- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
22.11.2006 N 29/5-11.1/7971-ЕП |
Київська регіональна митниця
Про класифікацію згідно з УКТЗЕД товару "Шинка "Jamon Serrano"
У Центральному митному управлінні лабораторних досліджень та експертної роботи розглянуто лист Київської регіональної митниці від 08.011.06 N 35/1.2-13/11195 щодо класифікації товару, заявленого до митного оформлення як "Шинка "Jamon Serrano".
На підставі представленої інформації встановлено (Довідка експерта від 23.10.06 N 13.1-630, лист виробника від 06.11.06), що товар "шинка "Jamon Serrano" - це готовий продукт, призначений для безпосереднього вживання, з сиров'яленої свинини, співвідношення "вода/білок" становить 2,0, з умістом солі, консервантів Е250 (нітрит натрію), Е252 (нітрат калію) та антиокислювача Е316 (ізо-аскорбат натрію). Консерванти сприяють пригніченню розвитку мікроорганізмів та впливають на смак і колір продукту.
Згідно з Загальними положеннями до групи 02, зазначеними у Поясненнях до
УКТЗЕД, включається м'ясо свіже, охолоджене, морожене, солоне, сушене чи копчене, придатне для вживання людиною, але не приготовлене для безпосереднього вживання.
Згідно з УКТЗЕД класифікація товару "Шинка "Jamon Serrano" здійснюється відповідно до Правила 1 Основних правил інтерпретації класифікації товарів, Примітки 1 до групи 16 УКТЗЕД, що є товарною номенклатурою
Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" від 05.04.01
N 2371-III, Загальних положень до групи 02, Загальних положень до групи 16, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД.
З урахуванням вищезазначеного вважаємо, що готовий для безпосереднього вживання продукт "Шинка "Jamon Serrano" класифікується у товарній позиції 1602 згідно з
УКТЗЕД.
Заступник Начальника Управління | В.Г.Вечер |
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua
Перейти до повного тексту