1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Л И С Т
27.04.2005 N 2722/21-2217
Щодо виробництва коньяку
Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України розглянув лист "..." і повідомляє.
Відповідно до частини 1 статті 3 Закону України від 19.12.95 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією видаються лише тим суб'єктам підприємницької діяльності, які мають повний технологічний цикл виробництва.
Статтею 1 зазначеного Закону визначено, що повний технологічний цикл виробництва включає в себе сукупність приміщень, технологічного та іншого обладнання, відповідних технологічних процесів, які забезпечують переробку сировини в продукцію, готову для реалізації кінцевому споживачу.
Вимогами частини 2 статті 11 Закону України від 19.12.95 р. N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" передбачено, що вироблена винопродукція, зокрема, коньяки, які реалізуються в Україні, підлягають маркуванню етикетками, а їх розлив здійснюється виключно у передбачену діючими стандартами тару (посуд) місткістю 0,05 л; 0,1 л; 0,2 л; 0,25 л; 0,33 л; 0,37 л; 0,375 л; 0,4 л; 0,45 л; 0,5 л; 0,61 л; 0,7 л; 0,75 л; 1,0 л і більше.
Таким чином, підприємство, яке здійснює виробництво коньяку і отримує спирт коньячний, має забезпечити повний технологічний цикл переробки спирту коньячного та розлив коньяку у передбачену тару.
Директор Департаменту І.М.Гончар
Перейти до повного тексту