1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Інструкція


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України
24.06.2005 N 162
( z0731-05 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 липня 2005 р.
за N 735/11015
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету статистики N 296 від 27.08.2008 )
ІНСТРУКЦІЯ
щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 7-сг "Звіт про хід збирання урожаю та проведення інших польових робіт на "__" __________ 200_ року" ( v0412202-04 )
1. Загальні положення
1.1. Форму N 7-сг "Звіт про хід збирання урожаю та проведення інших польових робіт "__" ________ 200_ року" подають юридичні особи, їх відокремлені підрозділи, які здійснюють сільськогосподарську діяльність, незалежно від підпорядкування, форм власності та господарювання, які згідно з чинним законодавством не належать до малих підприємств (за винятком тих малих підприємств, які мають у своєму користуванні понад 100 га сільськогосподарських угідь), органу державної статистики за місцезнаходженням землі у період проведення робіт.
1.1.1. Якщо земельні ділянки господарства, на яких проводяться роботи, розміщені у різних адміністративних районах, то форма подається відповідним районним органам державної статистики за місцезнаходженням земельних ділянок.
1.1.2. У формі ураховуються площі сільськогосподарських культур на землях, що перебувають у власності та користуванні господарства, уключаючи узяті в оренду землі, що оформлені актами (договорами оренди) згідно з чинним законодавством. За зібрані площі на землях, що передані в оренду іншим землекористувачам, форму подає орендар, за умови, якщо передання земельних ділянок здійснене та оформлене згідно з чинним законодавством.
1.2. Форма заповнюється на підставі первинних облікових документів, що фіксують виконання робіт та надходження сільськогосподарської продукції з поля.
1.3. Показники форми щодо площ сільськогосподарських культур (крім закритого ґрунту, який указується у квадратних метрах) заповнюються у гектарах (у цілих числах); кількість одержаної продукції, внесення мінеральних добрив - у центнерах; внесення органічних добрив - у тоннах.
1.4. Дані указуються наростаючим підсумком з початку проведення робіт.
1.5. Адресна частина форми заповнюється таким чином:
реквізит "Найменування організації - складача інформації" - указується повна назва підприємства (господарства), що подає форму (згідно з установчими документами);
реквізит "Поштова адреса" - указується фактична повна адреса підприємства, що подає форму;
сітка кодів заповнюється підприємствами згідно з довідкою про включення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).
1.6. У рядках форми, де показники відсутні, ставиться прочерк.
2. Заповнення бланка форми
Розділ I. "Хід збирання урожаю сільськогосподарських культур"
2.1. Показники форми щодо зібраних площ та кількості одержаної з них продукції заповнюються з урахуванням трансформації посівних площ сільськогосподарських культур, а саме: досіву пізніх культур після складання державного статистичного спостереження за формою N 4-сг "Заключний звіт про підсумки сівби під урожай 200_ року", фактичних розмірів літньої загибелі, зміни господарського використання посівів (на зерно, на зелений корм).
Зернові і зернобобові культури
2.1.1. У рядку 001 "Усього скошено озимих та ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи)" указується загальним підсумком скошена площа озимих та ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи), які зібрані на зерно.
2.1.2. До площі зернових і зернобобових культур включаються: площі пшениці, жита, ячменю, вівса, проса, рису, гречки, зернобобових культур (вика і викові суміші на зерно, горох, квасоля, сочевиця, нут, пелюшка, чина, маш, кормові боби), сорго, суміші колосових, а також площі овочевих сортів квасолі та бобів на насіння, гороху (зеленого горошку), які використані на зерно.
2.1.3. У рядку 002 "Обмолочено озимих та ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи), уключаючи пряме комбайнування" указується площа, на якій проведено обмолот озимих та ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи).
2.1.4. У рядки 001 і 002 включаються також площі зернових культур (без кукурудзи), посіви яких були призначені на зелений корм, сіно і силос, але фактично були зібрані на зерно.
2.1.5. У рядки 001 і 002 не включаються зібрані площі:
кукурудзи на зерно;
зернових і зернобобових культур на сіно, силос, зелений корм, сінаж, трав'яне борошно та для одержання гранул і брикетів;
повторні (післяжнивні) та міжрядні (ущільнені) посіви зернових;
посіви гороху, квасолі і бобів, які призначені для збирання стручків у зеленому вигляді, та посіви зеленого горошку;
посіви овочевих сортів гороху (зеленого горошку) на насіння.
2.1.6. Не включаються у зібрані площі також площі посівів, які згодовані худобі шляхом випасу.
2.1.7. У рядку 003 "Намолочено зерна (без кукурудзи)" указується кількість зерна зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) у початково оприбуткованій вазі, намолоченого з площі, яка показана у рядку 002.
2.1.8. У рядках 005, 007, 063, 066, 069, 072, 075, 078, 081, 084 указуються відповідно обмолочені площі рису, зернобобових культур, пшениці озимої, жита озимого, проса, гречки, пшениці ярої, ячменю озимого, ячменю ярого, вівса.
