- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних досліджень
та експертної роботи
Л И С Т
11.07.2008 N 29/1-11.1/5093-ЕП |
Про класифікацію холодильного обладнання
Центральним митним управлінням лабораторних досліджень та експертної роботи розглянуто листи ......... стосовно класифікації згідно з
УКТЗЕД холодильного обладнання та визначення терміну "місткість" холодильного обладнання.
Із зазначеного питання повідомляємо наступне.
Холодильне та морозильне обладнання за принципом розморожування поділяються на обладнання із краплинним розморожуванням, розморожуванням у ручному режимі та із системою "No Frost", яка відрізняється від інших систем примусовою циркуляцією повітря та наявністю необхідних для здійснення процесу видалення льоду додаткових пристосувань.
Виробники холодильно-морозильної техніки, зазвичай, використовують кілька позначок місткості холодильних агрегатів, наприклад:
1. Об'єм загальний (брутто) - це внутрішній об'єм холодильного агрегату в літрах, який вимірюється без віднімання всіх зазорів та заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на внутрішній панелі дверей, що не придатні для зберігання продуктів та вираховується за об'ємом рідини, залитої у камеру холодильного агрегату, за умови, що двері зачинені, а всі приналежності, що знімаються (полки, пристосування), вийняті.
2. Об'єм корисний (нетто) - це внутрішній об'єм холодильного агрегату в літрах, який вимірюється з відніманням всіх зазорів та заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на внутрішній панелі дверей, що не придатні для зберігання продуктів, фактично об'єм, доступний для користування.
В холодильному та морозильному обладнанні з однаковими габаритними розмірами та різною системою розморожування корисний об'єм (нетто) може відрізнятися на 10-15%, тобто не є постійною величиною. Зменшення корисного об'єму може бути обумовлено також наявністю додатково встановлених вентиляторів для поліпшення циркуляції повітря та швидкого і рівномірного охолодження камер холодильного агрегату та іншого до додаткового обладнання. У холодильних агрегатів, які не мають морозильного відділення, об'єм загальний та об'єм корисний відрізняються незначно, наприклад на об'єм наявних полиць. Виробники холодильно-морозильного обладнання постійно працюють над удосконаленням конструкції обладнання з метою збільшення корисного об'єму (нетто) із збереженням інших технічних характеристик.
................Перейти до повного тексту