забезпечує встановлення, впровадження, підтримання та взаємодію процесів, необхідних для ефективного функціонування системи управління;
розробляє та надає на затвердження Координаційній раді документацію системи управління якістю.
Керівник робочої групи організовує засідання робочої групи за необхідністю.
11. В кожному структурному підрозділі Держспоживстандарту України призначається уповноважений з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України. Уповноважені з розроблення та забезпечення функціонування системи управління якістю розроблюють, забезпечують впровадження, підтримання та взаємодію процесів, необхідних для ефективного функціонування системи управління якістю у своїх структурних підрозділах апарату Держспоживстандарту України.
12. Організаційно-методичне забезпечення діяльності Координаційної ради здійснюють ДП "УкрНДНЦ" та ДП "НДІ "Система".
13. У подальшому відповідальність за підтримання та удосконалення системи управління якістю Держспоживстандарту покладається на заступника голови Держспоживстандарту - головного уповноваженого з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України та відповідний структурний підрозділ Держспоживстандарту - відділ моніторингу та впровадження систем управління якістю.
Начальник Управління аналізу та з питань якості | І.І.Сахацький |
Додаток 2
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держспоживстандарту
України
22.08.2007 N 194
СКЛАД
Координаційної ради з якості Держспоживстандарту України
Шнипко Олександр Сергійович |
- Голова Держспоживстандарту України, голова Координаційної ради |
Віткін Леонід Михайлович |
- заступник Голови Держспоживстандарту України, головний уповноважений з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю у центральному апараті Держспоживстандарту України, заступник голови Координаційної ради |
Олійник Даніїла Іллівна |
- заступник Голови Держспоживстандарту України |
Черепков Сергій Тимофійович |
- заступник Голови Держспоживстандарту України |
Жарков Юрій Васильович |
- заступник Голови Держспоживстандарту України |
Пічугін Олександр Юрійович |
- заступник Голови Держспоживстандарту України |
Нелепов Андрій Анатолійович |
- директор Департаменту стандартизації та метрології Держспоживстандарту України |
Михайлов Валерій Михайлович |
- директор Департаменту стратегічного прогнозування, планування та міжнародного співробітництва Держспоживстандарту України |
Соколова Ольга Петрівна |
- директор Департаменту споживчої політики Держспоживстандарту України |
Литвиненко Сергій Володимирович |
- директор Департаменту координації роботи Держспоживстандарту України |
Краснящих Василь Миколайович |
- начальник Управління із забезпечення діяльності Голови Держспоживстандарту України |
Папуша Максим Миколайович |
- начальник Управління державного нагляду, контрольно-ревізійної роботи та аудиту |
Козлов Павло Борисович |
- начальник Управління правового забезпечення та кадрової роботи Держспоживстандарту України |
Сергієнко Галина Василівна |
- начальник Управління планово-фінансової політики та бухгалтерського обліку Держспоживстандарту України |
Сердюков Олександр Якович |
- начальник Управління оцінки відповідності Держспоживстандарту України |
Воронков Анатолій Миколайович |
- генеральний директор ДП "Полтавастандартметрологія" |
Білоусов Віктор Федорович |
- директор ДП "Черкасистандартметрологія" |
Мухаровський Михайло Якович |
- генеральний директор Укрметртестстандарту |
Цициліано Олексій Деонисович |
- генеральний директор ДП "УкрНДНЦ" |
Паракуда Василь Васильович |
- директор ДП "НДІ "Система" |
Сахацький Ігор Іванович |
- начальник Управління аналізу та з питань якості Держспоживстандарту України, секретар Координаційної ради. |
Начальник Управління аналізу та з питань якості | І.І.Сахацький |
................Перейти до повного тексту