1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
05.02.2004 N 11/4-10-1279-ЕП
( Лист відкликано на підставі Листа Державної митної служби N 25/2-9-17/3386-ЕП від 22.03.2004 )
Щодо посилення контролю за давальницькими операціями у сфері ЗЕД
Звертаємо увагу, що відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України від 17.06.99 N 758-XIV "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру", виробництво цукру в Україні з імпортованої сировини допускається виключно за умови подальшого вивезення готової продукції у повному обсязі за межі митної території України.
Згідно зі ст. 233 Митного кодексу України митні органи можуть проводити перевірку товарів, ввезених для переробки на митній території України, а також продуктів їх переробки у будь-якої особи, яка здійснює операції щодо переробки таких товарів.
З метою забезпечення контролю за вивезенням за межі митної території України готової продукції (цукру білого, сиропу, патоки тощо), виробленого з цукру-сирцю, ввезеного на митну територію України в якості давальницької сировини (далі - цукор-сирець), необхідно.
1. Надавати дозвіл на розміщення цукру-сирцю в режим переробки при наявності письмового повідомлення (у довільній формі) підприємства про місця зберігання цукру-сирцю на кожному етапі переробки та вищезазначеної готової продукції із зазначенням точних даних про місцезнаходження складу, його власника (володільця) тощо.
2. Митне оформлення цукру-сирцю та готової продукції (цукру білого, сиропу, патоки тощо) не за місцем розташування підприємства, яке отримало дозвіл на розміщення цукру-сирцю в режим переробки, здійснювати за письмовим погодженням Держмитслужби. До запиту митниці з обґрунтуванням необхідності такого оформлення додавати копії необхідних для прийняття рішення документів.

................
Перейти до повного тексту