1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
ЛИСТ
29.01.2015 № 3501-04/2797-07
Щодо здійснення харчування вихованців будинку-інтернату
Мінекономрозвитку розглянуло лист <...> щодо здійснення харчування вихованців будинку-інтернату і в межах компетенції повідомляє.
Сьогодні у господарській діяльності підприємств ресторанного господарства можуть застосовуватися Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів для підприємств громадського харчування (наказ МЗЕЗторгу від 06.07.99 р. № 484); Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания (приказ Министерства торговли СССР от 12.12.80 г. № 310); Сборник рецептур блюд для питания школьников (приказ Министерства торговли УССР от 24.12.85 г. № 341); Сборник рецептур блюд диетического питания для предприятий общественного питания (письмо Министерства торговли СССР от 10.07.87 г. № 0132-75); Сборник рецептур на торты, пирожные, кексы и рулеты (М., Пищепром, 1978, ч. I, II, III); Сборник рецептур мучных кондитерских и булочных изделий для предприятий общественного питания (письмо Министерства торговли СССР от 30.12.83 г. № 0176-75) та інші збірники за умови, що вони не суперечать Конституції та законам України.
Довідково: відповідно до Постанови Верховної Ради України від 12.09.91 р. № 1545-XII "Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР" до ухвалення відповідних актів законодавства України на території республіки застосовуються акти законодавства Союзу РСР з питань, які не врегульовані законодавством України, за умови, що вони не суперечать Конституції та законам України.
Постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 р. № 324 "Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики" встановлено, що громадяни, які проживають в інтернатних установах, навчаються у навчальних закладах та відпочивають у санаторіях сфери управління Міністерства праці та соціальної політики, забезпечуються харчуванням відповідно до натуральних добових норм харчування в межах асигнувань, що передбачаються у державному бюджеті та відповідних місцевих бюджетах на утримання установ та закладів.
Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. № 219 затверджені Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, відповідно до пункту 2.2 яких суб'єкти господарської діяльності при виготовленні продукції власного виробництва повинні додержуватися технологічних режимів виробництва продукції (сумісність продуктів, їх взаємозамінність, режим кулінарного оброблення сировини тощо), визначених нормативною документацією (збірниками рецептур страв, кулінарних, борошняних кондитерських і булочних виробів, затвердженими в установленому порядку державними стандартами, технічними умовами, Санітарними правилами).

................
Перейти до повного тексту