- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
26.06.2007 N 11/4-16/6398-ЕП |
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Для врахування в роботі, у додаток до листа Держмитслужби України від 13.04.07
N 11/1-16/3861-ЕП, надсилаємо інформаційно-довідкові матеріали щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах, підготовлені Мінекономіки України.
Заступник Голови Служби | О.П.Шейко |
Додаток
ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВІ МАТЕРІАЛИ
щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах
Сполучені Штати Америки
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції* *
N |
Продукція |
Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг |
Експортна ціна, дол. США/кг |
Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг |
|
Кури / індики |
|
|
|
1 |
Чвертки курячі задні заморожені |
0,99 |
- |
- |
2 |
Шиї |
0,40 |
- |
- |
3 |
Хвости |
1,67 |
- |
- |
4 |
Тушки |
1,96 |
1,53 |
- |
5 |
Філе |
1,43 |
- |
- |
6 |
Крила |
2,26 |
- |
- |
7 |
Стегна |
2,18 |
1,23 |
- |
8 |
Грудка без кісток |
2,79 |
1,77 |
- |
9 |
Фарш |
1,60 |
- |
- |
10 |
Шкура |
0,40 |
- |
- |
11 |
Гомілка |
1,04 |
1,23 |
- |
12 |
Печінка |
0,40 |
- |
- |
13 |
Серце |
0,40 |
- |
- |
|
Свинина |
|
|
|
1 |
Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах |
0,67 |
3,83 |
- |
2 |
Різні види триммінгу (70/30) |
0,81 |
- |
- |
|
80/20 |
1,9 |
- |
- |
|
90/10 |
1,44 |
- |
- |
3 |
Чверті |
1,23 |
2,06 |
- |
4 |
Лопатка н/к |
4,07 |
- |
- |
5 |
Лопатка б/к |
4,07 |
- |
- |
6 |
Шия |
4,07 |
- |
- |
7 |
Корейка |
0,54 |
2,31 |
- |
8 |
Вирізка |
1,51 |
2,46 |
- |
9 |
Окіст |
0,93 |
2,06 |
- |
10 |
Середня частина напівтуші |
4,13 |
- |
- |
11 |
Шкура |
0,20 |
- |
- |
12 |
Грудинка |
4,07 |
2,42 |
- |
|
Яловичина |
|
|
|
1 |
Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах |
2,71 |
- |
- |
2 |
Яловичина безкісткова морожена (триммінг 50%) |
0,46 |
- |
- |
3 |
Яловичина безкісткова морожена (триммінг 90%) |
1,46 |
- |
- |
4 |
Лопатка н/к |
2,19 |
1,95 |
- |
5 |
Лопатка б/к |
2,19 |
1,95 |
- |
6 |
Вирізка |
3,03 |
- |
- |
7 |
Печінка |
0,18 |
- |
- |
8 |
Язик |
0,18 |
- |
- |
9 |
Серце |
0,18 |
- |
- |
10 |
Жир |
0,18 |
- |
- |
---------------
* - інформація з офіційного джерела Міністерства сільського господарства США.
За повідомленням ТЕМ, інформація стосовно експортних цін є комерційною таємницею кожного підприємства та відсутня у відкритих джерелах.
Крім того, між Митною службою Сполучених Штатів Америки та Державною митною службою України підписано міжвідомчу угоду (Customs Mutual Assistance Agreement), яка діє з 21 листопада 1994 року, та передбачає можливість безпосереднього обміну інформацією між зазначеними відомствами.
Канада
Відповідно до бази даних Міністерства статистики Канади у січні 2007 року постачань м'ясної продукції до України за наданим переліком не здійснювалось. Щодо експорту зазначених товарів у 2006 році, то слід відзначити, що за вказаний період канадськими митними органами було оформлено 3 партії цієї продукції, яка відноситься до наступних підпозицій
УКТ ЗЕД: 020329 (корейка свиняча безкісткова морожена), 020714 (частини морожені курячі).
При цьому, експорт охолодженої свинини до України здійснювався лише у березні 2006 року на суму 14,8 тис. дол. США, а морожених частин та субпродуктів свійської птиці у квітні та вересні 2006 року на суму відповідно 15,0 та 49,6 тис. дол. США. З огляду незначні обсяги поставок, деталізація вищенаведених товарних підпозицій Міністерством статистики Канади не наводиться.
