1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Регламент


13.01.2005
UA
Офіційний вісник Європейського Союзу
L 10/18
(До Розділу ІV: Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею
Глава 4. Санітарні та фітосанітарні заходи)
РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) № 37/2005
від 12 січня 2005 року
про моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною
(Текст стосується ЄЕП)
КОМІСІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СПІВТОВАРИСТВ,
Беручи до уваги Договір про заснування Європейського Співтовариства,
Беручи до уваги Директиву Ради 89/108/ЄЕС від 21 грудня 1988 року про наближення законодавств держав-членів щодо швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (- 1), зокрема статтю 11 зазначеної директиви,
Оскільки:
(1) Директива Комісії 92/1/ЄЕС від 13 січня 1992 року про моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (- 2) запроваджує вимоги щодо забезпечення повного дотримання температур, передбачених у Директиві 89/108/ЄЕС.
(2) Коли була ухвалена Директива Комісії 92/1/ЄЕС, ще не був створений європейський стандарт для приладів, призначених для моніторингу температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів.
(3) Європейський Комітет зі стандартизації встановив стандарти для приладів, призначених для реєстрації температури повітря та термометрів у 1999 та 2001 році. Використання таких уніфікованих стандартів забезпечило б відповідність обладнання, яке використовують для моніторингу температур харчових продуктів, узгодженому переліку технічних вимог.
(4) З метою сприяння поступовому застосуванню цих заходів операторами, слід дозволити використання засобів вимірювальної техніки, встановлених відповідно до чинного законодавства до ухвалення цього Регламенту, протягом перехідного періоду.
(5) Директива Комісії 92/1/ЄЕС передбачає відступ стосовно транспортування швидкозаморожених харчових продуктів залізничним транспортом. Цей відступ більше не є виправданим та його слід скасувати після закінчення перехідного періоду.
(6) Запровадження вимог щодо реєстрації температур для малого обладнання, яке використовується у роздрібній торгівлі, було б надмірним, а отже існуючі відступи для роздрібних прилавків-вітрин та малих холодильних камер, які використовуються у пунктах роздрібної торгівлі для зберігання складських запасів, слід зберегти.
(7) Рекомендується забезпечити пряме застосування нових стандартів для засобів вимірювальної техніки та технічних правил, які вже містить Директива 92/1/ЕЄС. В інтересах узгодженості та уніфікації законодавства Співтовариства доцільно скасувати Директиву 92/1/ЕЄС та замінити її цим Регламентом.
(8) Заходи, передбачені в цьому Регламенті, відповідають висновку Постійного комітету з питань харчового ланцюга та здоров’я тварин,
УХВАЛИЛА ЦЕЙ РЕГЛАМЕНТ:
Стаття 1. Предмет і сфера застосування
Цей Регламент поширюється на моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів.

................
Перейти до повного тексту