1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 186 від 20.09.2000
м.Київ

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 жовтня 2000 року
за N 673/4894
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики N 624 від 28.08.2007 )
Про затвердження Положення про умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" між цукровими заводами на конкурсних засадах
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства аграрної політики N 157 від 11.06.2001 N 91 від 19.03.2002 N 335 від 17.10.2002 N 65 від 18.03.2003 N 189 від 19.03.2007 )
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 червня 2000 року N 868 "Про деякі питання державного регулювання виробництва і реалізації цукру"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" між цукровими заводами на конкурсних засадах (додається).
2. Створити конкурсну комісію з визначення на конкурсних засадах обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" цукровими заводами (надалі - конкурсна комісія) у складі, що додається.
3. Конкурсній комісії при оцінці та конкурсному визначенні обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" цукровими заводами керуватися Положенням, зазначеним у п. 1 цього наказу.
4. Конкурсній комісії в місячний строк після визначення Кабінетом Міністрів України граничних розмірів квоти "А" на відповідний період здійснювати розподіл обсягів виробництва цукру в межах квоти його поставки на внутрішній ринок (квота "А") та обсягів вирощування цукрових буряків для виробництва зазначеного обсягу цукру в розрізі областей, виходячи із середніх обсягів виробництва цукрових буряків та цукру за останні 5 років, і подавати його на затвердження Міністерству аграрної політики України.
( Пункт 4 в редакції Наказу Міністерства аграрної політики N 65 від 18.03.2003 )
5. Державному департаменту продовольства (Сватков Л.Б.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Рижука С.М., Голову Державного департаменту продовольства Сваткова Л.Б.
Міністр І.Кириленко
Додаток
до наказу Міністерства
аграрної політики України
від 20.09.2000 N 186
(в редакції наказу
Мінагрополітики
від 19.03.2007 N 189
( z0309-07 )
СКЛАД
конкурсної комісії з визначення на конкурсних засадах обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" цукровими заводами
Демчак Іван Микитович заступник Міністра аграрної політики України, голова комісії
Мельник Сергій Іванович заступник Міністра аграрної політики України, заступник голови комісії
Кіщак Юрій Петрович директор Департаменту харчової промисловості, заступник голови комісії
Демидов Олександр Анатолійович директор Департаменту ринків рослинництва, садівництва, виноградарства та виноробства, заступник голови комісії
Члени комісії:
Собовий Олександр Михайлович директор Департаменту правової та законопроектної роботи
Яницький Віктор Васильович заступник директора Департаменту харчової промисловості
Сандул Олександр Миколайович заступник директора Департаменту харчової промисловості начальник відділу координації діяльності підгалузей харчової промисловості, відповідальний секретар
Загородній Григорій Дмитрович голова ради Національної асоціації цукровиків України (за згодою)
Ярчук Микола Миколайович голова правління Національної асоціації цукровиків України, член комісії (за згодою)
Котков В'ячеслав Кіндратович заступник голови правління головний бухгалтер Національної асоціації цукровиків України (за згодою)
Дзьомбак Іван Богданович начальник відділу економіки Національної асоціації цукровиків України (за згодою)
Руденко Олександр Анатолійович начальник відділу сільського господарства та насінництва Національної асоціації цукровиків України (за згодою)
( Склад із змінами, внесеними згідно з Наказом Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002; в редакції Наказів Мінагрополітики N 335 від 17.10.2002, N 189 від 19.03.2007 )
Затверджено
Наказ Міністерства аграрної
політики України
20.09.2000 N 186
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 жовтня 2000 року
за N 673/4894
Положення про умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" між цукровими заводами на конкурсних засадах
1. Загальні положення
1.1. Це положення встановлює умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" на конкурсних засадах між цукровими заводами (надалі - претенденти) згідно з Законом України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру".
1.2. Дія Положення поширюється на всі цукрові заводи України, які входять в систему Державного департаменту продовольства.
2. Порядок організації конкурсу
2.1. Визначення претендентів на конкурсних засадах покладається на конкурсну комісію Міністерства аграрної політики України.
2.2. Конкурс проводиться у відкритий спосіб.
2.3. Діяльністю конкурсної комісії керує її голова, а в його відсутність один із заступників.
2.4. Голова в межах своєї компетенції:
- скликає засідання конкурсної комісії;
- головує на засіданнях конкурсної комісії;
- дає розпорядження та доручення обов'язкові для членів конкурсної комісії;
- дає доручення спеціалістам, радникам та експертам, які можуть бути залучені до роботи конкурсної комісії;
- організовує підготовку матеріалів для розгляду конкурсною комісією;
- представляє конкурсну комісію у відносинах з підприємствами, установами та організаціями.
3. Умови проведення конкурсу, участі в ньому претендентів та визначення переможців конкурсу
3.1. У конкурсі мають право брати участь цукрові заводи, які пройшли державну реєстрацію і отримали Свідоцтво про державну реєстрацію цукрового заводу виробника цукру квот "А" і "Б" за результатами комплексної перевірки та атестації (далі - реєстраційне свідоцтво).
3.1.1. Претенденти підлягають комплексній перевірці один раз на п'ять років. Матеріали комплексної перевірки повинні містити:
аналіз виробничого процесу (вирощування, збирання, приймання та зберігання цукрових буряків, удосконалення технологічних процесів, баланс енергії та теплові показники процесів, водний баланс та використання води, ступінь автоматизації виробництва, організація праці, екологічна чистота виробництва);
пропозиції перевірників з удосконалення та розвитку виробництва (система вирощування цукрових буряків, схема приймання і зберігання цукрових буряків, технологічна схема виробництва, схема використання тепла і води, комплексна схема автоматизації, система організації праці, технічні рішення, що забезпечують екологічну чистоту виробництва).
3.1.2. Атестація претендентів проводиться щорічно Комісією з проведення атестації та державної реєстрації цукрових заводів - виробників цукру квот "А" і "В" (далі - Атестаційна комісія), до складу якої можуть залучатися за територіальним розташуванням цукрових заводів представники головних управлінь сільського господарства і продовольства, інспекцій державного технічного нагляду облдержадміністрацій, обласних асоціацій цукрової промисловості, державної санітарно-епідеміологічної служби, а при потребі, інші фахівці, радники та експерти (за їх згодою).
3.1.3. Претенденти подають до Атестаційної комісії такі документи:
довідку про результати комплексної перевірки;
програму розвитку виробництва цукрового заводу;
проект плану реалізації цукру виробленого за квотою "А".
3.1.4. Атестаційна комісія розглядає подані документи протягом 10 днів. У разі прийняття позитивного рішення цукровий завод заноситься до Державного реєстру виробників цукру квот "А" і "В", який щорічно складається Державним департаментом продовольства Міністерства аграрної політики України за формою, наведеною у додатку 1.

................
Перейти до повного тексту