N з/п |
Найменування розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки |
Виконавець |
Строки вико- нання (роки) |
Кошторисна вартість розробки (проекту), тис.грн. |
Що буде розроблено по завершенні досліджень, розрахунок ефективності та орієнтовні обсяги впровадження |
всього |
у т.ч. на 2008 р. |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
За кодом програмної класифікації 2801050 "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері розвитку агропромислового комплексу, фінансова підтримка підготовки наукових кадрів" |
Секція НТР "Аграрної освіти, науки, інформатизації та дорадництва" |
Департамент аграрної освіти, науки та дорадництва |
1. |
Концепція розвитку сільськогосподарських бібліотек України |
Державна наукова сільсько- господарська бібліотека УААН |
2008 |
30,0 |
30,0 |
Концепція розвитку сільськогосподарських бібліотек України, яка формуватиме стратегію і тактику розбудови якісно нової системи інформаційного забезпечення науковців, фахівців-аграрників, землекористувачів та землевласників |
2. |
Розробка стратегії та механізмів виходу української продукції на світові ринки за активної участі України на виставках аграрного сектора |
Асоціація "Українсь- кий клуб аграрного бізнесу" |
2008 |
100,0 |
100,0 |
Стратегія виходу української продукції на світові ринки через активну участь України у виставках аграрного сектора. Формування нових можливостей та створення відповідного інструментарію для популяризації української продукції за кордоном |
Всього |
130,0 |
|
Секція НТР "Розвитку аграрного ринку" |
Департамент розвитку аграрного ринку |
3. |
Розробка Концепції Аграрного кодексу України |
Інститут законодавчих передбачень і правової експертизи |
2008 |
100,0 |
100,0 |
Аналітична довідка про стан законодавства. Концепція та структура Аграрного кодексу України |
Всього |
100,0 |
|
Науково-технічна рада Департаменту харчової промисловості |
Департамент харчової промисловості |
4. |
Розробити екологічно-безпечні ресурсозберігаючі технології та технічні вимоги до обладнання для перероблення овочів та фруктів та отримання продуктів функціонального дієтичного харчування дітей різних вікових груп |
ДНДПКІ "Консерв- пром- комплекс" |
2008- 2011 |
310,0 |
225,0 |
Технології, асортимент та технологічна документація на виробництво сухих та консервованих продуктів функціонального та дієтичного призначення для дитячого харчування. Вихідні вимоги на створення вітчизняного обладнання для реалізації нових технологій виробництва сухих та консервованих продуктів для дитячого харчування |
5. |
Розробити технологічні прийоми спрямовані на економічне використання концентрованих ферментних препаратів |
УкрНДІ спиртбіопрод |
2008 |
55,0 |
55,0 |
Технологічні інструкції щодо економічного використання концентрованих ферментних препаратів |
Всього |
280,0 |
|
Разом |
510,0 |
|