1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент митної вартості
Л И С Т
25.09.2008 N 16/1-1577-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Про посилення контролю за митною вартістю м'яса
( В доповнення до Листа додатково див. Лист Державної митної служби N 16/1-1651-ЕП від 03.10.2008 )
З метою посилення контролю за митною вартістю м'яса та м'ясопродуктів, що імпортуються в Україну, недопущення випадків заниження митної вартості в результаті декларування товарів за загальною (неповною) назвою товарів, звертаємо увагу на те, що за кодом 0207 14 10 00 УКТЗЕД класифікується морожене, обвалене (без кісток) м'ясо з різних частин курячої тушки (наприклад, чвертки, грудинки та її частин (філе), незалежно від того, було воно попередньо подрібнене або перетворене у фарш чи ні.
В зв'язку з тим, що характеристики, властивості, харчова цінність зазначеного м'яса різні, тому й ціна на нього - різна: наприклад, куряче філе дорожче за фарш з різних частин курячої тушки. Окрім того, обвалене м'ясо, зазвичай, дорожче не обваленого м'яса.
Також звертаємо увагу на те, що при заявленні до митного оформлення курячого м'яса за кодом 0207 14 10 00 УКТЗЕД в графі 31 ВМД має бути зазначено, у тому числі, назви частин тушки, що ввозиться.
Інформуємо, що Департаментом митної вартості впроваджується постійний моніторинг за товарами товарних позицій 0201-0203, 0207 УКТЗЕД.
Директор Департаменту
митної вартості

В.П.Науменко
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua
Перейти до повного тексту