1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України
27.08.2008 N 296 ( див. текст )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
22 вересня 2008 р.
за N 883/15574
ІНСТРУКЦІЯ
щодо заповнення форм державних статистичних спостережень N 29-сг "Підсумки збору врожаю сільськогосподарських культур, плодів, ягід та винограду на 1 грудня 200_року" (річна) та N 29-сг (меліорація) "Збір урожаю сільськогосподарських культур на 1 грудня 200_року" (річна)
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 ) ( Додатково див. наказ N 533/19271 від 29.04.2011 )
I. Загальні положення
1.1. Форма державного статистичного спостереження N 29-сг "Підсумки збору врожаю сільськогосподарських культур, плодів, ягід та винограду на 1 грудня 200_року" (річна) (далі - форма N 29-сг) подається органу державної статистики за місцем здійснення діяльності (місцезнаходженням земельних ділянок) респондента, який здійснює сільськогосподарську діяльність незалежно від його підпорядкування та організаційно-правової форми господарювання та який мав у звітному році посіви сільськогосподарських культур, сіножаті, пасовища, багаторічні насадження та/або провів посів озимих культур восени звітного року під урожай наступного року.
1.1.1. Крім того, респонденти, які займалися у звітному році вирощуванням сільськогосподарських культур на политих зрошуваних та/або осушених землях, разом з формою N 29-сг складають і форму державного статистичного спостереження N 29-сг (меліорація) "Збір урожаю сільськогосподарських культур на 1 грудня 200_року" (річна) (далі - форма N 29-сг (меліорація)).
1.1.2. У формі N 29-сг (меліорація) відображається площа та збір урожаю безпосередньо з политих зрошуваних і осушених земель. У разі, коли сільськогосподарські культури вирощувалися як на политих зрошуваних, так і на осушених землях, форма N 29-сг (меліорація) складається окремо за кожним видом меліорованих земель.
1.1.3. Збір урожаю на зрошенні у формі N 29-сг (меліорація) показується тільки з фактично политих у звітному році площ, а не із загальної площі земель, які вважаються зрошуваними. Розділ 2 "Сади, ягідники і виноградники" у формі N 29-сг (меліорація) заповнюється лише у звіті з политих зрошуваних земель.
1.1.4. По культурах, площі яких були повністю розміщені на политих зрошуваних та/або на осушених землях, показники форми N 29-сг (меліорація) повинні відповідати показникам форми N 29-сг.
1.1.5. Усі показники форми N 29-сг обов'язково повинні бути логічно ув'язані з відповідною інформацією щодо збору врожаю, наданою органам державної статистики на останню звітну дату (у разі її подання).
1.1.6. Інструкцію складено відповідно до нумерації рядків форми N 29-сг. При заповненні відповідних рядків форми N 29-сг (меліорація) необхідно керуватися цією Інструкцією.
1.1.7. У рядках та графах форм N 29-сг і N 29-сг (меліорація), де показники відсутні, ставиться прочерк.
1.2. Якщо земельні ділянки, на яких проведено посіви, розміщені в різних адміністративно-територіальних одиницях, то форми N 29-сг і N 29-сг (меліорація) (далі - форми) подаються відповідним районним органам державної статистики за місцем здійснення діяльності (місцезнаходженням земельних ділянок).
1.3. У формах N 29-сг і N 29-сг (меліорація) ураховуються фактичні розміри сільськогосподарських угідь, посівів сільськогосподарських культур, площ сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень на землях, що перебувають у володінні та користуванні підприємства згідно з чинним законодавством. За площі сільськогосподарських угідь, посіви сільськогосподарських культур на землях, що передані в найм (оренду) іншим землекористувачам, форми складає орендар за умови, що передання земельних ділянок здійснене та оформлене договорами найму (оренди) згідно з чинним законодавством.
1.3.1. Якщо після 1 грудня звітного року збирання окремих сільськогосподарських культур буде продовжене, збір урожаю з незібраної площі також необхідно відобразити у формах, виходячи із середньої урожайності у поточному році та мети господарського використання продукції.
