1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
26.06.2007 N 11/4-16/6398-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Для врахування в роботі, у додаток до листа Держмитслужби України від 13.04.07 N 11/1-16/3861-ЕП, надсилаємо інформаційно-довідкові матеріали щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах, підготовлені Мінекономіки України.
Заступник Голови Служби О.П.Шейко
Додаток
ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВІ МАТЕРІАЛИ
щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах
Сполучені Штати Америки
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції* *
N Продукція Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
Експортна
ціна,
дол. США/кг
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні
заморожені
0,99 - -
2 Шиї 0,40 - -
3 Хвости 1,67 - -
4 Тушки 1,96 1,53 -
5 Філе 1,43 - -
6 Крила 2,26 - -
7 Стегна 2,18 1,23 -
8 Грудка без кісток 2,79 1,77 -
9 Фарш 1,60 - -
10 Шкура 0,40 - -
11 Гомілка 1,04 1,23 -
12 Печінка 0,40 - -
13 Серце 0,40 - -
Свинина
1 Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
0,67 3,83 -
2 Різні види триммінгу
(70/30)
0,81 - -
80/20 1,9 - -
90/10 1,44 - -
3 Чверті 1,23 2,06 -
4 Лопатка н/к 4,07 - -
5 Лопатка б/к 4,07 - -
6 Шия 4,07 - -
7 Корейка 0,54 2,31 -
8 Вирізка 1,51 2,46 -
9 Окіст 0,93 2,06 -
10 Середня частина
напівтуші
4,13 - -
11 Шкура 0,20 - -
12 Грудинка 4,07 2,42 -
Яловичина
1 Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
2,71 - -
2 Яловичина безкісткова
морожена (триммінг
50%)
0,46 - -
3 Яловичина безкісткова
морожена (триммінг
90%)
1,46 - -
4 Лопатка н/к 2,19 1,95 -
5 Лопатка б/к 2,19 1,95 -
6 Вирізка 3,03 - -
7 Печінка 0,18 - -
8 Язик 0,18 - -
9 Серце 0,18 - -
10 Жир 0,18 - -
---------------
* - інформація з офіційного джерела Міністерства сільського господарства США.
За повідомленням ТЕМ, інформація стосовно експортних цін є комерційною таємницею кожного підприємства та відсутня у відкритих джерелах.
Крім того, між Митною службою Сполучених Штатів Америки та Державною митною службою України підписано міжвідомчу угоду (Customs Mutual Assistance Agreement), яка діє з 21 листопада 1994 року, та передбачає можливість безпосереднього обміну інформацією між зазначеними відомствами.
Канада
Відповідно до бази даних Міністерства статистики Канади у січні 2007 року постачань м'ясної продукції до України за наданим переліком не здійснювалось. Щодо експорту зазначених товарів у 2006 році, то слід відзначити, що за вказаний період канадськими митними органами було оформлено 3 партії цієї продукції, яка відноситься до наступних підпозицій УКТ ЗЕД: 020329 (корейка свиняча безкісткова морожена), 020714 (частини морожені курячі).
При цьому, експорт охолодженої свинини до України здійснювався лише у березні 2006 року на суму 14,8 тис. дол. США, а морожених частин та субпродуктів свійської птиці у квітні та вересні 2006 року на суму відповідно 15,0 та 49,6 тис. дол. США. З огляду незначні обсяги поставок, деталізація вищенаведених товарних підпозицій Міністерством статистики Канади не наводиться.
Федеративна Республіка Німеччина
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на
внутрішньому
ринку,
євро/кг
Експортна ціна,
дол. США/кг
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі
задні
заморожені
3,29 - -
2 Шиї 2,79 - -
3 Тушки 2,59 - -
4 Печінка 3,40 - -
5 Серце 3,40 - -
Свинина
1 Чверті 2,05 - -
2 Лопатка б/к 3,05 - -
3 Шия 3,55 - -
4 Корейка 3,19 - -
5 Вирізка 3,99-7,75 - -
6 Жир боковий 2,49 - -
7 Печінка 1,09 - -
8 Грудинка 3,19 - -
9 Серце 1,09 - -
Яловичина
1 Лопатка б/к 7,15 - -
2 Вирізка 11,85-26,0 - -
3 Печінка 1,69 - -
4 Язик 7,49 - -
5 Серце 2,79 - -
Щодо експортних цін, то фірмою "D-Trade GmbH" реалізуються:
- курячі гузки по 0,28 євро/кг,
- курячі каркаси по 0,33 євро/кг,
- каркаси індиків по 0,25 євро/кг.
Фірмою "Gebr.Stolle GmbH & Co. KG" реалізуються курячі каркаси на підприємства Угорщини, Німеччини та Бельгії (Tantal, Shtolle, Pimzone, Kipco-Damaco, DTS) для подальшої переробки по 0,15 євро/кг.
