- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
Про затвердження рекомендованого середньодобового набору продуктів харчування для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах
У зв'язку із збільшенням грошових витрат на обслуговування ветеранів війни в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах, з метою приведення у відповідність грошових норм та середньодобового набору продуктів харчування для ветеранів війни
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити рекомендований середньодобовий набір продуктів харчування на одного хворого в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах (додається).
2. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, директору Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни, головному лікарю Українського госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" забезпечити впровадження рекомендованого середньодобового набору продуктів харчування в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Митника З.М.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МОЗ України
21.04.2009 N 262
РЕКОМЕНДОВАНИЙ СЕРЕДНЬОДОБОВИЙ НАБІР
продуктів харчування на одного хворого в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах
N з/п |
Найменування продуктів |
Маса (брутто, грам/добу) |
1 |
Хліб житній, пшеничний грубого помолу, житньо-пшеничний (зерновий, висівковий, злаковий та ін.) |
120 |
2 |
Хліб пшеничний 1-го та вищого ґатунку |
230 |
3 |
Борошно пшеничне |
30 |
4 |
Крохмаль |
2 |
5 |
Крупи, макаронні вироби та бобові |
130 |
6 |
Цукор |
45 |
7 |
Кондитерські вироби (цукерки, печиво, вафлі, зефір, повидло та ін.) |
10 |
8 |
Мед натуральний |
5 |
9 |
Картопля |
400 |
10 |
Овочі - всього, в т.ч.: буряк, морква, капуста, цибуля ріпчаста та зелена, помідори, огірки свіжі та консервовані, перець, баклажани, горошок зелений та консервований, кукурудза, гарбуз, часник, томат, зелень та ін. |
700 |
11 |
Фрукти, ягоди, цитрусові |
300 |
12 |
Соки фруктові і овочеві |
200 |
13 |
Сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки, інжир та ін.) |
40 |
14 |
М'ясо, м'ясопродукти (ковбасні вироби варені, копчені, субпродукти) |
180 |
15 |
Кури |
155 |
16 |
Риба, рибопродукти (оселедець, рибні консерви), продукти моря (крабові палички, морська капуста, кальмари, паста криля, мідії та ін.) |
120 |
17 |
Молоко |
200 |
18 |
Кисломолочні (кефір, ряжанка, йогурт та ін.) |
250 |
19 |
Сметана |
30 |
20 |
Сири м'які |
80 |
21 |
Сири тверді |
30 |
22 |
Жири тваринні |
30 |
23 |
Олія рослинна (соняшникова, кукурудзяна, оливкова, рапсова та ін.) |
40 |
24 |
Майонез |
8 |
25 |
Чай |
1,5 |
26 |
Какао, кавовий напій |
3 |
27 |
Дріжджі |
2 |
28 |
Спеції (лавровий лист, укріп, петрушка, перець, коріандр та ін.) |
1 |
29 |
Оцет |
2 |
30 |
Сода |
1 |
31 |
Сіль |
10 |
32 |
Приправи (лимонна кислота та ін.) |
1 |
33 |
Яйця, шт. |
1 шт. |
................Перейти до повного тексту