- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 квітня 2003 р.
за N 285/7606
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державної
податкової адміністрації
N 489 від 07.09.2009 )
Про затвердження Переліку вимог до місць зберігання спирту
На виконання пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року
N 1266 "Про затвердження Порядку здійснення контролю за обігом спирту"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік вимог до місць зберігання спирту, що додається.
2. Начальнику Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України Чабаненку В.В.:
подати цей наказ до Міністерства юстиції України для державної реєстрації;
довести цей наказ до відома регіональних управлінь Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі і забезпечити належне його виконання.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Оперенка Г.М.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової
адміністрації України
25.03.2003 N 137
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 квітня 2003 р.
за N 285/7606
ПЕРЕЛІК ВИМОГ
до місць зберігання спирту
1. Загальні вимоги до місць зберігання спирту
1.1. Наявність відповідних документів, виданих Державним комітетом України з нагляду за охороною праці відповідно до Положення про видачу Державним комітетом по нагляду за охороною праці власникові підприємства, установи, організації або уповноваженому ним органу дозволу на початок роботи підприємства, установи, організації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.10.93
N 831, органами Державного пожежного нагляду відповідно до Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи підприємств та оренду приміщень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2001
N 150, що здійснювали обстеження місця зберігання на відповідність установленим будівельним, технологічним, протипожежним, безпеки праці та санітарним нормам і правилам.
1.2. Наявність акта державної комісії про введення в експлуатацію новозбудованих спиртосховищ.
1.3. Наявність засобів (приладів) вимірювальної техніки, повірених органами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (мірники або ваги, термометри, спиртоміри, інвентаризаційні лінійки або рулетки).
1.4. Наявність належних умов для окремого зберігання, проведення інвентаризації та обліку спирту (окремі ємності, комунікації, мірники):
неденатурованого, денатурованого і спирту етилового технічного;
спирту орендаря та орендодавця.
1.5. Наявність відповідних умов для проведення інвентаризації спирту шляхом пропуску через мірники або зважуванням.
1.6. Відповідність умов приймання, зберігання, відпускання та обліку спирту вимогам "Инструкции по приемке, хранению, отпуску, транспортировке и учету этилового спирта",
затвердженої Мінхарчопромом СРСР 25.09.85 (далі - Інструкція).
1.7. Наявність типових журналів обліку спирту, форма яких установлена
Інструкцією.
1.8. Наявність у спиртосховищі, спиртоприймальному та спиртовідпускному відділеннях (мірних відділеннях спиртосховища) автоматичних систем протипожежного захисту та вентиляції.
2. Вимоги щодо зберігання спирту в резервуарах, цистернах
2.1. Відповідність технологічної схеми приймання, зберігання та відпускання спирту вимогам Раціональних схем спиртоприймального відділення, спиртосховища та пристанційної бази, затверджених Держхарчопромом України 19.12.96.
2.2. Наявність протипожежної стіни (без дверних чи віконних отворів) між спиртовідпускним, спиртоприймальним відділеннями та приміщенням для зберігання спирту.
................Перейти до повного тексту