1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 256 від 27.08.2001
( Наказ скасовано на підставі Наказу Мінагрополітики N 117 від 24.04.2002 )
Про Порядок видачі суб'єктам підприємницької діяльності довідки, яка підтверджує, що вони є виробниками відповідної продукції, та перевірки технічного стану і технологічного забезпечення виробництва для виготовлення такої продукції
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 1998 р. N 1429 "Про затвердження Порядку отримання суб'єктами підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується вітчизняними товаровиробниками для виготовлення вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, які реалізуються для промислової переробки і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок видачі суб'єктам підприємницької діяльності довідки, яка підтверджує, що вони є виробниками відповідної продукції, та перевірки технічного стану і технологічного забезпечення виробництва для виготовлення такої продукції (додається).
2. Покласти проведення перевірки технічного стану і технологічного забезпечення виробництва у суб'єктів підприємницької діяльності, які подали заяву на отримання спирту етилового для виготовлення парфумів, пектину, есенцій і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв на Інститут харчової хімії і технології.
3. Державному департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України (Сватков) забезпечити подання наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на голову Державного департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України Сваткова Л.Б.
В.о. Міністра С.Рижук
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
України
від 27 серпня 2001 р. N 256
Порядок видачі суб'єктам підприємницької діяльності довідки, яка підтверджує, що вони є виробниками відповідної продукції, та перевірки технічного стану і технологічного забезпечення виробництва для виготовлення такої продукції
1. Для отримання довідки, якою підтверджується, що суб'єкти підприємницької діяльності є виробниками вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв з використанням спирту етилового (в подальшому - Довідка), в статуті яких передбачена діяльність, пов'язана з виготовленням вказаної продукції (із зазначенням обсягу і мети використання спирту), в кожному випадку необхідно подати Державному департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України, який є правонаступником Укрхарчопрому, такі документи:
1.1. Звернення уповноважених відповідних міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (для суб'єктів підприємницької діяльності, які виробляють вибухові речовини та нітроцелюлозу).
1.2. Звернення виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, держадміністрацій, що зареєстрували суб'єкт підприємницької діяльності (для підприємств, які виробляють парфуми, пектин, есенції і оцет та напівфабрикати: спиртовані соки, морси, настої з використанням спирту етилового, і в статуті яких передбачена зазначена діяльність).
1.3. Розрахунок потреби в спирті етиловому за підписом керівника підприємства та головного бухгалтера, скріплений печаткою підприємства.
1.4. Щомісячний звіт про надходження та використання спирту етилового для виготовлення відповідної продукції.
2. Крім того, вперше та один раз на календарний рік необхідно подавати такі нотаріально посвідчені документи:
2.1. Копію Статуту суб'єкта підприємницької діяльності.
2.2. Копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності.
2.3. Копію довідки про включення даного суб'єкта підприємницької діяльності до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
2.4. Копію довідки з податкової інспекції про те, що даний суб'єкт підприємницької діяльності є платником податку.
2.5. Копію ліцензії на виробництво відповідної продукції.
2.6. Копію свідоцтва про реєстрацію місця зберігання спирту даного суб'єкта підприємницької діяльності
2.7. Копію акта обстеження спиртосховища, виданого Департаментом з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів Державної податкової адміністрації України.
2.8. Копію довідки про власні основні фонди або копію договорів оренди спиртосховища, виробничого приміщення та обладнання для виготовлення продукції.
2.9. Копію акта обстеження технічного стану і технологічного забезпечення виробництва.
3. Перевірка технічного стану і технологічного забезпечення виробництва у суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форми власності здійснюється згідно з заявою, яка подається на ім'я голови або першого заступника голови Державного департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України. Протягом трьох днів зазначені посадові особи направляють доручення про здійснення перевірки Інституту харчової хімії і технології.

................
Перейти до повного тексту