Федеративна Республіка Німеччина
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції
N |
Продукція |
Ціна на внутрішньому ринку, євро/кг |
Експортна ціна, дол. США/кг |
Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг |
|
Кури / індики |
|
|
|
1 |
Чвертки курячі задні заморожені |
3,29 |
- |
- |
2 |
Шиї |
2,79 |
- |
- |
3 |
Тушки |
2,59 |
- |
- |
4 |
Печінка |
3,40 |
- |
- |
5 |
Серце |
3,40 |
- |
- |
|
Свинина |
|
|
|
1 |
Чверті |
2,05 |
- |
- |
2 |
Лопатка б/к |
3,05 |
- |
- |
3 |
Шия |
3,55 |
- |
- |
4 |
Корейка |
3,19 |
- |
- |
5 |
Вирізка |
3,99-7,75 |
- |
- |
6 |
Жир боковий |
2,49 |
- |
- |
7 |
Печінка |
1,09 |
- |
- |
8 |
Грудинка |
3,19 |
- |
- |
9 |
Серце |
1,09 |
- |
- |
|
Яловичина |
|
|
|
1 |
Лопатка б/к |
7,15 |
- |
- |
2 |
Вирізка |
11,85-26,0 |
- |
- |
3 |
Печінка |
1,69 |
- |
- |
4 |
Язик |
7,49 |
- |
- |
5 |
Серце |
2,79 |
- |
- |
Щодо експортних цін, то фірмою "D-Trade GmbH" реалізуються:
- курячі гузки по 0,28 євро/кг,
- курячі каркаси по 0,33 євро/кг,
- каркаси індиків по 0,25 євро/кг.
Фірмою "Gebr.Stolle GmbH & Co. KG" реалізуються курячі каркаси на підприємства Угорщини, Німеччини та Бельгії (Tantal, Shtolle, Pimzone, Kipco-Damaco, DTS) для подальшої переробки по 0,15 євро/кг.
Угорська Республіка
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N |
Продукція |
Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг |
Експортна ціна, дол. США/кг |
Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг |
|
Кури / індики |
|
|
|
1 |
Половини тушок без крил та ніжок |
3,1/4,2 |
- |
- |
2 |
Спинки |
1,6/3,0 |
- |
- |
3 |
Шиї |
1,5/2,9 |
- |
- |
4 |
Хвости |
0,9/0,5 |
- |
- |
5 |
Тушки |
2,9/4,8 |
- |
- |
6 |
Філе |
6,5/7,5 |
- |
- |
7 |
Крила |
2,9/2,3 |
- |
- |
8 |
Стегна |
3,5/3,9 |
- |
- |
9 |
Грудка без кісток |
4,8/5,7 |
- |
- |
10 |
Фарш |
4,8/5,0 |
- |
- |
11 |
Гомілка |
3,2/3,7 |
- |
- |
12 |
Печінка |
3,0/3,9 |
- |
- |
13 |
Серце |
2,4/3,9 |
- |
- |
|
Свинина |
|
|
|
1 |
Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах |
3,7 |
- |
- |
2 |
Пашина |
8,7 |
- |
- |
3 |
Чверті |
3,9 |
- |
- |
4 |
Лопатка з кісткою |
3,5 |
- |
- |
5 |
Лопатка без кістки |
3,7, |
- |
- |
6 |
Шия |
3,5 |
- |
- |
7 |
Корейка |
6,0 |
- |
- |
8 |
Вирізка |
3,9 |
- |
- |
9 |
Жир хребтовий |
1,2 |
- |
- |
10 |
Жир боковий |
2,9 |
- |
- |
11 |
Печінка |
2,3 |
- |
- |
12 |
Грудинка |
3,0 |
- |
- |
13 |
Серце |
2,0 |
- |
- |
|
Яловичина |
|
|
|
1 |
Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах |
5,1 |
- |
- |
2 |
Пашина |
9,6 |
- |
- |
3 |
Чверті |
6,4 |
- |
- |
4 |
Лопатка н/к |
6,2 |
- |
- |
5 |
Вирізка |
12,3 |
- |
- |
6 |
Печінка |
1,4 |
- |
- |
7 |
Язик |
4,5 |
- |
- |
8 |
Серце |
1,8 |
- |
- |
Сполучене Королівство Великобританії
Обсяг експорту мороженого м'яса свійської птиці у 2006 році*
(дані Королівської податкової та митної служби**)
Напрямок експорту |
Середня ціна, дол. США /кг |
Загальна вартість, дол. США |
Загальний обсяг, кг |
Всього |
1,3856 |
50 540 413,5 |
36 474 854 |
ЄС-25 |
3,1042 |
34 686 607,7 |
11 173 929 |
Західна Європа (викл. ЄС - 25) |
0,6100 |
350 315,4 |
574 325 |
Східна Європа (викл. ЄС - 25) |
0,6054 |
10 709 717,3 |
17 690 129 |
Інші країни Америки |
1,7135 |
202 850,0 |
118 384 |
Близький Схід та Північна Африка (викл. ЄС -25) |
4,0022 |
232 609,6 |
58 120 |
Південна Африка |
0,5898 |
3 827 194,2 |
6 488 767 |
Азія і Океанія |
1,4308 |
531 119,2 |
371 200 |
Україна |
0,3841 |
1 449 307,7 |
3 773 057 |
---------------
* Великобританія експортує в Україну лише морожене м'ясо свійської птиці товарної позиції 0105 без кісток (крім печінки) - код
ТН ЗЕД 0207 14 10.
