- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ
Л И С Т
N 37-21-1-12/2310 від 10.03.98
м.Київ
Мінсільгосппроду Автономної
Республіки Крим,
управлінням сільського
господарства і продовольства
обласних та Севастопольської
міської державних
адміністрацій, Комітетам,
Головним управлінням та
іншим організаціям (за
списком)
Про класифікаційні групи м'ясних і молочних продуктів
Відповідно до Порядку нарахування та виплат дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко та м'ясо в живій вазі (п. 3 та інші), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 1998 року
N 145 наказ Мінагропрому України від 23 лютого 1998 року N 60), та враховуючи запити з місць, Міністерство агропромислового комплексу України повідомляє.
До молока та молочної продукції, м'яса та м'ясопродуктів переробні підприємства відносять продукцію за класифікатором нормативних документів ДК 004-95 таких кодів: 67.100, 67.100.10, 67.100.20, 64.120, 67.120.10, 67.120.20.
Це стосується міждержавних стандартів (ГОСТ), державних стандартів (ДСТУ), галузевих стандартів (ГСТУ) та технічних умов (ТУ).
Підприємства, які виробляють молочну та м'ясну продукцію за раніше затвердженою нормативно-технічною документацією, до розрахунку приймають продукцію таких класифікаційних груп: Н11, Н12, Н13, Н16, Н17, Н18, Н98.
Основні види молочної та м'ясної продукції, які виробляються переробними підприємствами при переробці молока та м'яса в живій вазі і від реалізації яких нараховується сільгосптоваровиробниками дотація, включені в додаток.
Заступник Міністра
агропромислового комплексу України Ю.Я.Лузан
Заступник Міністра
економіки України М.В.Чечетов
Додаток
Основні види молочної та м'ясної продукції, які виробляються переробними підприємствами при переробці молока та м'яса в живій вазі, і від реалізації яких нараховується сільгосптоваровиробникам дотація
1. Масло коров'яче всіх видів, включаючи масло з різними наповнювачами і добавками.
2. Сири жирні сичужні тверді всіх видів, в тому числі нестандартні для виробництва плавлених сирів:
сири сичужні м'які всіх видів;
сири розсільні всіх видів, в тому числі бринза;
сири плавлені всіх видів з власної сировини;
сири жирні та інші білкові продукти для плавлення.
3. Продукція з незбираного молока в перерахунку на молоко, в тому числі:
молоко незбиране питне всіх видів, включаючи асортимент дитячого харчування, напої молочні;
кисломолочна продукція жирна, з неї;
кефір жирний всіх видів, з нього з плодово-ягідними та іншими наповнювачами;
простокваша всіх видів;
ацидофільні молоко та напої, ацидофілін;
кисломолочні напої жирні;
йогурт жирний, в тому числі з різними наповнювачами та добавками;
кисломолочні продукти дитячого харчування та інші кисломолочні продукти;
вершки всіх видів, включаючи вершки для дитячого харчування, та з наповнювачами і добавками;
напої вершкові;
вершки пластичні;
сметана всіх видів, з неї з наповнювачами та добавками;
сир кисломолочний (творог) жирний всіх видів, включаючи для дитячого харчування та з наповнювачами;
вироби з кисломолочного сиру - сиркова маса та сирки, напівфабрикати (вареники, сирники, тісто для сирників та інші), пасти, креми, пудинги, десерти, торти та інші;
майонези на молочній основі, соуси молочні.
4. Молоко коров'яче. Первинна обробка, зберігання та транспортування.
5. Консерви молочні, в тому числі:
молоко або вершки згущені, концентровані, стерилізовані з цукром або без цукру, всіх видів, з наповнювачами, добавками та інші.
6. Сухі молочні продукти, в тому числі:
молоко сухе незбиране всіх видів;
сухі вершки та сухі суміші, включаючи суміші для морозива, сухі молочні суміші для дитячого харчування, сухі молочні добавки, всіх видів, з наповнювачами та інші.
................Перейти до повного тексту