11.07.2007 N 488 |
Міністр | Ю.Ф.Мельник |
N п/п | Код НД заN ДК 004 |
Назва проекту НД та вид роботи |
Позначення міжнародних та регіональних стандартів |
Термін виконання робіт (місяць, рік) |
ТК, організація- розробник та співвиконавці |
Вартість робіт, тис. грн. |
Примітка | |
Початок |
подання на затвердження |
|||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
ТК 23 Продукція садів, виноградників і виноробна продукція | ||||||||
1 | 67.240 |
ДСТУ ISO 13302 Дослідження сенсорне. Методи оцінювання модифікацій флейвору харчових продуктів, що обумовлені упаковкою (ISO 13302:2004) |
ISO 13302 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
2 | 67.240 |
ДСТУ ISO 3591 Дослідження сенсорне. Обладнання. Дегустаційний бокал (ISO 3591:1977) |
ISO 3591 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 15 | |
3 | 67.50 |
ДСТУ EN 14185-1 Харчові продукти без жирів. Визначення залишкової кількості N метилкарбамату. Частина 1. Метод ВЕРХ із розподілом твердофазним екстрагуванням (EN 14185-1:2003) |
EN 14185-1 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
4 | 67.50 |
ДСТУ EN 14333-1 Харчові продукти без жирів. Визначення бензимідазольних фунгіцидів карбендазима, тіабендазола і беноміла (у вигляді карбендазиму). Частина 1. Метод ВЕРХ із розподілом твердофазним екстрагуванням (EN 14333-1:2004) |
EN 14333-1 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
5 | 67.50 |
ДСТУ EN 14333-2 Харчові продукти без жирів. Визначення бензимідазольних фунгіцидів карбендазима, тіабендазола і беноміла (у вигляді карбендазиму). Частина 2. Метод ВЕРХ із очищенням гельпроникаючою хроматографією (EN 14333-2:2004) |
EN 14333-2 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
6 | 67.50 |
ДСТУ EN 14333-3 Харчові продукти без жирів. Визначення бензимідазольних фунгіцидів карбендазима, тіабендазола і беноміла (у вигляді карбендазиму). Частина 3. Метод ВЕРХ із розподілом у системі рідина-рідина (EN 14333-3:2004) |
EN 14333-3 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
7 | 67.50 |
ДСТУ EN 15054 Харчові продукти без жирів. Визначення хлормекуати та мекуати. Метод РХ-МС (EN 15054:2006) |
EN 15054 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
8 | 67.50 |
ДСТУ EN 14177 Харчові продукти. Визначення патуліна у прозорому та мутному яблучному соку і пюре. Метод ВЕРХ із розподілом у системі рідина-рідина (EN 14177:2003) |
EN 14177 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 18 | |
9 | 07.100.01 |
ДСТУ Продукція виноробної промисловості. Методи відбору проб для мікробіологічного аналізу в виноробстві |
ГОСТ 26668-85 |
2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 20 | |
10 | 07.100.30 |
ДСТУ Сухі активні дріжджі для виноробства. Технічні умови |
ГОСТ 171-81 ГОСТ 28483-90 |
2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 20 | |
11 | 67. 250 |
ДСТУ Кислота аскорбінова для виноробної промисловості. Технічні умови |
ГОСТ4815-86 | 2007 р. | 2007 р. | ІВіВ Магарач ТК-23 | 20 | |
12 | 67.250 |
ДСТУ Вугілля активоване для виноробної промисловості. Технічні умови |
ГОСТ 4453-74 | 2007 | 2007 | ІВіВ Магарач ТК-23 | 20 | |
13 | 65.020.20 |
ДСТУ ISO 873 Персики. Настанови щодо зберігання на холоді (ISO 873:1980) |
ISO 873:1980 | 2007 | 2007 |
Інститут садівництва УААН ТК 23 |
18 | |
14 | 65.020.20 |
ДСТУ ISO 6662 Сливи. Настанови щодо зберігання на холоді (ISO 6662:1983) |
ISO 6662:1983 | 2007 | 2007 |
Інститут садівництва УААН ТК 23 |
18 | |
15 | 65.020.20 |
ДСТУ ISO 2826 Абрикоси. Настанови щодо зберігання на холоді (ISO 2826:1974) |
ISO 2826:1974 | 2007 | 2007 |
Інститут садівництва УААН ТК 23 |
18 | |
16 | 71.100.60 |
ДСТУ ISO 3527 Олія ефірна з плодів петрушки (ISO 3527:2000) |
ISO 3527:2000 | 2007 р. | 2007 р. |
ННЦ-Нікітський ботанічний сад УААН |
18 | |
17 | 71.100.60 |
ДСТУ ISO 3475 Анісова ефірна олія (ISO 3475:2002) |
ISO 3475:2002 | 2007 р. | 2007 р. |
ННЦ-Нікітський ботанічний сад УААН |
18 | |
18 | 67.80 |
ДСТУ ISO 3691 Плоди цитрусові. Настанови щодо зберігання (ISO 3691:1978) |
ISO 3631 | 2007 р. | 2007 р. |
ННЦ-Нікітський ботанічний сад УААН |
18 | |
19 | 71.100.60 |
ДСТУ ISO 4728 Ефірна олія майорану іспанського (ISO 4728:2003) |
ISO 4728:2003 | 2007 р. | 2007 р. |
ННЦ-Нікітський ботанічний сад УААН |
