1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
02.11.2017 № 592
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 листопада 2017 р.
за № 1434/31302
Про затвердження Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 313 від 27.05.2022 )
Відповідно до статей 8 - 10 Закону України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1057 "Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади здійснюють функції технічного регулювання", підпункту 11 пункту 4 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Вимоги до видів цукрів, призначених для споживання людиною, що додаються.
2. Департаменту продовольства забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з 01 вересня 2022 року та вводиться в дію через 3 місяці після припинення або скасування воєнного стану.
( Пункт 3 в редакції Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства № 313 від 27.05.2022 )
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ковальову О.В.

Заступник Міністра
з питань європейської
інтеграції



О. Трофімцева
ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України
з питань безпечності харчових продуктів
та захисту споживачів

Перший віце-прем'єр-міністр України -
Міністр економічного розвитку
і торгівлі України

Заступник Міністра охорони здоров'я України

Голова Державної регуляторної служби України




Володимир Лапа



С.І. Кубів

Павло Ковтонюк

К.М. Ляпіна
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
02.11.2017 № 592
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 листопада 2017 р.
за № 1434/31302
ВИМОГИ
до видів цукрів, призначених для споживання людиною
1. Ці Вимоги застосовуються до видів цукрів, визначених пунктами 2 - 12 цих Вимог і не застосовуються до продуктів, якщо вони набувають такі форми, як цукрова пудра, льодяниковий цукор, пресований цукор.
2. Напівбілий цукор - очищена та кристалізована цукроза належної товарної якості з такими характеристиками:
1) поляризація не менше ніж 99,5°Z
2) інвертний цукор не більше ніж 0,1 % до кількості продукту
3) вологість (втрати шляхом висушування) не більше ніж 0,1 % до кількості продукту.
3. Білий цукор (цукор) - очищена та кристалізована цукроза належної товарної якості з такими характеристиками:
1) поляризація не менше ніж 99,7°Z
2) інвертний цукор не більше ніж 0,04 % до кількості продукту
3) вологість (втрати шляхом висушування) не більше ніж 0,06 % до кількості продукту
4) тип кольоровості не більше ніж дев’ять балів, визначених згідно з підпунктом 1 пункту 13 цих Вимог.
4. Екстра білий цукор - продукт з характеристиками, зазначеними в підпунктах 1 - 3 пункту 3 цих Вимог, стосовно яких загальна кількість балів, визначених відповідно до положеньпункту 13 цих Вимог, не перевищує восьми і не є більшою, ніж:
чотири для типу кольоровості;
шість для вмісту золи;
три для кольоровості в розчині.
5. Цукровий розчин - водний розчин цукрози з такими характеристиками-1:
1) сухі речовини не менше ніж 62 % до кількості продукту
2) інвертний цукор
(співвідношення фруктози до декстрози 1,0 ± 0,2)
не більше ніж 3 % у перерахунку на суху речовину
3) кондуктометрична зола не більше ніж 0,1 % у перерахунку на суху речовину, визначена згідно з підпунктом 2 пункту 13 цих Вимог
4) кольоровість у розчині не більше ніж 45 одиниць ICUMSA.

................
Перейти до повного тексту