- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.10.2022 № 795
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 листопада 2022 р.
за № 1356/38692
Про затвердження Вимог до екстрактів кави та екстрактів цикорію
1. Затвердити Вимоги до екстрактів кави та екстрактів цикорію, що додаються.
2. Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування.
4. Установити, що надання на ринку екстрактів кави та екстрактів цикорію, що введені або будуть уведені в обіг до 01 січня 2026 року, не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності всім чи окремим положенням Вимог, затверджених цим наказом, до закінчення мінімального терміну їх придатності.
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
ПОГОДЖЕНО: Т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки України Міністр охорони здоров’я України Голова Державної регуляторної служби України | А. Лордкіпанідзе Ю. Свириденко В. Ляшко О. Кучер |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики та продовольства
України
17 жовтня 2022 року № 795
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 листопада 2022 року
за № 1356/38692
ВИМОГИ
до екстрактів кави та екстрактів цикорію
1. Ці Вимоги поширюються на показники та/або властивості екстрактів кави та екстрактів цикорію, визначених у пункті 3 цих Вимог, для забезпечення належної поінформованості споживачів через маркування та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.
2. Ці Вимоги застосовуються до екстрактів кави та екстрактів цикорію, призначених для споживання людиною, за винятком харчового продукту з назвою "cafe torrefacto soluble" ("кафе торрефакто солубле").
3. У цих Вимогах терміни вживаються в таких значеннях:
1) екстракт кави, розчинний екстракт кави, розчинна кава або швидкорозчинна кава (далі - екстракт кави) - концентрований харчовий продукт, отриманий шляхом екстрагування з обсмажених кавових зерен із використанням лише води як екстрагента, без будь-якого процесу гідролізу, пов’язаного з додаванням кислоти чи основи.
Екстракт кави повинен містити лише розчинні та ароматичні речовини з кавових зерен, виняток становлять нерозчинні речовини та нерозчинні олії, що містяться в кавових зернах та які технічно неможливо видалити;
................Перейти до повного тексту