18 | |
20 | 65.020.20 |
ДСТУ "Плодові культу- ри. Методи апробації саджанців яблуні" |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
Інститут експертизи сортів рослин, ТК 23 |
15 | |
ТК 24 Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки | ||||||||
21 | 67.080.20 |
ДСТУ Овочі сушені. Методи визначання маси нетто, форми та розміру частинок, крупності помолу, дефектів за зовнішнім виглядом, співвідношення компонентів, органолептичних показників та розварюваності |
ГОСТ 13340.1-77 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
22 | 67.080.20 |
ДСТУ Овочі сушені. Методи визначання металевих домішок й ураженості шкідниками хлібних запасів |
ГОСТ 13340.2-77 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
23 | 67.080.10 |
ДСТУ Фрукти сушені. Пакування, маркування, транспортування та зберігання |
ГОСТ 12003-76 | 2007 р. | 2007 р. | НВП Консервкомплекс | 20 | |
24 | 67.080.20 |
ДСТУ Овочі сушені. Правила приймання, методи відбору й приготування проб |
ГОСТ 13341-77 | 2007 р. | 2007 р. | НВП Консервкомплекс | 20 | |
25 | 67.080.20 |
ДСТУ Овочі сушені. Пакування, маркування, транспортування та зберігання |
ГОСТ 13342-77 | 2007 р. | 2007 р. | НВП Консервкомплекс | 20 | |
26 | 67.060 |
ДСТУ Консерви. Квасоля або горох зі шпиком або свинячим жиром у томатному соусі. Технічні умови |
ГОСТ 17649-72 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
27 | 67.080 |
ДСТУ Консерви. Маринади фруктові. Технічні умови. |
ГОСТ 7694-71 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
28 | 67.080.01 |
ДСТУ Продукція фруктова, овочева та грибна консервована. Пакування, маркування, транспортування та зберігання |
ГОСТ 13799-81 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
29 | 67.050 |
ДСТУ Реактиви. Методи готування розчинів для колориметричного та нефелометричного випробовування |
ГОСТ 4212-76 | 2007 р. | 2007 р. |
ТК 24, ДНДПКІ Консервпромкомплекс |
20 | |
30 | 67.080 |
ДСТУ ISO 750. Продукти плодоовочеві. Визначення титраційної кислотності (ISO 750:1998) |
ISO 750:1998 | 2007 р. | 2007 р. | БДАУ | 18 | |
ТК 29 Насіння і коренеплоди цукрових буряків | ||||||||
31 | 65.020.20 |
ДСТУ Буряки цукрові. Методи ведення насінництва |
Розробляється вперше |
2007 | 2007 |
Інститут цукрових буряків |
25 | |
32 | 65.020. |
ДСТУ Стевія. Технічні умови |
Розробляється вперше |
2007 | 2007 |
Інститут цукрових буряків |
25 | |
ТК 41 Зернові культури та продукти їх переробки | ||||||||
33 | 67.060 |
ДСТУ Крупи пшеничні. Технічні умови |
на заміну ГОСТ 279-60 |
2007 р. | 2007 р. |
Київський інститут хлібопродуктів |
20 | |
34 | 67.060 |
ДСТУ Крупи вівсяні Технічні умови |
на заміну ГОСТ 3034-75 |
2007 р. | 2007 р. |
Київський інститут хлібопродуктів |
15 | |
35 | 67.060 |
ДСТУ Крупи ячмінні. Технічні умови |
на заміну ГОСТ 5784-60 |
2007 р. | 2007 р. |
Київський інститут хлібопродуктів |
20 | |
36 | 67.060 |
ДСТУ Крупи горох шліфований. Технічні умови |
на заміну ГОСТ 6201-68 |
2007 р. | 2007 р. |
Київський інститут хлібопродуктів |
25 | |
37 | 67.060 |
ДСТУ ISO 6648 Рис. Оцінка змін якості при варінні з допомогою приладу для визначення в'язко- пружних властивостей (ISO 6648:1993) |
ISO 6648:1993 | 2007 р. | 2007 р. |
Національний аграрний університет |
18 | |
38 | 67.060 |
ДСТУ ISO 21415-4 Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Ч.4. Визначення сухої клейковини, висушуванням сирої клейковини методом прискореного сушіння (ISO 21415-4:2006) |
ISO 21415-4:2006 | 2007 р. | 2007 р. |
Національний аграрний університет |
15 | |
ТК 56 Цукор і крохмалепатокові продукти | ||||||||
39 | 67.180 |
ДСТУ Цукор. Правила приймання і методи відбирання проб. |
На заміну ДСТУ 3824 |
2007 р. | 2007 р. |
Державна наукова установа Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості |
15 |
Директива ЄС 89/395 |
40 | 67.180 |
ДСТУ Цукор рідкий. Технічні умови. |
На заміну ДСТУ 3357 |
2007 р. | 2007 р. |
Державна наукова установа Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості |
15 |
Директива ЄС 2001/111 |
ТК 60 Ефіроолійна продукція | ||||||||
41 | 65.020.20 |
ДСТУ Плоди ефіроолійних культур для промислової переробки. Методи визначення масової частки ефірної олії |
ГОСТ 17082.5-88 | 2007 р. | 2007 р. |
