1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
18.01.2011 N 11/3-10.18/813-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
(крім Енергетичної
регіональної)
Начальникам митниць
Про перевірку маркування харчової продукції
Для використання в роботі надсилаємо лист Міністерства юстиції України від 28.10.2010 N 13334-0-4-10-20 з роз'ясненнями щодо перевірки маркування харчової продукції при її ввезенні на митну територію України.
Відповідно до наданих роз'яснень, товари, що переміщуються через митний кордон України, згідно із статтею 27 Митного кодексу України крім митного контролю можуть підлягати санітарно-епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей. Митне оформлення товарів завершується тільки після здійснення встановлених законодавством України необхідних для цього товару видів контролю.
Митне оформлення згідно із статтею Митного кодексу України - це виконання митним органом дій (процедур), які пов'язані із закріпленням результатів митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, і мають юридичне значення для подальшого використання цих товарів і транспортних засобів.
Статтею 4 Закону України "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції" встановлено, що продукти, призначені для продажу населенню, що підпадають під визначення другої - двадцять першої груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, можуть бути випущені з-під митного контролю на територію України з країн, вільних від карантину, за умови наявності на тарі (коробах, упаковках, розфасовках), а у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, безпосередньо на продукті, відомостей про назву продукту, масу (об'єм), склад, із зазначенням переліку використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок (консервантів), барвників тощо, вмісту хімічних речовин або сполук, а також сертифіката походження таких продуктів.

................
Перейти до повного тексту