- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент митно-тарифного регулювання
Л И С Т
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Щодо критерію достатньої переробки цукрових сиропів
Пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.06
N 670 "Деякі питання торгівлі окремими видами цукрової продукції" встановлено, що операції змішування, у тому числі розбавлення водою, додавання ароматизаторів, какао, будь-яких інших речовин, не визнаються такими, що відповідають критерію достатньої переробки при визначенні країни походження продуктів переробки цукру-сирцю і цукру білого, які ввозяться на митну територію України (у тому числі на умовах угод про вільну торгівлю), якщо продукти такої переробки класифікуються за кодами згідно з
УКТЗЕД 1702, 1704, 1806 та 2106.
Державною митною службою України разом з Міністерством економіки України та Міністерством агарної політики України опрацьовано питання щодо розповсюдження дії пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.06
N 670 на сиропи ароматизовані з додаванням барвників при ввезенні їх на митну територію України на умовах угод про вільну торгівлю, укладених Україною з країнами СНД.
За результатами розгляду повідомляємо, що цукрові сиропи підпадають під дію вищезазначеної постанови за умови, якщо при виробництві сиропів:
використовується сировина/компоненти іноземного походження (у графі 9 сертифіката походження
форми СТ-1 проставляється літерна позначка "Д" та перші чотири знаки коду товарної номенклатури);
виконується одна із операцій пункту 3 постанови.
Директор Департаменту митно-тарифного регулювання | В.І.Демченко |
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua
Перейти до повного тексту