Державна податкова адміністрація України розглянула лист ДПА у Миколаївській області від 14.05.2009 N 4287/8/15-406/32-302 щодо дотримання законодавства з акцизного збору при отриманні та використанні спирту етилового для виробництва вермутів та повідомляє наступне.
Згідно технологічної інструкції купаж вермуту готується з використанням оброблених столових сухих та кріплених виноградних виноматеріалів, винно-спиртового настою та спирту етилового ректифікованого.
Існуючий порядок отримання спирту для виготовлення підакцизної продукції передбачає, що у разі виготовлення виноградних, плодових та інших виноматеріалів і сусла відповідно до ст.
3 Закону України від 07.05.96 року
N 178/96-ВР "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої" (далі - Закон N 178) та Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового, який використовується для виготовлення окремих видів продукції, який затверджено постановою КМ України від 23.08.2005
N 796, до отримання спирту етилового з акцизного складу підприємствами первинного виноробства видається податковий вексель, авальований банком (податкова розписка) на суму акцизного збору, нарахованого на обсяг спирту етилового, що отримується, виходячи із ставки на спирт, яка встановлена статтею
1 Закону
N 178. Такий вексель погашається у разі документального підтвердження факту цільового використання спирту етилового для виготовлення виноматеріалів.