- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
Про розширення сфери застосування харчової добавки нізин (Е 234)
Я, Головний державний санітарний лікар України, Бобильова Ольга Олександрівна, розглянувши надані Комітетом з питань гігієнічного регламентування МОЗ України матеріали (лист від 04.03.02 N 102):
Обгрунтування можливості поширення галузі застосування харчової добавки "Нізин" (Е 234) на хліб та хлібо-булочні вироби, підготовлене інститутом екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя, рецензію зав. відділом гігієни харчування Центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ України Максимчук М.М. на "Обгрунтування можливості поширення галузі застосування харчової добавки "Нізин" (Е 234) на хлібо-булочні вироби", заключення кафедри гігієни харчування НМУ ім. акад. О.О.Богомольця про можливість використання антибіотика нізин та нізинвміщуючої харчової добавки "Селектин" в хлібопекарському виробництві (від 17.09.98 N 120/2), заключення інституту харчування Російської АМН "Об использовании консерванта-антибиотика Низин (Е 234) й пищевой добавки "Селектин" в хлебопекарском производстве" (від 23.03.97 N 72-188), звіт інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України "Изучение биологических свойств азробних спорообразующих бактерий, выделенных из пшеничной муки" (1999), висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи МОЗ України на харчову добавку "Селектин" (від 18.09.2000 N 03.4/308), рекомендації по запобіганню картопляної хвороби хліба, затверджені Головою Ради об'єднання "Укрхлібпром" М.Т.Богданом 16.07.99.
------------------------------------------------------------------
(перелік матеріалів обгрунтування, ким розроблені,
ким прорецензовані)
протокол N 1 від 15.02.02 Комісії з нормування та регламентування хімічних і біологічних речовин у продуктах харчування і продовольчій сировині Комітету з питань гігієнічного регламентування МОЗ України
------------------------------------------------------------------
(номер і дата протоколу профільної комісії Комітету)
В С Т А Н О В И Л А що надані матеріали відповідають сучасним науковим і методичним підходам до регламентації мікробіологічних показників безпеки для харчових продуктів, принципам безпеки використання харчових добавок і контамінантів у продуктах харчування, ВОЗ, Женева, 1991, 159 с.
................Перейти до повного тексту