1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
02.12.2014 № 1429
Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними нормативними документами, європейського стандарту як національного стандарту України, затвердження національних стандартів України, зміни до національного стандарту України, скасування національних стандартів України та міждержавних стандартів в Україні
Відповідно до Законів України "Про стандартизацію", "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" та з урахуванням висновків за результатами експертизи державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
НАКАЗУЮ:
1. Прийняти такі, що додаються, національні стандарти України, гармонізовані з міжнародними нормативними документами, з набранням чинності з 01.05.2015:
ДСТУ IEC 61850-5:2014 Комунікаційні мережі та системи на підстанціях. Частина 5. Технічні вимоги до функцій і моделей приладів
(IEC 61850-5:2003, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 1893:2014 Вироби вогнетривкі. Диференційний метод визначення температури деформації під навантаженням за температури, що зростає
(ISO 1893:2007, IDT)
- Вперше
(зі скасуванням в Україні ГОСТ 4070-2000 (ИСО 1893-89))
ДСТУ ISO 2393:2014 Суміші гумові випробні. Готування, змішування та вулканізація. Устатковання та методики
(ISO 2393:2008, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 4112:2014 Зернові та бобові. Вимірювання температури зерна, що зберігається насипом
(ISO 4112:1990, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 6161:2014 Засоби індивідуального захисту очей. Фільтри та засоби захисту очей від лазерного випромінювання
(ISO 6161:1981, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 6887-3:2014 Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Готування дослідних проб, вихідної суспензії та десятикратних розведень для мікробіологічного дослідження. Частина 3. Спеціальні правила готування риби та рибних продуктів
(ISO 6887-3:2003, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 7366:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту 1-моногліцеридів та вільного гліцерину
(ISO 7366:1987, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 7996:2014 Повітря атмосферне. Визначення масової концентрації оксидів азоту. Метод хемілюмінесценції
(ISO 7996:1985, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 10203:2014 Руди залізні. Визначення кальцію полуменевим атомно-абсорбційним спектрометричним методом
(ISO 10203:2006, IDT)
- На заміну ДСТУ ISO 10203:2003
ДСТУ ISO 10540-1:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту фосфору. Частина 1. Колориметричний метод
(ISO 10540-1:2003, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 10540-2:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту фосфору. Частина 2. Метод атомно-абсорбційної спектрометрії з використанням графітової печі
(ISO 10540-2:2003, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 10540-3:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту фосфору. Частина 3. Метод використання оптичної емісійної спектроскопії індуктивно зв'язаної плазми (ІЗП)
(ISO 10540-3:2002, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 11021:2014 Олії ефірні. Визначання вмісту води методом Карла Фішера
(ISO 11021:1999, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 11037:2014 Дослідження сенсорне. Настанови щодо оцінки кольору продуктів
(ISO 11037:2011, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 11056:2014 Дослідження сенсорне. Методологія. Метод оцінювання значень
(ISO 11056:1999, IDT; ISO 11056:1999/Amd. 1:2013, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 11256:2014 Окатки залізорудні як сировина для шихти прямого відновлювання. Метод визначення індексу конгломерації
(ISO 11256:2007, IDT)
- На заміну ДСТУ ISO 11256:2006
ДСТУ ISO 11815/IDF 157:2014 Молоко. Визначення дії сичужного ферменту на загальну здатність зсідання коров'ячого молока
(ISO 11815/IDF 157:2007, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 13528:2014 Статистичні методи для застосування під час перевірки професійного рівня за допомогою міжлабораторних порівнянь
(ISO 13528:2005, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 14377/IDF 168:2014 Молоко згущене консервоване. Визначення масової частки олова методом атомно-абсорбційної спектрометрії із застосуванням графітової печі
(ISO 14377/IDF 168:2002, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 14714:2014 Олії ефірні та ароматичні екстракти. Метод визначання вмісту залишку бензолу
(ISO 14714:1998, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 15597:2014 Нафта та нафтопродукти. Метод визначання вмісту хлору та брому рентгено-флуоресцентною спектрометрією з дисперсією за довжиною хвилі
(ISO 15597:2001, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 15971:2014 Природний газ. Вимірювання властивостей. Теплота згоряння та число Воббе
(ISO 15971:2008, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 16002:2014 Зерно хлібних злаків та бобові на зберіганні у зерносховищах. Настанова щодо визначання зараженості зерна живими безхребетними за допомогою пасток
(ISO 16002:2004, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 16035:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Метод визначення галогенопохідних вуглеводнів із низькою точкою кипіння в харчових оліях
(ISO 16035:2003, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 17932:2014 Олія пальмова. Метод визначення погіршення показника знебарвлення і вмісту каротину
(ISO 17932:2011, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 18395:2014 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту моноацилгліцеридів, діацилгліцеридів, триацилгліцеридів та гліцерину методом високоефективної рідинної ексклюзивної хроматографії (ВРЕХ)
(ISO 18395:2005, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 21587-3:2014 Вогнетриви алюмосилікатні. Хімічний аналіз (альтернативний рентгенофлуоресцентному методу). Частина 3. Методи атомно-емісійної спектрометрії з індуктивно-зв'язаною плазмою й атомно-абсорбційної спектрометрії
(ISO 21587-3:2007, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO 21871:2014 Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Горизонтальний метод визначання малої кількості ймовірної Bacillus cereus. Метод підраховування та виявляння найімовірнішої кількості
(ISO 21871:2006, IDT)
- Вперше
ДСТУ ISO/TS 26844/IDF/RM 215:2014 Молоко та молочні продукти. Визначення антимікробних залишків. Тест на дифузію в пробірці
(ISO/TS 26844/IDF/RM 215:2006, IDT)
- Вперше
ДСТУ-H ISO/TR 16142:2014 Медичні вироби. Настанова з вибору стандартів для підтвердження визнаних основних принципів безпеки та функціонування медичних виробів
(ISO/TR 16142:2006, IDT)
- Вперше.

................
Перейти до повного тексту