1.3.2. Якщо вирощений урожай знаходиться під арештом податкових органів чи інших виконавчих служб (за умови його часткового або повного збирання), показники форм складаються з проведенням відповідних розрахунків (за середніми показниками врожайності) по тій частині вирощеної продукції, що не була оприбуткована, та робиться на бланку форми N 29-сг відмітка щодо причин не оприбуткування. У випадках, коли до збирання вирощеного врожаю (його частини) залучаються інші суб'єкти господарювання, стосовно площ посівів (насаджень), які були зібрані іншими суб'єктами господарювання, на бланках форм повинна бути також зроблена відповідна примітка з поясненнями у довільній формі.
1.4. На бланках форм N 29-сг і N 29-сг (меліорація) зазначаються повне найменування і юридичне місцезнаходження респондента згідно з реєстраційними даними та місце здійснення його діяльності.
1.5. Заповнення форм N 29-сг і N 29-сг (меліорація) проводиться на підставі первинних облікових документів та регістрів журнально-ордерної форми бухгалтерського обліку.
1.6. Показники форм N 29-сг і N 29-сг (меліорація) заповнюються у відповідних одиницях виміру:
площа сільськогосподарських культур (уточнена посівна площа, загальна площа збирання) та багаторічних насаджень (посадка нових садів; загальна площа насаджень та, у тому числі, у плодоносному віці; площа, на якій вирощено саджанці), площа меліорованих сільськогосподарських угідь, площа посіву озимих культур - у гектарах (з двома знаками після коми);
одержаний урожай (валовий збір) - у центнерах (з двома знаками після коми).
1.7. Усі показники форм N 29-сг і N 29-сг (меліорація) повинні бути взаємоузгоджені, достовірні та обґрунтовані документами, які оформлені в установленому законодавством порядку.
1.8. Форми N 29-сг і N 29-сг (меліорація) підписуються керівництвом підприємства, яке несе відповідальність згідно з чинним законодавством.
II. Порядок заповнення розділу 1 "Сільськогосподарські культури" форми N 29-сг ( vc173202-08 )
2.1. У графі 1 відображається уточнена після подання форми N 4-сг "Посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 200_року" (річна) посівна площа з урахуванням посівів пізніх культур під урожай поточного року (літніх посадок картоплі тощо), а також фактичного господарського використання посівів (на зерно, сіно, зелений корм, випас) та їх загибелі.
2.1.1. Дані про розміри загиблих площ повинні бути підтверджені відповідними актами з підписами відповідальних осіб, що перевіряли та встановили факт загибелі, або висновками страховиків, якщо посіви були застраховані. Загиблими вважаються посіви, які повністю загинули, незалежно від того, пересівались вони чи ні. Зріджені посіви загиблими не вважаються. Зріджені озимі посіви, які були підсіяні ярими зерновими культурами, обліковуються у складі ярих культур у рядку 1115. Факт підсіву зріджених озимих посівів ярими культурами повинен бути підтверджений відповідними документами.
( Підпункт 2.1.1 пункту 2.1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
2.1.2. Не пересіяні площі загиблих весною озимих культур, на яких збереглися підсіяні багаторічні трави, у загальній посівній площі не враховуються, а обліковуються окремо у рядку 1443 (графа 1).
2.1.3. Якщо на площі озимих культур, використаних на зелений корм або силос, у поточному році до закінчення весняної сівби були посіяні ярі культури, то їх посіви відображаються за відповідною ярою культурою як основні посіви і включаються у загальну посівну площу. Посіви озимих культур, які використані на зелений корм, силос або випас, вважаються проміжними посівами і у загальній посівній площі не обліковуються.
2.2. У графі 2 відображається площа, з якої фактично зібрано врожай, включаючи ту площу, на якій буде зібрано й оприбутковано продукцію після 1 грудня звітного року, а також площа, яка була визнана як загибла, але на ній фактично було проведено збір урожаю.
( Пункт 2.2 розділу II в редакції Наказу Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
2.2.1. Посіви, які згодовані худобі шляхом випасу, у площу збирання сільськогосподарських культур не враховуються.
2.3. У графах 3 та 4 проставляється загальна кількість продукції (валовий збір), яка одержана із площі, наведеної у графі 2, включаючи дорахунки відповідно до підпункту 1.3.1 розділу I цієї Інструкції, а також валові збори сільськогосподарських культур, що були фактично зібрані та оприбутковані із площ, які були визнані як загиблі, але на них фактично було проведено збір урожаю. У залежності від культури фактичний збір урожаю обліковується у початково оприбуткованій вазі та/або у вазі після доробки.
