1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
15.09.2009 N 21
Про посилення державного нагляду за потужностями (об'єктами) з виробництва та обігу харчових продуктів
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" у зв'язку із ускладненням санітарно-епідемічної ситуації та з метою забезпечення захисту життя та здоров'я населення, вжиття відповідних запобіжних заходів щодо збереження стабільної епідемічної ситуації
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Головам Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських Рад, органів місцевого самоврядування, міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, рекомендувати:
1.1. Провести засідання надзвичайних протиепідемічних комісій, на яких розглянути питання санітарно-епідемічної ситуації в регіонах та обсягу необхідних запобіжних заходів щодо недопущення виникнення епідемічних ускладнень, у тому числі профілактики виникнення гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.
1.2. Взяти під особистий контроль роботу керівників відповідних служб, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення відповідних територій.
1.3. Проводити постійну роботу з засобами масової інформації щодо висвітлення питань профілактики виникнення та розповсюдження гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь з метою своєчасного, об'єктивного та достовірного інформування населення.
1.4. Привести продовольчі ринки та об'єкти дрібно-роздрібної торгівлі, незалежно від форм власності, у відповідність до вимог чинного законодавства. Вжити дієвих заходів щодо припинення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях та ліквідації стихійної торгівлі.
1.5. Систематично проводити комплексні перевірки дотримання суб'єктами господарювання умов виробництва, транспортування та реалізації харчових продуктів.
1.6. Вжити заходів щодо підвищення відповідальності власників, керівників потужностей (об'єктів) з виробництва та обігу харчових продуктів за недотримання вимог санітарного законодавства у частині забезпечення безпечності та якості харчових продуктів.
1.7. Забезпечити посилення санітарних та протиепідемічних (профілактичних) заходів у місцях масового перебування людей (зібрання, святкування, ярмарки тощо).
2. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, що здійснюють діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів:
2.1. Забезпечити безумовне дотримання вимог чинного законодавства, у тому числі санітарного, щодо виробництва та реалізації безпечних та якісних харчових продуктів.

................
Перейти до повного тексту