Інститут ефіроолійних та лікарських рослин УААН |
20 | |
42 | 65.020.20 |
ДСТУ Сировина ефіроолійна квітково- трав'яниста. Методи відбирання проб |
ГОСТ 28605-90 | 2007 р. | 2007 р. |
Інститут ефіроолійних та лікарських рослин УААН |
20 | |
43 | 67.220.11 |
ДСТУ ISO 676 Прянощі і приправи. Ботанічна номенклатура. (ISO 676:1995) |
ISO 676:1995 | 2007 р. | 2007 р. |
Дослідна станція лікарських рослин |
18 | |
ТК 61 Луб'яні культури | ||||||||
44 |
65.020.20; 59.060.10; 59.020 |
ДСТУ Треста конопляна. Технічні умови |
ГОСТ 6729-60, ГОСТ 27345-87 |
2007 р. | 2007 р. |
Інститут луб'яних культур УААН, ТК 61 |
20 | |
ТК 63 Загальні норми і правила державної системи забезпечення єдності вимірювань | ||||||||
45 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Установки вакуумно- теплові еталонні для вимірювання вологості зерна та продуктів його перероблення. Методика виконання вимірювання |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УМЦ "Зерноприлад" | 25 | |
46 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Установки вакуумно- теплові еталонні для вимірювання вологості зерна та продуктів його перероблення. Методика повірки |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УМЦ "Зерноприлад" | 25 | |
47 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Проби атестовані вмісту масової частки вологи у зерні та продуктах його перероблення. Методика метрологічної атестації. |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УМЦ "Зерноприлад" | 25 | |
48 | 17.020 |
ДСТУ Зберігання еталонної бази для передавання одиниць вологості зерна та білості борошна |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УМЦ "Зерноприлад" | 20 | |
49 | 75.180.30 |
ДСТУ (OIML R 85 OIML R 85:1998) Автоматичні вимірювачі рівня для вимірювання рівня рідини в стаціонарних резервуарах-сховищах |
OIML R 85:1998 | 2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
15 | |
50 | 35.020 |
ДСТУ Метрологія. Вимоги до програмних засобів вимірювальних інформаційних систем та автоматизованих систем керування технологічними процесами (MID/3:2004/22/ЕС,MOD) |
MID/3:2004/22/ЕС, MOD |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
51 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Державна метрологічна система. Основні положення |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
52 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Робочі еталони. Основні положення, вимоги до застосування |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
53 | 17.060 |
ДСТУ Метрологія. Резервуари вимірювальні для харчових рідин. Методика повірки (калібрування) об'ємним методом |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
54 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Нормативні документи з метрології. Основні положення, види та порядок розроблення |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
55 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Вимірювання. Основні положення та порядок проведення |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
20 | |
56 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Стандартні зразки. Зміст сертифікатів та документів (ISO Guide 31:2000, IDT) |
ISO Guide 31 :2000, IDT |
2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
15 | |
57 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Настанова з вибору та застосування еталонних матеріалів. |
ILAC G9, IDT | 2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
15 | |
58 | 17.020 |
ДСТУ Метрологія. Впровадження концепції невизначеності вимірювань у випробуваннях |
ILAC G17, IDT | 2007 р. | 2007 р. |
ДЦ "Украгростандарт сертифікація" |
15 | |
ТК 64 Спиртогорілчані вироби, дріжджі | ||||||||
59 | 7.100.30 |
ДСТУ Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Методика підрахунку загальної мікробної забрудненості |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УкрНДІспиртбіопрод | 20 | |
60 | 67.050 |
ДСТУ Спирт етиловий. Продукція спиртовмісна. Визначення вмісту денатуруючої добавки метиленового синього методом високоефективної рідинної хроматографії |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УкрНДІспиртбіопрод | 20 | |
61 | 67.050 |