( Пункт 2.3 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
2.4. Якщо загиблі у літній період культури були пересіяні іншими культурами, то у формах обліковуються посівні, зібрані площі та збір урожаю тих культур, якими був проведений пересів.
2.5. Площі збирання та валові збори з повторних (післяжнивних), проміжних, міжрядних (ущільнених) посівів обліковуються окремо від основних посівів та проставляються у графах 5, 6 і 7 відповідно до обліку основних посівів.
У графах 5-7 також ураховуються зібрані площі й урожай сільськогосподарських культур, який було одержано з площі самосіву (падалиця). Площами самосіву (падалиця) визнаються площі, на яких посів у поточному році не був здійснений, а наявність сходів зумовлена проростанням культур, які не були зібрані у попередніх роках.
( Пункт 2.5 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
2.6. У рядках 1101 і 1102 (графа 1) відображається посів та загибель площ озимих на зерно та зелений корм, посіяних восени попереднього року.
2.6.1. У рядку 1101 (графа 1) наводиться загальна площа озимих культур, що були посіяні восени попереднього року. Тут ураховуються всі посіви пшениці озимої (включаючи тритікале озиме), жита озимого, ячменю озимого, ріпаку озимого незалежно від мети господарського використання (на зерно чи на зелений корм). Площа озимих культур у рядку 1101 (графа 1) повинна дорівнювати сумі показників рядків 1102, 1103, 1224, 1606, 1615 і 1616 (графа 1).
2.6.2. У рядку 1102 (графа 1) показується площа озимих, що повністю загинули в осінньо-зимовий період до закінчення сівби ярих. Порядок оформлення та обліку загиблих площ викладено у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 розділу II цієї Інструкції.
Глава 1. Зернові та зернобобові культури
1.1. У рядках 1103-1106 (графа 1) проставляються площі озимих зернових культур, що збереглися до кінця сівби ярих культур. Площа озимих зернових культур у рядку 1103 повинна дорівнювати сумі показників рядків 1104, 1105 і 1106. Посіяні з осені минулого року площі інших культур, крім перелічених, ураховуються у складі ярих посівів поточного року.
( Пункт 1.1 глави 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
1.1.1. Не пересіяні площі зернових та зернобобових культур, які загинули у літній період (навіть при використанні їх на випас, сіно, зелений корм і силос), у групу кормових культур не переводяться, а обліковуються як зернові культури.
1.1.2. Якщо зернові та зернобобові культури, які були посіяні на кормові потреби (сіно, зелений корм, силос, сінаж), фактично були зібрані на зерно, то вони обліковуються у групі зернових культур (за відповідною культурою).
1.1.3. Якщо посіви кукурудзи, призначені для одержання зеленої маси, фактично були зібрані на зерно у повній стиглості, то вони обліковуються у групі зернових культур.
1.1.4. Посіви тритікале обліковуються разом з площею пшениці.
1.1.5. У разі пересіву загиблих посівів зернових та зернобобових культур іншою зерновою культурою та частковим відростанням попередньої культури облік урожаю проводиться за тією культурою, яка має перевагу. У випадках підсіву іншої культури по зріджених попередніх посівах та неможливості здійснення з об'єктивних причин окремого обліку такі посіви та відповідні їм валові збори відображаються у рядку 1115 як площі, зайняті сумішшю колосових (пшениця, жито, ячмінь, тритікале).
( Підпункт 1.1.5 пункту 1.1 глави 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
1.1.6. У рядках 1123-1129 із складу зернобобових культур окремими показниками виділяються горох, квасоля, сочевиця, кормові боби, вика та викові суміші (з перевагою вики), люпин на зерно. Решта зернобобових культур, які не передбачені формою N 29-сг (середела, чина, маш тощо), показуються у рядку 1133.
1.1.7. Посіви сорго на зерно (рядок 1135), солома якого використовується на віники, включаються у групу зернових культур.
1.1.8. Посіви сорго на віники, збирання яких проводиться у стадії молочно-воскової стиглості, показуються у групі інших технічних культур (рядок 1236).
1.1.9. Фактично одержаний урожай зернових і зернобобових культур обліковується у початково оприбуткованій вазі (графи 3 і 6) та у вазі після доробки (графи 4 і 7). Показник валового збору зернових і зернобобових культур увазі після доробки визначається шляхом відрахування від початково оприбуткованої ваги невикористаних відходів (втрат післязбиральної обробки: очистка від часток бур'янів та соломи, лушпайок та інших домішок) та втрат при сушінні (доведення зерна до базисних кондицій). Зерновідходи, які утворюються при обробці, сушінні та підготовці зерна до зберігання, враховуються у валовому зборі зерна в натуральному вираженні.