** НМ Revenue & Customs (HMRC). Інформація збирається британською митницею на основі задекларованих експортерами обсягів та вартості.
Відповідно до британського Закону про захист інформації (Data Protection Act) інформація про компанії-експортери не розголошується.
Італія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N |
Продукція |
Ціна на внутрішньому ринку, євро/кг* |
Експортна ціна, євро/кг** |
Експортна ціна при поставках в Україну, євро/кг |
|
Кури / індики |
|
|
|
1 |
Чвертки курячі задні заморожені |
0,79-1,13/- |
0,62/0,77 |
0,67/- |
2 |
Заморожений сепарований курячий каркас |
- |
- |
не експортується |
3 |
Половини тушок без крил та ніжок |
- |
1,51/- |
не експортується |
4 |
Спинки |
- |
0,93/0,71 |
не експортується |
5 |
Шиї |
- |
0,93/0,71 |
не експортується |
6 |
Хвости |
- |
0,93/0,71 |
не експортується |
7 |
Тушки |
1,25-1,35/ 1,45-1,60 |
1,42/1,59 |
не експортується |
8 |
М'ясо куряче механічно сепароване морожене (МДМ) |
- |
- |
не експортується |
9 |
Філе |
3,60-3,80/ 5,05-5,08 |
- |
не експортується |
10 |
Крила |
0,26-0,48/ 0,83-1,22 |
1,19/0,81 |
не експортується |
11 |
Стегна |
2,25-2,35/ 1,77-1,87 |
1,40/1,41 |
не експортується |
12 |
Грудка без кісток |
2,80-3,60/ 2,70-4,00 |
3,29/3,65 |
не експортується |
13 |
Фарш |
- |
- |
не експортується |
14 |
Шкура |
- |
- |
не експортується |
15 |
Гомілка |
1,40-1,58/- |
-/1,26 |
не експортується |
16 |
Печінка |
2,01-2,45/- |
2,13/1,24 |
не експортується/ 1,75 |
17 |
Серце |
2,00-2,45/- |
- |
не експортується |
|
Свинина |
|
|
|
1 |
Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах |
2,06-3,35 |
1,41 |
не експортується |
2 |
Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) |
- |
- |
не експортується |
3 |
Пашина |
- |
- |
не експортується |
4 |
Чверті |
- |
- |
не експортується |
5 |
Лопатка н/к без рульки |
- |
1,80 |
не експортується |
6 |
Лопатка б/к |
2,07-2,62 |
1,80 |
не експортується |
7 |
Шия |
2,88-3,53 |
- |
не експортується |
8 |
Корейка |
1,96-2,41 |
1,58 |
не експортується |
9 |
Вирізка |
5,05-5,35 |
- |
не експортується |
10 |
Жир хребтовий |
0,11-0,13 |
|
не експортується |
11 |
Жир боковий |
0,20-0,26 |
0,44 |
0,44 |
12 |
Окіст |
|
2,72 |
не експортується |
|
для виробництва шинки (11-14,5 кг) |
2,67-2,79 |
- |
не експортується |
|
для виробництва шинки (9-11 кг) |
2,28-2,55 |
- |
не експортується |
|
для переробки (10-12 кг) |
3,26-4,30 |
- |
не експортується |
|
для переробки (12-14 8 кг) |
3,33-4,58 |
- |
не експортується |
13 |
Середня частина напівтуші |
- |
- |
не експортується |
14 |
Шкура |
- |
- |
не експортується |
15 |
Печінка |
- |
- |
не експортується |
16 |
Грудинка |
2,80-3,20 |
3,03 |
не експортується |
17 |
Серце |
- |
- |
не експортується |
|
Яловичина |
|
|
|
1 |
Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах |
4,50-5,00 |
2,34 |
не експортується |
2 |
Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) |
- |
- |
не експортується |
3 |
Пашина |
- |
- |
не експортується |
4 |
Чверті категорія А |
|
|
|
|
передні |
2,70-3,60 |
2,19 |
не експортується |
|
задні |
4,70-6,40 |
3,73 |
не експортується |
5 |
Лопатка н/к |
- |
- |
не експортується |
6 |
Лопатка б/к |
5,94-6,66 |
- |
не експортується |
7 |
Вирізка |
17,00-18,08 |
- |
не експортується |
8 |
Печінка |
2,32-3,20 |
3,52 |
не експортується |
9 |
Язик |
5,94-6,66 |
3,67 |
не експортується |
10 |
Серце |
- |
- |
не експортується |
11 |
Жир |
- |
- |
не експортується |
................Перейти до повного тексту