1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
30.08.2007 N 29/1-10.1/5199-ЕП
Регіональним митницям,
митницям, службам
з експертного забезпечення
митних органів
Щодо проведення обов'язкової лабораторної перевірки товарів
На виконання п. 1 Наказу Держмитслужби України від 17.08.04 N 602, надаємо перелік товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці у вересні 2007 року.
З метою недопущення безпідставних затримок при митному оформленні товарів, які увійшли до Переліку товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці (далі - Перелік), інформуємо, що:
1. Зазначені Переліки стосуються товарів, які заявляються до митного оформлення в режимі "Імпорт 40";
1.1. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в якості гуманітарної, технічної допомоги;
1.2. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, які увійшли до Переліку і проходили лабораторну перевірку в 2007 році. Товари, які досліджувались у 2006 році, перевіряються на загальних підставах;
1.3. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в незначній кількості (для маркетингових досліджень, "тестові" партії товарів, тощо) (лист Управління від 11.02.05 N 45/20-527-ЕП;
1.4. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари груп 25-64, імпорт яких підпадає під дію Угод про вільну торгівлю (преференція 65);
2. Порядок звернення до експертних підрозділів визначається відповідними нормативними документами Держмитслужби України.
3. Даний Перелік розроблений за результатами моніторингу митного оформлення товарів. Пропозиції та зауваження щодо формування переліків товарів на наступний термін направляти з обов'язковим врахуванням пропозицій підрозділів номенклатури й класифікації товарів, боротьби з митними правопорушеннями (при поданні пропозицій щодо переліку товарів, окрім коду УКТЗЕД та назви товару, необхідно вказувати підставу для обов'язкової лабораторної перевірки товару).
Начальник Управління І.П.Рамусь
Додаток
ПЕРЕЛІК
товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці у вересні 2007 року
N
з/п
Задекларо-
ваний кодУКТЗЕД
Коротка назва
товару
Підстава для
обов'язкової
лабораторної
перевірки
товару
Визначальні
показники
ідентифікації
Необхідна
супровідна
документація
для проведення
досліджень
Загальний
обсяг проби
(Дослід-
ницька/
контрольна)
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
1. 0813100000
0%
Плоди сушені,
крім тих, що
включені до
товарних
позицій 0801-
0806; суміші
горіхів або
сушених
плодів цієї
групи: -
абрикоси
Можливість
класифікації
за кодом
УКТЗЕД
2006003800 -
20%
Ступінь
переробки,
склад,
призначення
Сертифікати,
ТУ, ГОСТи,
технологічний
регламент
виготовлення
продукту
0,5 кг/0,5 кг
але не менше
1 уп./1 уп.
для
роздрібної
торгівлі
2. 0910500000
0910911000
0910919000
0910999900
0%
Суміші
прянощів
Можливість
класифікації
за кодом
УКТЗЕД
2103909000
10%
Наявність
смакових
добавок,
відмінних
від спецій
Сертифікати,
ТУ,
специфікаційні
дані
0.3кг/0.3кг
але не менше
1 уп./1 уп.
для
роздрібної
торгівлі
3. 1511101000
0%
1511109000
0%
1511901100
0%
1511901900
0%
1511909100
0%
Олія пальмова
та її
фракції,
рафіновані
або
нерафіновані,
але без
зміни їх
хімічного
складу
Можливість
класифікації
за кодом
УКТЗЕД
1511909900 -
5%
Ступінь
переробки,
склад
Сертифікати,
ТУ, ГОСТи,
технологічний
регламент
виготовлення
продукту
0,5 кг/0,5 кг
але не менше
1 уп./1 уп.
для
роздрібної
торгівлі
4. 1517909910
0%
Суміші
рослинних
жирів
Можливість
класифікації
за кодами
1516209600 -
20%
1517909990 -
15%
Жирно-
кислотний
склад,
хімічна
структура
Сертифікат
якості від
виробника, ТУ,
ГОСТи,
технологічний
регламент
виготовлення
продукту
1 літр/1 літр
5. 2106909810
2106909830
2106909850
0%
Ароматизатори
Емульгатори
Стабілізатори
Можливість
класифікації
в товарних
позиціях
2106909890
5%
2106909200
10%
Хімічний
склад
Сертифікати,
нормативно-
технічна
документація
на товар,
інформація
про
використання
0,3 кг/0,3 кг
6. 2106909890
5%
Інші харчові
продукти з
вмістом
молочних
жирів,
цукрози,
ізоглюкози,
глюкози,
крохмалю
Можливість
класифікації
товару у
підкатегорії
2106 90 9200
10 %
Кількісний
вміст
молочних
жирів,
цукрози,
ізоглюкози,
глюкози,
крохмалю
Інформація
виробника про
склад товару
або рецептуру
його
приготування
0,2 кг/0,2 кг
7. 3904100010
0 %
ПВХ не
змішаний з
іншими
речовинами
Можливість
класифікації
за кодом УКТ
ЗЕД
3904100090
6,5 %
Ситовий
аналіз,
сульфатна
зола, вміст
вологи,
константа К
Сертифікат
виробника про
хімічний склад
та фізико-
хімічні
характеристики
0,2 кг/0,2 кг
8. 6907909100
6907909900
7%
Плитка
керамічна
неглазурована
Можливість
класифікації
в товарних
позиціях
6908909100
6908909900
10%
Структура та
склад
матеріалу
Документація
по технології
виробництва,
сертифікат
якості
1 шт. /1шт.

................
Перейти до повного тексту