1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Л И С Т
16.03.2007 N 2174-6-6/18
Щодо удосконалення практики застосування підзаконних нормативно-правових актів
(Витяг)
На виконання Закону України "Про захист прав споживачів" та інших нормативно-правових актів, які регулюють відносини у сфері захисту прав споживачів Держспоживстандартом України наказом від 25.10.2006 р. N 311, затверджено Порядок проведення перевірок у суб'єктів господарювання сфери торгівлі і послуг, у тому числі ресторанного господарства, якості продукції, додержання обов'язкових вимог щодо безпеки продукції, а також додержання правил торгівлі (далі - Порядок), який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 листопада 2006 р. за N 1219/13093.
Цей Порядок визначає механізм здійснення державного контролю посадовими особами Держспоживстандарту України та його територіальними органами у сфері захисту прав споживачів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі за додержанням законодавства про захист прав споживачів суб'єктами господарювання сфери торгівлі і послуг, у тому числі ресторанного господарства.
Перевірки діяльності суб'єктів господарювання проводяться з метою контролю стану дотримання ними вимог законодавства про захист прав споживачів щодо якості та безпеки продукції, правил торгівлі та послуг, надання споживачам необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію.

................
Перейти до повного тексту