1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Регламент


01991R2568 - UA - 20.10.2019 - 032.001
Цей текст слугує суто засобом документування та не має юридичної сили. Установи Союзу не несуть жодної відповідальності за його зміст. Автентичні версії відповідних актів, включно з їхніми преамбулами, опубліковані в Офіційному віснику Європейського Союзу і доступні на EUR- Lex.
(До Розділу V: Економічне та галузеве співробітництво
Глава 17. Сільське господарство та розвиток сільських територій)
Регламент Комісії № (ЄЕС) № 2568/91
від 11 липня 1991 року
про характеристики оливкової олії та олії з оливкових залишків і про відповідні методи аналізу
(OB L 248, 05.09.1991, с. 1)
( Щодо скасування Регламенту див. Регламент 2022/2104 від 29 липня 2022 року на офіційному вебсайті Європейського Союзу https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX%3A32022R2104 )
Зі змінами, внесеними: Офіційний вісник
сторінка дата
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 3682/91 від 17 грудня 1991 року L 349 36 18.12.1991
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 1429/92 від 26 травня 1992 року L 150 17 02.06.1992
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 1683/92 від 29 червня 1992 року L 176 27 30.06.1992
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 1996/92 від 15 липня 1992 року L 199 18 18.07.1992
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 3288/92 від 12 листопада 1992 року L 327 28 13.11.1992
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 183/93 від 29 січня 1993 року L 22 58 30.01.1993
Зі змінами, внесеними: РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 826/93 від 6 квітня 1993 року L 87 6 07.04.1993
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЕС) № 620/93 від 17 березня 1993 року L 66 29 18.03.1993
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 177/94 від 28 січня 1994 року L 24 33 29.01.1994
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 2632/94 від 28 жовтня 1994 року L 280 43 29.10.1994
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 656/95 від 28 березня 1995 року L 69 1 29.03.1995
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 2527/95 від 27 жовтня 1995 року L 258 49 28.10.1995
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 2472/97 від 11 грудня 1997 року L 341 25 12.12.1997
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 282/98 від 3 лютого 1998 року L 28 5 04.02.1998
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 2248/98 від 19 жовтня 1998 року L 282 55 20.10.1998
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 379/1999 від 19 лютого 1999 року L 46 15 20.02.1999
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄЄ) № 455/2001 від 6 березня 2001 року L 65 9 07.03.2001
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2042/2001 від 18 жовтня 2001 року L 276 8 19.10.2001
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 796/2002 від 6 травня 2002 року L 128 8 15.05.2002
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 1989/2003 від 6 листопада 2003 року L 295 57 13.11.2003
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 702/2007 від 21 червня 2007 року L 161 11 22.06.2007
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 640/2008 від 4 липня 2008 року L 178 11 05.07.2008
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 61/2011 від 24 січня 2011 року L 23 1 27.01.2011
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 661/2012 від 19 липня 2012 року L 192 3 20.07.2012
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 299/2013 від 26 березня 2013 року L 90 52 28.03.2013
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 1348/2013 від 16 грудня 2013 року L 338 31 17.12.2013
ДЕЛЕГОВАНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2015/1830 від 8 липня 2015 року L 266 9 13.10.2015
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2015/1833 від 12 жовтня 2015 року L 266 29 13.10.2015
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2016/1227 від 27 липня 2016 року L 202 7 28.07.2016
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2016/1784 від 30 вересня 2016 року L 273 5 08.10.2016
ДЕЛЕГОВАНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2016/2095 від 26 вересня 2016 року L 326 1 01.12.2016
ІМПЛЕМЕНТАЦІЙНИМ РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) № 2019/1604 від 27 вересня 2019 року L 250 14 30.09.2019
З виправленнями, внесеними:
Виправленням, ОВ L 347, 28.11.1992, с. 69 (2568/1991)
Виправленням, ОВ L 176, 20.07.1993, с. 26 (183/1993)
Виправленням, ОВ L 096, 28.03.1998, с. 47 (2472/1997)
Виправленням, ОВ L 211, 17.08.2017, с. 58 (2016/2095)
РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ № (ЄЕС) № 2568/91
від 11 липня 1991 року
про характеристики оливкової олії та олії з оливкових залишків і про відповідні методи аналізу
Стаття 1.
1. Олії, характеристики яких відповідають тим, що визначені в пунктах 1 та 2 додатка І цього Регламенту, вважають оливковими оліями холодного пресування першого віджиму у розумінні підпункту (a) та (b) частини 1 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
2. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 3 додатка І до цього Регламенту, вважають ламповою оливковою олією у розумінні пункту 1(c) додатка Регламенту № 136/66/ЄЕС.
3. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 4 додатка І до цього Регламенту, вважають рафінованою оливковою олією в розумінні пункту 2 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
4. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 5 додатка І до цього Регламенту; вважають оливковою олією, що складається з рафінованих оливкових олій та оливкових олій холодного пресування першого віджиму в розумінні пункту 3 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
5. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 6 додатка І до цього Регламенту, вважають сирою оливковою олією з вичавок у розумінні пункту 4 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
6. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 7 додатка І до цього Регламенту, вважають рафінованою оливковою олією з вичавок в розумінні пункту 5 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
7. Олію, характеристики якої відповідають тим, що визначені в пункті 8 додатка І до цього Регламенту, вважають оливковою олією з вичавок у розумінні пункту 6 додатка до Регламенту № 136/66/ЄЕС.
Стаття 2.
1. Характеристики олій, встановлені у додатку І, визначають відповідно до таких методів аналізу:
(a) для визначення вільних жирних кислот, виражених як відсоток олеїнової кислоти - метод, наведений у додатку II;
(b) для визначення пероксидного числа - метод, наведений у додатку III;
(c) для визначення вмісту воску - метод, наведений у додатку IV;
(d) для визначення складу та вмісту стеролів та тритерпенових діолів за допомогою газової хроматографії на капілярній колонці - метод, наведений в додатку III;
(e) для визначення відсотка 2-гліцерил монопальмітату - метод, наведений у додатку VII;
(f) для спектрофотометричного аналізу - метод, наведений удодатку IX;
(g) для визначення складу жирної кислоти - метод, наведений у додатку X;
(h) для визначення летких галогенованих розчинників - метод, наведений у додатку XI;

................
Перейти до повного тексту