( Підпункт 1.1.9 пункту 1.1 глави 1 розділу II в редакції Наказу Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
1.2. У рядку 1117 відображається валовий збір кукурудзи у перерахунку на сухе зерно. Перерахунок кукурудзи молочно-воскової, воскової стиглості на сухе зерно не дозволяється.
( Пункт 1.2 глави 1 розділу II в редакції Наказу Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
1.2.1. Площа та збір цукрової кукурудзи (її качанів) у молочній, молочно-восковій стиглості для консервування або використання у свіжому вигляді на продовольчі потреби відображаються у складі інших овочевих культур (рядок 1314).
1.2.2. Посівна, зібрана площа та збір урожаю зернових та зернобобових культур у показниках рядка 1140 повинні дорівнювати сумі показників рядків з 1104 до 1106, з 1110 до 1115, 1117, з 1120 до 1129, 1133 і 1135.
Глава 2. Технічні культури
1.1. Для бавовни (рядок 1201), у тому числі тонковолокнистих сортів (рядок 1202), проставляється посівна і зібрана площа (графи 1 і 2), а також одержана з цих площ чиста продукція (графи 4 і 7).
1.2. Для льону і конопель відображаються:
за льоном-довгунцем: збір насіння (рядок 1203), соломка (рядок 1204) і волокно (рядок 1205);
за південними коноплями - у регіонах, які мають дозвіл на їх вирощування: збір насіння (рядок 1209) та стебел (рядок 1210);
в усіх інших районах, що займаються вирощуванням коноплі, продукція проставляється за обома видами конопель (середньоросійською і південною) разом: насіння (рядок 1206), соломка (рядок 1207) і волокно (рядок 1208).
1.2.1. Для конопель, які зібрані на зеленець, зібрана площа і збір продукції наводиться тільки у рядках 1207 і 1208 (графи 1-3), а у регіонах, які мають дозвіл на їх вирощування, - у рядку 1210 (графи 1-3).
1.2.2. Для волокна льону-довгунцю і конопель зібраною площею (графа 2) вважається вибрана площа, незалежно від того, повністю проведена з цієї площі обробка соломки чи ні.
1.2.3. Для льону-довгунцю та середньоросійських конопель поряд із збором волокна проставляється також фактичний збір соломки з усієї площі.
1.2.4. Перерахунок продукції льону у волокно здійснюється відповідно до середнього виходу льону-волокна з соломки та/або з трести за показниками переробного підприємства, на яке була продана (здана) продукція.
1.2.5. Відповідно до зазначеної схеми провадиться і перерахунок продукції конопель у волокно. У вагу соломки і волокна середньоросійських конопель включаються відповідно плоскінь і матірка разом. У волокно льону і конопель включається довге волокно, куделя і клоччя.
1.2.6. Для насіння льону-довгунцю та конопель (рядки 1203, 1206 і 1209) у графі 2 проставляється площа, з якої фактично проведено обмолот; у графі 3 - вага намолоченого і очищеного насіння з цієї площі.
1.2.7. Уточнена посівна площа льону-довгунцю на насіння (рядок 1203), соломки (рядок 1204) і волокна (рядок 1205), а для конопель - соломки (рядок 1207) і волокна (рядок 1208) у графі 1 буде однаковою, проте зібрана площа (графа 2) може бути різною в залежності від її фактичного використання.
1.3. У рядку 1213 відображається збір цукрових буряків з посівів, корені з яких викопані для продажу (здачі) на цукрові та інші заводи для промислової переробки. Тут також ураховується збір продукції та відповідна цій частині урожаю площа посівів, призначених на годівлю худоби, але фактично проданих (зданих) на переробні підприємства.
1.3.1. Валовий збір цукрових буряків у графах 4 і 7 відображається у вазі, яка визначена як залікова у приймальних документах переробних підприємств.
1.4. У рядку 1214 показуються маточні цукрові буряки: у графі 1 - площа, на якій весною було проведено посів цукрових буряків насінням для одержання у звітному році маточних коренів; у графі 2 - площа, на якій викопані корені маточних буряків; у графі 3 - вага викопаних коренів, закладених на зимове зберігання.
