- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Регламент
13.01.2005
UA
Офіційний вісник Європейського Союзу
L 10/18
(До
Розділу ІV: Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею
Глава 4. Санітарні та фітосанітарні заходи)
РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) № 37/2005
від 12 січня 2005 року
про моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною
(Текст стосується ЄЕП)
КОМІСІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СПІВТОВАРИСТВ,
Беручи до уваги Директиву Ради 89/108/ЄЕС від 21 грудня 1988 року про наближення законодавств держав-членів щодо швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (- 1), зокрема статтю 11 зазначеної директиви,
Оскільки:
(1) Директива Комісії 92/1/ЄЕС від 13 січня 1992 року про моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (- 2) запроваджує вимоги щодо забезпечення повного дотримання температур, передбачених у Директиві 89/108/ЄЕС.
(2) Коли була ухвалена Директива Комісії 92/1/ЄЕС, ще не був створений європейський стандарт для приладів, призначених для моніторингу температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів.
(3) Європейський Комітет зі стандартизації встановив стандарти для приладів, призначених для реєстрації температури повітря та термометрів у 1999 та 2001 році. Використання таких уніфікованих стандартів забезпечило б відповідність обладнання, яке використовують для моніторингу температур харчових продуктів, узгодженому переліку технічних вимог.
(4) З метою сприяння поступовому застосуванню цих заходів операторами, слід дозволити використання засобів вимірювальної техніки, встановлених відповідно до чинного законодавства до ухвалення цього Регламенту, протягом перехідного періоду.
(5) Директива Комісії 92/1/ЄЕС передбачає відступ стосовно транспортування швидкозаморожених харчових продуктів залізничним транспортом. Цей відступ більше не є виправданим та його слід скасувати після закінчення перехідного періоду.
(6) Запровадження вимог щодо реєстрації температур для малого обладнання, яке використовується у роздрібній торгівлі, було б надмірним, а отже існуючі відступи для роздрібних прилавків-вітрин та малих холодильних камер, які використовуються у пунктах роздрібної торгівлі для зберігання складських запасів, слід зберегти.
(7) Рекомендується забезпечити пряме застосування нових стандартів для засобів вимірювальної техніки та технічних правил, які вже містить Директива 92/1/ЕЄС. В інтересах узгодженості та уніфікації законодавства Співтовариства доцільно скасувати Директиву 92/1/ЕЄС та замінити її цим Регламентом.
(8) Заходи, передбачені в цьому Регламенті, відповідають висновку Постійного комітету з питань харчового ланцюга та здоров’я тварин,
УХВАЛИЛА ЦЕЙ РЕГЛАМЕНТ:
Стаття 1. Предмет і сфера застосування
Цей Регламент поширюється на моніторинг температур у транспортних засобах, на потужностях для складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів.
................Перейти до повного тексту