ДСТУ Спирт етиловий. Продукція спиртовмісна. Визначення вмісту денатуруючої добавки основного фіолетового К методом високоефективної рідинної хроматографії |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УкрНДІспиртбіопрод | 20 | |
62 | 67.050 |
ДСТУ Спирт етиловий. Продукція спиртовмісна. Визначення вмісту денатуруючої добавки фенол-фталеїну методом високоефективної рідинної хроматографії |
Розробляється вперше |
2007 р. | 2007 р. | УкрНДІспиртбіопрод | 20 | |
ТК 69 Трактори і сільськогосподарські машини | ||||||||
63 | 65.060.01 |
ДСТУ ISO 500-3 Сільськогосподарські трактори. Вал відбору потужності задній типів 1, 2 і 3. Частина 3. основні розміри РТО, розміри шліцьового з'єднання, розташування РТО (ISO 500-3:2004) |
ISO 500-3 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
64 | 43.040.10 |
ДСТУ ISO 1724 Дорожній транспорт. З'єднання електричні між тягачем і причепом. З'єднувач на 7 контактів типу 12 N (нормальний) для транспортних засобів з номінальною напругою живлення 12 В. (ISO 1724:2003) |
ISO 1724 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
65 | 43.040.40 |
ДСТУ ISO 1728 Дорожній транспорт. З'єднання урухомника пневматичної гальмової системи між тягачами та причепами. Взаємозамінність. (ISO 1728:2006) |
ISO 1728 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
66 |
01.040.43 43.020 |
ДСТУ ISO 1176 Дорожній транспорт. Маси. Словник та коди. (ISO 1176:1990) |
ISO 1176 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
67 |
01.040.65 65.060.80 |
ДСТУ ISO 5673-2 Сільськогосподарські трактори і машини. Вали відбирання потуж- ності та з'єднання для передавання потуж- ності. Частина 2. Використання, розта- шування, зона вільного простору валів відби- рання потужності та розташування з'єднання для передавання потуж- ності для різного обладнання. Технічні вимоги. |
ISO 6814 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
68 | 65.060.10 |
ДСТУ ISO 500-2 Сільськогосподарські трактори. Вал відбору потужності задній типів 1, 2 і 3. Частина 2. Вузькоколійні трактори. Розміри головного захисного кожуха і зона вільного простору (ISO 500-2:2004) |
ISO 500-2 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
69 | 65.060.40 |
ДСТУ ISO 14918 Розпилювання теплове. Програма випробування термомеханічних генераторів аерозолю. (ISO 14918:1998) |
ISO 14918 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
70 | 65.060.40 |
ДСТУ ISO 22369-1 Обладнання для захисту рослин. Класифікація обприскувального обладнання за ступенем знесення крапель. Частина 1. Класи. (ISO 22369-1:2006) |
ISO 22369-1 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
71 | 65.060.40 |
ДСТУ ISO 1219-1 Системи та вузли гідравлічні та пневматичні. Графічні умовні познаки та принципові схеми. Частина 1. Графічні умовні познаки (ISO 1219-1:2006) |
ISO 1219-1 | 2007 р. | 2007 р. |
УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого |
15 | |
72 | 65.060.01 |
ДСТУ ISO 7072 Сільськогосподарські та лісогосподарські колісні трактори і машини. Чеки та пружинні пальці. Розміри і технічні вимоги (ISO 7072:1993) |
ISO 7072:1993 | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 | |
73 | 65.060.01 |
ДСТУ ISO 8016 Сільськогосподарські машини. Колеса з цільною ступицею (ISO 8016:1985) |
ISO 8016:1985, | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 | |
74 | 65.060.10 |
ДСТУ ISO 5670 Сільськогосподарські причепи. Телескопічні циліндри односторонньої дії для механізмів, що перекидаються. Серія 25 мПа (250 бар). Типи 1, 2 та 3. Розміри для взаємозамінності (ISO 5670:1984) |
ISO 5670:1984 | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 | |
75 | 65.060.10 |
ДСТУ ISO 500-1 Сільськогосподарські трактори. Вал відбору потужності задніх типів 1,2, і 3. Частина 1. Загальні технічні умови, вимоги безпеки, розміри основного захисного пристрою та зони вільного простору (ISO 500-3:2004) |
ISO 500-3:2004 | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 | |
76 | 65.060.20 |
ДСТУ ISO 8912 хрунтообробне знаряддя. Секції катка. З'єднання та ширина секції (ISO 8912:1986) |
ISO 8912:1986 | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 | |
77 | 65.060.20 |
ДСТУ ISO 8945 хрунтообробне знаряддя. Ножі фрезерних культиваторів (ISO 8945:1989) |
ISO 8945:1989 | 2007 р. | 2007 р. |
ВАТ "НДІферммаш" ТК 69 |
15 |