1.4.1. Корені маточних цукрових буряків, що надійшли на цукрові заводи як брак, у валовий збір цукрових буряків (фабричних) не включаються.
1.4.2. Якщо частина коренів маточних цукрових буряків залишається на полі під зиму на висадки-насінники, то їх валовий збір визначається розрахунково та відображається у формі N 29-сг. Навесні ця площа повинна бути показана у формі N 4-сг "Посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 200_року" (річна) у рядку 218 як висаджена навесні.
1.5. У рядку 1215 у графі 1 наводиться площа, на якій навесні були посаджені маточні корені для одержання у звітному році насіння цукрових буряків; у рядку 1215 у графі 2 - площа, з якої висадки цукрових буряків зрізані та обмолочені; у рядку 1215 у графі 3 - вага намолоченого і очищеного насіння.
1.6. Для тютюну (рядок 1216) і махорки (рядок 1217) у графах 4 і 7 одержана продукція обліковується у заліковій вазі: враховується вся оприбуткована продукція з урожаю звітного року незалежно від її використання (продаж переробним підприємствам, використано у підприємстві тощо).
1.6.1. Для тютюну враховуються всі ломки (як основні, так і додаткові).
1.7. Фактичний збір урожаю соняшнику на зерно (рядок 1218) відображається у початково оприбуткованій вазі (графи 3 і 6) та у вазі після доробки (за відрахуванням невикористаних відходів та усушки при доробці) - графи 4 і 7.
1.8. У рядках з 1219 до 1228, 1231 як одержана продукція (графа 3) показується вага намолоченого і очищеного насіння.
1.9. У рядку 1229 (графи 1 і 2) показуються площі посіву та збирання цикорію; у графі 4 - вага накопаного та очищеного коріння.
1.10. У рядку 1230 (графа 1) проставляються посівні площі культурних лікарських рослин, продукція від вирощування яких використовується для виготовлення лікарських препаратів. Тут ураховуються блекота, безсмертник, валеріана, мак (коробочки), м'ята, нагідки, обліпиха, собача кропива, ревінь, ромашка, череда, шипшина, насіння гарбузів тощо, у валовий збір яких (графа 3) включається вага цих рослин або їх окремих частин (листя, трава, насіння, квіти, плоди, стебла, коріння тощо) у сушеному вигляді. Дикорослі лікарські рослини у цьому рядку не обліковуються.
1.11. У рядках 1232 і 1234 проставляються загалом уточнені посівні площі (графа 1) та зібраний з них урожай (графа 4) ефіроолійних культур окремо за роками посіву (поточного та минулих років). У складі ефіроолійних культур ураховують аніс, васильки, герань, коріандр, лаванду, м'яту, троянду, шавлію, фенхель, однорічні пагони лавра, розмарин, квіти, відходи тютюну тощо.
1.11.1. У рядку 1233 (графи 1 і 4) із загального обсягу ефіроолійних культур виділяється коріандр, валовий збір якого наводиться у вазі намолоченого і очищеного насіння.
1.11.2. У рядку 1236 відображаються посівні площі та валові збори перили, канатника, лялеманції, чуфи, люфи, черсаку, фацелії та інших технічних культур, не урахованих у рядках 1201-1234.
1.12. Посівна площа (графа 1) у рядку 1238 повинна дорівнювати сумі показників рядків 1201, 1205, 1208, 1210, 1213-1232, 1234 і 1236 по цій графі.
Глава 3. Картопля та овоче-баштанні культури
1.1. У рядку 1301 (графи 1-3, 5, 6) ураховується загальний збір картоплі: великої, дрібної, включаючи картоплю, яка видана у рахунок оплати праці за її збирання, а також картоплю, одержану при переорюванні та боронуванні картопляного поля після основного збирання врожаю.
