1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ
ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ
N 57-42/97 від 13.02.2002
Київській регіональній
митниці
На лист від 23.11.01
N 25-16-23/15227
В доповнення до нашого попереднього листа від 19.12.01. N 57-42/752 Департамент державної політики у сфері зовнішньої торгівлі міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України повідомляє
На наше звернення до Торгово-промислової палати України щодо проведення Київською торгово-промисловою палатою додаткової експертизи контракту N 0564/05-98 від 22.06.98.та від 22.09.01 стосовно підтвердження процесу мокросоління шкіряної сировини у рамках зазначених контрактів як технологічного процесу у своїй відповіді Київська торгово-промислова палата зазначила наступне.
Відповідно до умов "Предмет контракту" зазначених контрактів, сировина шкіряна (парні шкури ВРХ та шкури свинячі) повинна пройти 5 етапів згідно з існуючою схемою обробки з метою отримання властивостей та характеристик мокросоленої шкіряної сировини, а саме:
1. Приймання;
2. Обрядка.
3. Консервування;
4. Сортування, маркування, упакування;
5. Накопичення та відвантаження сировини.
Зазначена схема наведена згідно з "Тенологической инструкцией об обработке кожевенного сырья, шубных и меховых овчин, щетины и скотоволоса на предприятих мясной промышленности" (М., 1978, ВНИИМП ММ ИМП СССР).
Таким чином, мокросоління шкур ВРХ та свинячих шкур є одним із способів консервування шкіряної сировини, а не технологічним процесом переробки. При цьому зазначається, що поставка шкіряної сировини у парному стані можлива тільки на підприємства, які розташовані на відстані 40-50 км між собою, тому, що парна сировина повинна надходити на переробку не пізніше ніж за 3 години після зняття з туш ("Справочник мастера цеха консервирования шкур", М.., ВО "Агропромиздат", 1987).

................
Перейти до повного тексту