1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
21.04.2009 N 262
Про затвердження рекомендованого середньодобового набору продуктів харчування для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах
У зв'язку із збільшенням грошових витрат на обслуговування ветеранів війни в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах, з метою приведення у відповідність грошових норм та середньодобового набору продуктів харчування для ветеранів війни
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити рекомендований середньодобовий набір продуктів харчування на одного хворого в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах (додається).
2. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, директору Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни, головному лікарю Українського госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" забезпечити впровадження рекомендованого середньодобового набору продуктів харчування в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Митника З.М.
Міністр В.М.Князевич
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МОЗ України
21.04.2009 N 262
РЕКОМЕНДОВАНИЙ СЕРЕДНЬОДОБОВИЙ НАБІР
продуктів харчування на одного хворого в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах
N
з/п
Найменування продуктів Маса
(брутто,
грам/добу)
1 Хліб житній, пшеничний грубого помолу,
житньо-пшеничний (зерновий, висівковий, злаковий
та ін.)
120
2 Хліб пшеничний 1-го та вищого ґатунку 230
3 Борошно пшеничне 30
4 Крохмаль 2
5 Крупи, макаронні вироби та бобові 130
6 Цукор 45
7 Кондитерські вироби (цукерки, печиво, вафлі,
зефір, повидло та ін.)
10
8 Мед натуральний 5
9 Картопля 400
10 Овочі - всього, в т.ч.:
буряк, морква, капуста, цибуля ріпчаста та
зелена, помідори, огірки свіжі та консервовані,
перець, баклажани, горошок зелений та
консервований, кукурудза, гарбуз, часник,
томат, зелень та ін.
700
11 Фрукти, ягоди, цитрусові 300
12 Соки фруктові і овочеві 200
13 Сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки, інжир
та ін.)
40
14 М'ясо, м'ясопродукти (ковбасні вироби варені,
копчені, субпродукти)
180
15 Кури 155
16 Риба, рибопродукти (оселедець, рибні консерви),
продукти моря (крабові палички, морська капуста,
кальмари, паста криля, мідії та ін.)
120
17 Молоко 200
18 Кисломолочні (кефір, ряжанка, йогурт та ін.) 250
19 Сметана 30
20 Сири м'які 80
21 Сири тверді 30
22 Жири тваринні 30
23 Олія рослинна (соняшникова, кукурудзяна,
оливкова, рапсова та ін.)
40
24 Майонез 8
25 Чай 1,5
26 Какао, кавовий напій 3
27 Дріжджі 2
28 Спеції (лавровий лист, укріп, петрушка, перець,
коріандр та ін.)
1
29 Оцет 2
30 Сода 1
31 Сіль 10
32 Приправи (лимонна кислота та ін.) 1
33 Яйця, шт. 1 шт.

................
Перейти до повного тексту