- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 листопада 2017 р.
за № 1434/31302
Про затвердження Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства
аграрної політики та продовольства
№ 313 від 27.05.2022 )
Відповідно до
статей 8 - 10 Закону України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року
№ 1057 "Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади здійснюють функції технічного регулювання", підпункту 11 пункту 4 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого
постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Вимоги до видів цукрів, призначених для споживання людиною, що додаються.
2. Департаменту продовольства забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з 01 вересня 2022 року та вводиться в дію через 3 місяці після припинення або скасування воєнного стану.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ковальову О.В.
Заступник Міністра з питань європейської інтеграції |
О. Трофімцева |
ПОГОДЖЕНО: Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Заступник Міністра охорони здоров'я України Голова Державної регуляторної служби України |
Володимир Лапа С.І. Кубів Павло Ковтонюк К.М. Ляпіна |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
02.11.2017 № 592
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 листопада 2017 р.
за № 1434/31302
ВИМОГИ
до видів цукрів, призначених для споживання людиною
1. Ці Вимоги застосовуються до видів цукрів, визначених пунктами 2 - 12 цих Вимог і не застосовуються до продуктів, якщо вони набувають такі форми, як цукрова пудра, льодяниковий цукор, пресований цукор.
2. Напівбілий цукор - очищена та кристалізована цукроза належної товарної якості з такими характеристиками:
1) поляризація |
|
не менше ніж 99,5°Z |
2) інвертний цукор |
|
не більше ніж 0,1 % до кількості продукту |
3) вологість (втрати шляхом висушування) |
|
не більше ніж 0,1 % до кількості продукту. |
3. Білий цукор (цукор) - очищена та кристалізована цукроза належної товарної якості з такими характеристиками:
1) поляризація |
|
не менше ніж 99,7°Z |
2) інвертний цукор |
|
не більше ніж 0,04 % до кількості продукту |
3) вологість (втрати шляхом висушування) |
|
не більше ніж 0,06 % до кількості продукту |
4) тип кольоровості |
|
не більше ніж дев’ять балів, визначених згідно з підпунктом 1 пункту 13 цих Вимог. |
4. Екстра білий цукор - продукт з характеристиками, зазначеними в підпунктах 1 - 3 пункту 3 цих Вимог, стосовно яких загальна кількість балів, визначених відповідно до положеньпункту 13 цих Вимог, не перевищує восьми і не є більшою, ніж:
чотири для типу кольоровості;
шість для вмісту золи;
три для кольоровості в розчині.
5. Цукровий розчин - водний розчин цукрози з такими характеристиками-1:
1) сухі речовини |
|
не менше ніж 62 % до кількості продукту |
2) інвертний цукор (співвідношення фруктози до декстрози 1,0 ± 0,2) |
|
не більше ніж 3 % у перерахунку на суху речовину |
3) кондуктометрична зола |
|
не більше ніж 0,1 % у перерахунку на суху речовину, визначена згідно з підпунктом 2 пункту 13 цих Вимог |
4) кольоровість у розчині |
|
не більше ніж 45 одиниць ICUMSA. |
................Перейти до повного тексту