1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
29.01.2010 N 11/4-10.14/819-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Щодо критерію достатньої переробки ванільного цукру з Російської Федерації
Державною митною службою України разом з Міністерством економіки України та Міністерством аграрної політики України опрацьовано питання щодо виконання критерію достатньої переробки ванільного цукру, що ввозиться на митну територію України з Російської Федерації.
Повідомляємо, що згідно з вимогами УКТЗЕД буряковий цукор, що містить ароматизатори, класифікується у товарній підкатегорії 1701 91 00 00.
Правила визначення країни походження товарів, затверджені Рішенням Ради глав урядів СНД від 30.11.2000, ратифіковано Україною із застереженням (Закон України від 20.09.2001 N 2735-III) :
"Україна, незалежно від умов Додатка 1 до Правил визначення країни походження товару, застосовуватиме щодо Російської Федерації для цукру білого (код згідно з ТН ЗЕД СНД 1701) критерій зміни товарної позиції на рівні будь-якого з перших чотирьох знаків".
При виробництва цукру ванільного використовується цукор білий за кодом 1701 УКТЗЕД та ароматизатор етилваніл (синтетичний ароматизатор) іноземного походження за кодом 3202 УКТЗЕД.
Відповідно до пункту 5 Правил визначення країни походження товарів, затверджених Рішенням Ради глав урядів СНД від 30.11.2000, таким, що не відповідає критерію достатньої обробки/переробки товару, вважається змішування товарів (компонентів), яке не призводить до істотної відмінності отриманої продукції від початкових складових.
З огляду на викладене, технологічні операції, які використовуються при виробництві ванільного цукру, є простими, оскільки в результаті виробництва цукру ванільного не відбувається зміна товарної позиції на рівні будь-якого з перших чотирьох знаків й товар не набуває статусу походження.
Заступник Голови Служби С.Д.Дериволков
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua
Перейти до повного тексту