- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про проведення регіональних нарад за участю ТК
(Витяг)
З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері стандартизації та дотримання міжнародних принципів діяльності технічних комітетів стандартизації України (ТК), активізування подальшої роботи з підвищення результативності діяльності ТК та залучення до роботи в ТК суб'єктів господарювання, для забезпечення належної організації проведення регіональних нарад за участю ТК, представників органів виконавчої влади, промисловості та бізнесу
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Графік проведення регіональних нарад за участю технічних комітетів стандартизації, представників органів виконавчої влади, промисловості та бізнесу.
2. Затвердити рекомендації для державних центрів стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України щодо підготовки та проведення регіональних нарад.
3. ДП "Дніпростандартметрологія" (Качанов С.О.), "Харківстандартметрологія" (Будьонний М.М.), ДП "Одесастандартметрологія" (Царюк В.М.), Львівський РДЦСМС (Друзюк В.М.) забезпечити організацію та проведення нарад відповідно до Графіка та рекомендацій.
4. ДП "УкрНДНЦ" (Цициліано О.Д.) забезпечити надання державним центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України консультативної та методичної допомоги щодо організації та проведення нарад.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держспоживстандарту
України
26.02.2007 N 37
РЕКОМЕНДАЦІЇ
для державних центрів стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України щодо підготовки та проведення регіональних нарад за участю технічних комітетів стандартизації, представників органів виконавчої влади, промисловості й бізнесу
А. Орієнтовний перелік питань до порядку денного нарад
1. Стандартизація як один з механізмів реалізації державної політики України (представник Держспоживстандарту України).
2. Участь бізнесу в діяльності технічних комітетів стандартизації - шлях до створення передумов успішної підприємницької діяльності (представник Держспоживстандарту України).
3. Роль та участь центрів стандартизації, сертифікації та метрології стандартизації для забезпечення потреб користувачів регіону в нормативних документах, залученні суб'єктів господарювання до робіт із стандартизації (представники центрів стандартизації, сертифікації та метрології).
4. Аналіз діяльності ТК регіону (представник ДП "УкрНДНЦ").
5. Актуальні питання планування та виконання робіт із стандартизації (представник ДП "УкрНДНЦ").
6. Впровадження та застосування стандартів та інших нормативних документів (у тому числі пряме застосування міжнародних стандартів (представники центрів стандартизації, сертифікації та метрології)).
7. Нагляд за дотриманням стандартів (представники центрів стандартизації, сертифікації та метрології, органів із сертифікації).
8. Взаємозв'язок стандартів та процедури оцінки відповідності (представники центрів стандартизації, сертифікації та метрології, інших органів із сертифікації).
9. Результати, перспективи діяльності, актуальні та проблемні питання діяльності ТК (представники ТК).
10. Потреби у національних стандартах асоціацій, об'єднань виробників підприємств, їх залучення до розроблення та фінансування розроблення нормативних документів (представник асоціації або об'єднання виробників).
Б. Орієнтовний План заходів з підготовки до регіональної наради з ТК
N п/п |
Назва заходу |
Термін виконання |
1. |
Підготовка складу учасників та доповідачів на нараді |
за місяць до наради |
2. |
Підготовка переліку питань, що потребують розгляду на нараді, та доведення їх до відома доповідачів |
за місяць до наради |
3. |
Підготовка списку розсилки листів-запрошень на засідання |
за місяць до наради |
4. |
Розсилка листів учасникам з запрошенням взяти участь у засіданні |
за місяць до наради |
5. |
Підготовка порядку денного та регламенту засідання |
за два тижні до наради |
6. |
Підготовка проекту рішення наради |
за два дні до наради |
7. |
Комплектація матеріалів до наради |
за день до наради |
8. |
Підготовка залу для проведення наради |
за день до наради |
9. |
Поселення іногородніх учасників |
за день до наради |
10. |
Реєстрація учасників |
у день наради |
11. |
Забезпечення всіх учасників засідання мінеральною водою, кавою, чаєм і печивом |
у день наради |
12. |
Підготовка звітних матеріалів за результатами наради: |
|
- рішення наради; |
1-2 дні після наради |
- інформація на веб-сайт Держспоживстандарту України; |
1-2 дні після наради |
- публікація у журналі "Стандартизація, сертифікація, якість" |
за потреби |
................Перейти до повного тексту