- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Л И С Т
11.11.2004 N 31-04200-30-29/21009 |
Міністерство фінансів України на запит щодо складу виду діяльності "громадське харчування" повідомляє.
Відповідно до частини другої статті
19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Роз'яснення нормативних актів можуть надаватися лише органами, що їх видали, або за погодженням з ними іншим органом, якщо інше не встановлено безпосередньо органом, що видав нормативно-правовий акт.
Склад видів економічної діяльності визначає Класифікатор видів економічної діяльності, затверджений наказом Державного комітету України стандартизації, метрології і сертифікації від 22 жовтня 1996 року
N 441.
Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 року
N 291, підприємства громадського харчування вартість використаних продуктів (сировини) для виготовлення страв і виробів за фактичною собівартістю в розрізі об'єктів витрат відображають на рахунку 23 "Виробництво". Витрати на управління виробництвом і на обслуговування виробничого процесу страв і виробів відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 "Витрати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 1999 року
N 318, відображаються на рахунку 91 "Загальновиробничі витрати", витрати на збут - на рахунку 93 "Витрати на збут".
................Перейти до повного тексту