1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров’я України
08 листопада 2023 року № 1925
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
22 листопада 2023 р.
за № 2014/41070
ПЕРЕЛІК
виробництв, професій та організацій, до роботи в яких не можуть бути допущені особи, хворі на інфекційні хвороби, які є носіями збудників інфекційних хвороб, за умови, що такі особи становлять загрозу для здоров’я інших осіб
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я № 2002 від 24.11.2023 )
1. Харчова та переробна промисловість (крім працівників підприємств з виробництва дріжджів, олії, сушених овочів, солі, молочної кислоти, фасування чаю, кави; млинів, крупорушок, зерносховищ, елеваторів; крохмалепатокових, соледобувних, спиртових, лікеро-горілчаних підприємств; складів зерна, борошна, круп):
1) працівники адміністрації, які мають доступ у виробничі цехи, складські приміщення, холодильники, експедиції, виробничі лабораторії;
2) технологи, начальники цехів;
3) працівники лабораторій та заквасного відділення;
4) працівники складів, холодильників;
5) персонал, який миє обладнання, готує мийні засоби та дезінфекційні розчини;
6) медичний персонал;
7) прибиральники приміщень;
8) слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтними роботами у виробничих та складських приміщеннях;
9) вантажники;
10) водії, зайняті транспортуванням харчової продукції (на всіх видах транспорту);
11) працівники пунктів заготівлі молока;
12) працівники кремово-кондитерських виробництв, цехів;
13) працівники цехів виробництва дитячого харчування;
14) працівники цехів виробництва морозива, десертів;
15) працівники цехів фасування продукції молокопереробної, м’ясопереробної та рибопереробної промисловості, іншої готової до споживання продукції;
16) працівники цехів виробництва кулінарної продукції;
17) працівники інших виробничих цехів виробництва харчових продуктів.
2. Підприємства продовольчої торгівлі, в тому числі дрібнороздрібної, а також ті, що розташовані на території ринків:
1) адміністрація (крім осіб, що не мають контакту з продукцією, яка зберігається та реалізується);
2) продавці;
3) працівники складів, холодильників, експедитори;
4) персонал, який миє обладнання, та прибиральники приміщень;
5) слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтом торговельного та холодильного обладнання.
3. Ринки:
1) адміністрація та персонал продовольчих ринків (крім осіб, що не мають контакту з продукцією, яка зберігається та реалізується);
2) продавці молокопродуктів та готової до вживання харчової продукції власного виробництва, товарів дитячого асортименту;
3) продавці, що реалізують на ринках харчові продукти промислового виробництва;
4) працівники продовольчих складів, холодильників;
5) слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтом торговельного та холодильного обладнання.
4. Підприємства громадського харчування:
1) адміністрація;
2) завідувачі виробництва;
3) технологи;
4) кухарі та кухонні працівники;
5) кондитери;
6) офіціанти;
7) робітники кейтерингів та цехів бортового харчування на авіатранспорті;
8) працівники відділів бортового харчування авіакомпаній;
9) водії автоліфтів;
10) шипчандлери;
11) працівники вагонів-ресторанів, камбузів;
12) працівники складів, холодильників;
13) персонал, який миє обладнання, та прибиральники приміщень;
14) слюсарі, електромонтери та працівники, зайняті ремонтними роботами у виробничих та складських приміщеннях;
15) працівники, що мають доступ до миття обладнання, посуду, інвентарю (бригади з обслуговування підприємств для проведення прибирання, миття та дезінфекційних робіт) і працівники, що тимчасово залучаються до роботи на харчових об’єктах.
5. Заклади освіти, крім закладів вищої освіти:
1) керівники, їхні заступники;
2) педагогічні працівники;
3) медичний персонал;
4) працівники харчоблоків;
5) спеціалісти, що беруть участь у освітньому процесі;
6) технічний персонал;
7) учні перед проходженням виробничої практики на об’єктах, працівники яких підлягають обо-в’язковому профілактичному медичному огляду.
6. Здобувачі вищої та фахової передвищої освіти перед початком та в період проходження виробничої практики на об’єктах, працівники яких підлягають обов’язковому профілактичному медичному огляду.
( Пункт 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я № 2002 від 24.11.2023 )
7. Притулки для дітей:
1) адміністрація;
2) викладачі, учителі, вихователі;
3) медичний персонал;
4) працівники харчоблоків;
5) інший педагогічний і технічний персонал.
8. Оздоровчі заклади для дітей з цілорічним та сезонним перебуванням:
1) адміністративно-господарський персонал;
2) педагогічний персонал;
3) медичний персонал;
4) працівники харчоблоків;
5) обслуговуючий персонал.
9. Лікувально-профілактичні заклади / санітарно-профілактичні заклади / установи та заклади системи соціального захисту населення:
1) адміністрація;
2) вихователі, помічники вихователів;
3) медичні працівники (лікарі, середній, молодший медичний персонал, професіонали з вищою немедичною освітою медико-лабораторної справи та професіонали з немедичною освітою медико-про-філактичної справи);
4) працівники харчоблоків, їдалень та роздавальних пунктів;
5) працівники дитячих молочних кухонь;
6) технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень;
7) працівники, які безпосередньо проводять соціальну роботу, у тому числі надають соціальні та спеціалізовані послуги, і внаслідок виконання своїх обов’язків мають безпосередній контакт з населенням.
10. Пологові будинки (відділення), дитячі лікарні (відділення), відділення патології новонароджених, недоношених:

................
Перейти до повного тексту