1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
08.12.2006 N 753
Про перевірку місць зберігання та переробки м'ясної сировини
Останнім часом в галузі тваринництва України відмічається позитивна динаміка щодо збільшення кількості свинопоголів'я (+760 тис. голів або 10%) до відповідного періоду минулого року, птиці 1,6 млн. (1%).
На 30% збільшилося надходження худоби на переробні підприємства, зросло виробництво та рівень споживання м'ясної продукції.
Разом з цим, викликає занепокоєння динаміка росту імпорту м'яса в порівнянні з відповідним періодом минулого року: з початку року - майже на 23%, за III квартал - більше у 2 рази, за жовтень - у 3 рази, а за листопад - у 5 разів.
Крім цього, переробка імпортного м'яса по давальницьких схемах, а також можливе несанкціоноване ввезення імпортної сировини, призвело до перенасичення сировиною м'ясопереробних підприємств, що відповідно зменшило закупівельні ціни на тварин для забою.
Так, у жовтні поточного року закупівельні ціни на велику рогату худобу та свиней знизилися проти аналогічного періоду минулого року відповідно на 1 тис. 106 і 1 тис. 862 гривні за тонну або на 18%, у листопаді ця тенденція продовжувалася.
Така ситуація може призвести до втрати позитивних тенденцій досягнутих в нарощуванні поголів'я худоби та виробництва м'яса, зокрема свинини і м'яса птиці.
На виконання доручення Прем'єр-міністра України В.Ф. Януковича, за підсумками роботи спільного з'їзду Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств і Асоціації Фермерів та приватних землевласників України, що відбувся 28 листопада 2006 року в м. Києві, щодо нестабільної цінової ситуації на ринку живої худоби та м'ясної сировини, з метою поліпшення цінової ситуації на ринку продукції тваринного походження
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити склад робочих груп працівників Державного департаменту ветеринарної медицини (Бісюк І.Ю.), Департаменту ринків тваринництва з Головною державною племінною інспекцією (Микитюк Д.М.), Асоціацій виробників та переробників продукції тваринництва та птахівництва (Гнатюк С.А., Попов В.І., Бакуменко О.Б.), Управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів МВС України (Оксюта С.І.), з залученням фахівців управлінь ветеринарної медицини в областях та місті Києві, головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій для перевірки роботи м'ясопереробних підприємств, холодокомбінатів на предмет дотримання ними вимог чинного законодавства в процесі заготівлі, переробки та реалізації сировини та продукції тваринного походження, згідно з додатком.
2. Керівникам робочих груп:
2.1. Перевірку здійснити на м'ясопереробних підприємствах та холодокомбінатах Дніпропетровської (ТОВ "М'ясокомбінат "Ювілейний", ТОВ "М'ясокомбінат Дніпро", ДО "Комбінат Салют"), Донецької (ТОВ "Донецький м'ясокомбінат", ВАТ "Фірма "Колбіко", "Холодокомбінат "Новий"), Харківської (ТОВ "Харківський м'ясокомбінат", ТОВ "Салтовський м'ясокомбінат", ТОВ "Харківська фабрика напівфабрикатів"), Волинської (ВАТ "Ковельський м'ясокомбінат", ТЗВО "Ковельські ковбаси", Ковельська заготзбутбаза, "СМП" м. Нововолинськ) та Львівської областей (ТОВ "Євро Вік", ПП "Барком", ПП "Сміо", Львівський холодокомбінат), міста Києва (ТОВ "Холодокомбінат N 3", ВАТ "Фрозен Фріо", ТОВ "Київський холодокомбінат") у період із 11.12.2006 по 15.12.2006.
2.2. За результатами проведеної роботи скласти відповідні акти та подати їх до 19.12.2006 Державному департаменту ветеринарної медицини.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Вербицького П.І.
Міністр Ю.Ф.Мельник
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
08.12.2006 N 753
СПИСОК
членів робочих груп з перевірки дотримання м'ясопереробними підприємствами вимог чинного законодавства з питань заготівлі, переробки та реалізації сировини та продукції тваринного походження
Група N 1
N
п/п
Прізвище,
ім'я, по
батькові
Посада Назва
підприємства,
що підлягає
перевірці
1 Новожицька Ю.М. заступник директора
Центральної державної
лабораторії ветеринарної
медицини - керівник групи
Дніпропетров-
ська область:
ТОВ
"М'ясокомбінат
"Ювілейний";
ТОВ
"М'ясокомбінат
Дніпро",
ДО "Комбінат
Салют"
2 Половко В.М. старший інспектор Управління
ветеринарної міліції з
забезпечення карантинних
ветеринарних заходів
3 Боднар В.І. головний спеціаліст
Департаменту ринків
тваринництва з Головною
державною племінною
інспекцією
4 Ільченко В.Г. заступник начальника
управління ветеринарної
медицини в Дніпропетровській
області
5 Лисюк О.М. директор племзаводу АФ
"Обрій"
Група N 2
N
п/п
Прізвище,
ім'я, та по
батькові
Посада Назва
підприємства,
що підлягає
перевірці
1 Перегінець Ю.Я. головний спеціаліст
Державного департаменту
ветеринарної медицини -
керівник групи
Харківська
область:
ТОВ
"Харківський
м'ясокомбінат",
ТОВ
"Салтовський
м'ясокомбінат",
ТОВ
"Харківська
фабрика
напівфабри-
катів"
2 Унгурян Д.І. старший інспектор з
особливих доручень
Управління ветеринарної
міліції з забезпечення
карантинних ветеринарних
заходів
3 Гриценко О.М. головний спеціаліст
Департаменту ринків
тваринництва з Головною
державною племінною
інспекцією
4 Гнатюк С.А. генеральний директор
корпорації "Тваринпром"
5 Тертишник О.В. начальник відділу управління
ветеринарної медицини в
Харківській області

................
Перейти до повного тексту