1.2. У рядку 1302 (графи 1-3, 5, 6) обліковується овочева продукція тільки з відкритого ґрунту, включаючи також продукцію часткового збору овочів до і після масового збирання. Поряд з продукцією основних овочевих культур - капусти всякої, огірків, помідорів, буряків столових, моркви столової, цибулі на ріпку, часнику, зеленого горошку (рядки 1303-1311) у показник включається також продукція всіх інших овочів (рядок 1314): гарбузів столових, кабачків, баклажанів, патисонів, перцю солодкого та гіркого, столових коренеплодів (хрін, петрушка, селера, пастернак, ріпа, редька, редиска, топінамбур, батат, бруква тощо), зелених культур (цибуля зелена, цибуля-порей, салат, кріп, щавель, шпинат, ревінь, кінза тощо). У складі інших овочів ураховуються і посіви кукурудзи молочної і молочно-воскової стиглості, початки якої були використані для консервування або у свіжому вигляді для продовольчих потреб. Посіви зернобобових культур (гороху, квасолі, бобів), які використані для збирання стручків у зеленому вигляді, також ураховуються у цьому показнику.
1.2.1. Із рядка 1314 (графи 1-3, 5, 6) виділяються гарбузи столові (рядок 1313), кабачки (рядок 1315), баклажани (рядок 1326), перець солодкий і гіркий (рядок 1327), цибуля зелена (рядок 1328).
1.2.2. Рядок 1302 складає загальну кількість овочів відкритого ґрунту і дорівнює сумі показників рядків 1303, з 1305 до 1311 і 1314.
1.3. Окремо від овочів відкритого ґрунту у графах 1-3 і 5 обліковуються площі і валові збори маточників дворічних овочевих культур (рядок 1316), насінників однорічних овочевих культур - всього (рядок 1317) та з них зеленого горошку (рядок 1312), висадків-насінників дворічних овочевих культур (рядок 1318), а у графах 1-3, 5, 6 - цибулі на сіянку (рядок 1319). Насінники продовольчих баштанних культур у цих рядках не враховуються.
1.3.1. У рядку 1316 показуються маточники дворічних овочевих культур: у графі 1 - площа, на якій весною було проведено посів овочів насінням для одержання у звітному році маточних коренів; у графі 2 - площа, на якій викопані маточні корені; у графі 3 - вага викопаних коренів, закладених на зимове зберігання.
1.3.2. У рядках 1312, 1317 і 1318: у графі 1 наводиться площа, на якій навесні були посаджені маточники овочевих культур для одержання у звітному році насіння; у графі 2 - площа, з якої висадки зрізані та обмолочені; у графі 3 - вага намолоченого і очищеного насіння однорічних і дворічних овочевих культур.
1.3.3. У рядку 1317 у графах 1-3 відображається тільки та площа, урожай з якої повністю використано для одержання насіння овочів, зазначених у підпункті 1.2 глави 3 розділу II цієї Інструкції. При частковому використанні однорічних овочів на насіння їх площа і продукція повністю проставляється у складі відповідної овочевої культури.
1.3.4. При одночасному збиранні насіння та використанні гарбузів на годівлю худоби відповідні площі та валові збори обліковуються тільки у рядку 1405 (графи 1-3, 5, 6).
1.3.5. Посіви овочевих сортів гороху (зеленого горошку), які зібрані на зерно, враховуються у групі зернових та зернобобових культур у рядку 1123 (графи 1-7).
1.4. У рядку 1320 (графи 1-3, 5, 6) відображаються продовольчі баштанні культури, у складі яких обліковують кавуни (рядок 1330) і дині (рядок 1331).
1.5. Площі та виробництво насінників продовольчих баштанних культур проставляються у рядку 1323 (графи 1-3).
1.6. У рядку 1712 наводяться овочі закритого ґрунту: у графі 1 - загальна фізична площа закритого ґрунту, яка використовувалася для вирощування овочів; у графі 2 - площа, з якої було зібрано урожай. Для заповнення цього рядка використовуються дані підрозділу "Закритий ґрунт" розділу I форми N 29-сг: для графи 1 - рядок 1711; для графи 2 - сума показників рядків 1704, 1706 і 1708; для графи 3 - рядок 1703. Для визначення закритого ґрунту в гектарах розмір площі у квадратних метрах слід поділити на 10000.
1.7. У рядку 1325 враховується сума овочів відкритого (рядок 1302) та закритого ґрунту (рядок 1712). Зібрана площа та збір урожаю у рядку 1325 повинні дорівнювати сумі показників рядків з 1713 до 1715.
( Пункт 1.7 глави 3 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби статистики N 87 від 11.04.2011 )
1.8. Посівна площа рядка 1324 (графа 1) повинна дорівнювати сумі показників рядків 1301, 1302, 1316-1320, 1323 і 1712 за цією графою.
Глава 4. Кормові культури

................
Перейти до повного тексту