1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
06.06.2020 № 36
Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення, на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів"
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення, на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), що додаються.
2. Директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України довести цю постанову до відома зацікавлених центральних органів виконавчої влади, Київської міської, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
3. Ця постанова набирає чинності з 10 червня 2020 року.
Заступник Міністра
охорони здоров'я -
Головний державний
санітарний лікар України



В. Ляшко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Головного державного
санітарного лікаря України
06 червня 2020 року № 36
ПРОЕКТ ТИМЧАСОВИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ
щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення, на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
Ці Тимчасові рекомендації розроблені для колективних засобів розміщення (окрім готелів та аналогічних засобів розміщення), в тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, оздоровчих таборів, таборів праці та відпочинку (крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку), санаторіїв і пансіонатів (далі - Заклади) та повинні враховуватися суб'єктами господарювання з метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).
1. У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.
Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов'язків.
2. На вході до закладу або окремих його приміщень, необхідно:
розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).
3. При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника.

................
Перейти до повного тексту