Угорська Республіка
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
Експортна
ціна,
дол. США/кг
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
Кури / індики
1 Половини тушок без
крил та ніжок
3,1/4,2 - -
2 Спинки 1,6/3,0 - -
3 Шиї 1,5/2,9 - -
4 Хвости 0,9/0,5 - -
5 Тушки 2,9/4,8 - -
6 Філе 6,5/7,5 - -
7 Крила 2,9/2,3 - -
8 Стегна 3,5/3,9 - -
9 Грудка без кісток 4,8/5,7 - -
10 Фарш 4,8/5,0 - -
11 Гомілка 3,2/3,7 - -
12 Печінка 3,0/3,9 - -
13 Серце 2,4/3,9 - -
Свинина
1 Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
3,7 - -
2 Пашина 8,7 - -
3 Чверті 3,9 - -
4 Лопатка з кісткою 3,5 - -
5 Лопатка без кістки 3,7, - -
6 Шия 3,5 - -
7 Корейка 6,0 - -
8 Вирізка 3,9 - -
9 Жир хребтовий 1,2 - -
10 Жир боковий 2,9 - -
11 Печінка 2,3 - -
12 Грудинка 3,0 - -
13 Серце 2,0 - -
Яловичина
1 Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
5,1 - -
2 Пашина 9,6 - -
3 Чверті 6,4 - -
4 Лопатка н/к 6,2 - -
5 Вирізка 12,3 - -
6 Печінка 1,4 - -
7 Язик 4,5 - -
8 Серце 1,8 - -
Сполучене Королівство Великобританії
Обсяг експорту мороженого м'яса свійської птиці у 2006 році*
(дані Королівської податкової та митної служби**)
Напрямок
експорту
Середня ціна,
дол. США /кг
Загальна
вартість,
дол. США
Загальний обсяг,
кг
Всього 1,3856 50 540 413,5 36 474 854
ЄС-25 3,1042 34 686 607,7 11 173 929
Західна Європа
(викл. ЄС - 25)
0,6100 350 315,4 574 325
Східна Європа
(викл. ЄС - 25)
0,6054 10 709 717,3 17 690 129
Інші країни
Америки
1,7135 202 850,0 118 384
Близький Схід та
Північна Африка
(викл. ЄС -25)
4,0022 232 609,6 58 120
Південна Африка 0,5898 3 827 194,2 6 488 767
Азія і Океанія 1,4308 531 119,2 371 200
Україна 0,3841 1 449 307,7 3 773 057
---------------
* Великобританія експортує в Україну лише морожене м'ясо свійської птиці товарної позиції 0105 без кісток (крім печінки) - код ТН ЗЕД 0207 14 10.
** НМ Revenue & Customs (HMRC). Інформація збирається британською митницею на основі задекларованих експортерами обсягів та вартості.
Відповідно до британського Закону про захист інформації (Data Protection Act) інформація про компанії-експортери не розголошується.
Італія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на
внутрішньому
ринку,
євро/кг*
Експортна
ціна,
євро/кг**
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
євро/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні
заморожені
0,79-1,13/- 0,62/0,77 0,67/-
2 Заморожений
сепарований курячий
каркас
- - не
експортується
3 Половини тушок без
крил та ніжок
- 1,51/- не
експортується
4 Спинки - 0,93/0,71 не
експортується
5 Шиї - 0,93/0,71 не
експортується
6 Хвости - 0,93/0,71 не
експортується
7 Тушки 1,25-1,35/
1,45-1,60
1,42/1,59 не
експортується
8 М'ясо куряче
механічно сепароване
морожене (МДМ)
- - не
експортується
9 Філе 3,60-3,80/
5,05-5,08
- не
експортується
10 Крила 0,26-0,48/
0,83-1,22
1,19/0,81 не
експортується
11 Стегна 2,25-2,35/
1,77-1,87
1,40/1,41 не
експортується
12 Грудка без кісток 2,80-3,60/
2,70-4,00
3,29/3,65 не
експортується
13 Фарш - - не
експортується
14 Шкура - - не
експортується
15 Гомілка 1,40-1,58/- -/1,26 не
експортується
16 Печінка 2,01-2,45/- 2,13/1,24 не
експортується/
1,75
17 Серце 2,00-2,45/- - не
експортується
Свинина
1 Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
2,06-3,35 1,41 не
експортується
2 Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
- - не
експортується
3 Пашина - - не
експортується
4 Чверті - - не
експортується
5 Лопатка н/к без
рульки
- 1,80 не
експортується
6 Лопатка б/к 2,07-2,62 1,80 не
експортується
7 Шия 2,88-3,53 - не
експортується
8 Корейка 1,96-2,41 1,58 не
експортується
9 Вирізка 5,05-5,35 - не
експортується
10 Жир хребтовий 0,11-0,13 не
експортується
11 Жир боковий 0,20-0,26 0,44 0,44
12 Окіст 2,72 не
експортується
для виробництва шинки
(11-14,5 кг)
2,67-2,79 - не
експортується
для виробництва шинки
(9-11 кг)
2,28-2,55 - не
експортується
для переробки (10-12
кг)
3,26-4,30 - не
експортується
для переробки (12-14
8 кг)
3,33-4,58 - не
експортується
13 Середня частина
напівтуші
- - не
експортується
14 Шкура - - не
експортується
15 Печінка - - не
експортується
16 Грудинка 2,80-3,20 3,03 не
експортується
17 Серце - - не
експортується
Яловичина
1 Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
4,50-5,00 2,34 не
експортується
2 Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
- - не
експортується
3 Пашина - - не
експортується
4 Чверті категорія А
передні 2,70-3,60 2,19 не
експортується
задні 4,70-6,40 3,73 не
експортується
5 Лопатка н/к - - не
експортується
6 Лопатка б/к 5,94-6,66 - не
експортується
7 Вирізка 17,00-18,08 - не
експортується
8 Печінка 2,32-3,20 3,52 не
експортується
9 Язик 5,94-6,66 3,67 не
експортується
10 Серце - - не
експортується
11 Жир - - не
експортується

................
Перейти до повного тексту