2.1.9. У рядках 006, 008, 064, 067, 070, 073, 076, 079, 082, 085 указується кількість намолоченого зерна у початково оприбуткованій вазі у розрізі культур, зазначених у пункті 2.1.8.
Кукурудза
2.1.10. У рядку 012 "Зібрана площа кукурудзи на зерно у повній стиглості" указується площа, з якої зібрані качани кукурудзи у повній стиглості окремо від стебел.
2.1.11. У рядку 014 "Зібрано качанів кукурудзи у повній стиглості у перерахунку на зерно" указується вага качанів кукурудзи у стадії повної стиглості у перерахунку на сухе зерно, зібраних з площі, яка урахована у рядку 012. Перерахунок качанів кукурудзи повної стиглості на зерно проводиться відповідно до вказівок про облік урожаю кукурудзи, викладених в інструкції щодо заповнення державного статистичного спостереження за формою N 29-сг "Звіт про збір урожаю сільськогосподарських культур на 1 грудня 200_ року", пункти з 2.8.1 до 2.8.3).
Технічні культури
2.1.12. У рядку 016 "Зібрана площа цукрових буряків (фабричних)" указується площа, з якої цукрові буряки викопані для продажу (здавані) цукровим та іншим заводам для промислової переробки. У цей показник не включаються площі, на яких цукрові буряки тільки підкопані, але не вибрані, або вибрані, але не очищені; а також зібрані площі, продукція з яких призначена для годівлі худоби, та зібрані площі маточних цукрових буряків і висадків.
2.1.13. У рядку 017 "Накопано цукрових буряків (фабричних)" указується фізична вага цукрових буряків (фабричних) після очищення коренів від землі, гички і домішок, які накопані з площі, врахованої у рядку 016.
2.1.14. У разі, якщо на заводи надходять цукрові буряки з посівів, які раніше призначалися для годівлі худоби, збір продукції та відповідну цій частині урожаю площу ураховують у цукрових буряках (фабричних).
2.1.15. У рядку 019 "Зібрана площа льону-довгунцю" указується площа, на якій вибрано льон-довгунець.
2.1.16. У рядку 2019 "Загинуло льону-довгунцю" указується площа, на якій посіви льону-довгунцю загинули.
2.1.17. У рядку 031 "Зібрана площа соняшнику на зерно" ураховується вся зібрана і обмолочена площа посівів соняшнику на зерно.
2.1.18. У рядку 032 "Намолочено зерна соняшнику" указується кількість насіння соняшнику у початково оприбуткованій вазі, яка намолочена з площі, показаної у рядку 031.
Картопля та овочі
2.1.19. У рядку 035 "Зібрана площа картоплі" указується вся зібрана площа картоплі.
2.1.20. У рядку 036 "Накопано картоплі" указується вага накопаної картоплі з усієї зібраної площі, облікованої у рядку 035.
2.1.21. У рядку 2035 "Загинуло картоплі" указується площа загибелі посадженої картоплі.
2.1.22. У рядку 038 "Зібрана площа овочів відкритого ґрунту (без насінників і маточників)" указується загальна площа повністю зібраних овочевих культур: капусти всякої, огірків, помідорів, буряків столових, моркви столової, цибулі на ріпку, часнику, зеленого горошку та інших овочів. До складу інших овочів входять: гарбузи столові, кабачки, баклажани, патисони, перець солодкий (гіркий), столові коренеплоди (хрін, петрушка, селера, пастернак, ріпа, редька, редиска, бруква), зелені культури (цибуля зелена, цибуля-порей, салат, кріп, щавель, шпинат, ревінь, кінза тощо). У інших овочах ураховуються і посіви кукурудзи молочної і молочно-воскової стиглості, початки якої призначаються для консервування або використовуються у свіжому вигляді на продовольчі потреби. Посіви зернобобових овочевих культур (гороху, квасолі, бобів), які призначені для збирання стручків у зеленому вигляді, також ураховуються у цьому показнику.
2.1.23. Площі овочевих культур, на яких овочі збираються частково (огірки, помідори та ін.), у показники форми включаються лише після того, як збирання овочів на них закінчено повністю.
2.1.24. У площу зібраних овочів не включаються площі маточників і насінників овочевих культур та цибулі на сіянку.
2.1.25. У рядку 095 "Одержано овочів відкритого ґрунту" враховується продукція тільки з відкритого ґрунту (без насінників). Сюди включається також продукція часткового збору до і після масового збирання.
2.1.26. У рядку 2038 "Загинуло овочів відкритого ґрунту" указується площа, на якій посіви овочевих культур загинули.
Закритий ґрунт
2.1.27. У рядку 109 "Зібрана площа овочів закритого ґрунту" указується площа опалювальних та неопалювальних стаціонарних теплиць, які накриті склом або плівкою, а також стаціонарних парників під склом або плівкою, утепленого ґрунту (у квадратних метрах), з якої було зібрано овочеву продукцію. Площа, яка зайнята під розсадою, у цей показник не включається.

................
Перейти до повного тексту