1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Інструкція


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
N 176 від 01.07.2002
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Мінагрополітики України
01.07.2002 N 176
( z0722-02 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 вересня 2002 р.
за N 723/7011
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 457 від 01.12.2015 )
Інструкція
про порядок заповнення приймальної квитанції на закупівлю молочної сировини (ф.N 3-ПК (МС))
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Ця Інструкція розроблена з урахуванням вимог до заповнення документів, що пов'язані з продажем-закупівлею молочної сировини.
Приймальна квитанція - це документ, у якому приймальник на підставі товарних накладних на перевезення молочної сировини за спеціалізованою формою N 1-ТН (МС) вказує кількість і вартість молочної сировини та розрахунки з продавцем за минулий місяць.
1.2. Приймальна квитанція за формою N 3-ПК (МС) на закупівлю молочної сировини виписується у трьох примірниках і не пізніше 3-го числа наступного за звітним місяцем надається:
1 примірник - сільськогосподарському підприємству (продавцю молочної сировини);
2 примірник - районному відділу статистики за місцезнаходженням господарства;
3 примірник - приймальнику молочної сировини.
1.3. Документальне забезпечення записів у приймальній квитанції проводиться відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року N 88 "Про затвердження Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку" (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за N 168/704).
У разі відсутності комп'ютерних систем приймальну квитанцію за формою N 3-ПК (МС) дозволяється друкувати, нумерувати та вносити до неї записи за допомогою друкарських пристроїв.
1.4. Терміни, що використовуються в цій інструкції, уживаються в такому значенні:
приймальник - юридична або фізична особа, яка здійснює приймання молочної сировини на молокоприймальному пункті або переробному підприємстві від сільськогосподарських підприємств;
продавець - сільськогосподарське підприємство, яке продає молочну сировину молокоприймальному пункту або молокопереробному підприємству.
2. ЗАПОВНЕННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КВИТАНЦІЇ ЗА ФОРМОЮ N 3-ПК (МС)
2.1. Приймальна квитанція на закупівлю молочної сировини складається з трьох частин, кожна з яких заповнюється у такій послідовності:
Частина 1. Заголовок
У цій частині зазначаються відповідні ідентифікаційні коди, місцезнаходження приймальника та продавця молочної сировини, їх найменування.
Частина 2. Дані про кількість, якість, вартість, розрахунки
Нумерація приймальних квитанцій на закупівлю молочної сировини проводиться молокопереробним підприємством.
Число, місяць, рік - дата виписки приймальної квитанції у форматі: чч - число, мм - місяць, рррр - рік.
Приймальна квитанція виписується один раз на місяць або за період місяця.
Наприклад: з 1 до 31 травня 2002 року або з 1 до 15 травня 2002 року.
На переробному підприємстві протягом поточного місяця або періоду по кожному господарству на підставі товарних накладних (форма N 1-ТН (МС)) заповнюється нагромаджувальна відомість у комп'ютерному виконанні або з використанням іншої обчислювальної техніки. Рекомендована форма нагромаджувальної відомості додається.
Дані з нагромаджувальної відомості за місяць по сільськогосподарському підприємству вносяться до приймальної квитанції.
Оплата за вершки проводиться за договірними цінами, але не нижче ціни, що складається з урахуванням вартості відсотка жиру в молоці першого гатунку.
Частина 3. Наводяться дані бухгалтерського обліку про балансові розрахунки з сільськогосподарським підприємством за молочну сировину з урахуванням сум дотацій за рахунок коштів ПДВ, вартості наданих автотранспортних та інших послуг
Приймальну квитанцію за формою N 3-ПК (МС) підписує керівник та головний бухгалтер молокопереробного підприємства.
Заступник начальника Департаменту
ринків продукції тваринництва з Головною
державною племінною інспекцією
Міністерства аграрної політики України



В.А.Пищолка
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Мінагрополітики України
01.07.2002 N 176
( z0722-02 )
Форма N 3-ПК (МС)
Ідентифікаційний код ------------- -------------
за ЄДРПОУ ------------- Код за ДКУД -------------
------------- -------------
Приймальник | Код | Продавець | Код |
|-----------| |-----------|
______________________|___________|______________________|___________|
(область (республіка))| |(область (республіка))| |
______________________|___________|______________________|___________|
(район) | | (район) | |
______________________|___________|______________________|___________|
(організація | | (сільрада) | |
(підприємство)) | | | |
______________________|___________|______________________|___________|
(молокоприймальний (назва господарства)
пункт)
Продавець _______________________________________________________
(найменування сільськогосподарського підприємства)
Приймальник ______________________________________________________
(найменування підприємства)
ПРИЙМАЛЬНА КВИТАНЦІЯ N
на закупівлю молочної сировини
-------------------------------------
| Число | Місяць | Рік |
|----------+------------+-----------|
-------------------------------------
з __________ до ________________________ 200__ р.
------------------------------------------------------------------------------
| Види | Прийнято, кг |Вміст, % |Середня |Середня |Загальна|
| молочної|-------------------+-----------|закупі- |закупі- |сума, |
| сировини|натураль-| в |жиру |білка|вельна ціна |вельна |грн. |
| |ної ваги |перера- | | |за 1 кг |ціна з | |
| | |хунку на | | |молока I |урахуванням | |
| | |молоко | | |ґатунку при |надбавок та | |
| | |базисної | | |фактичному |знижок, | |
| | |жирності | | |вмісті жиру |грн за 1 кг| |
| | | | | |та білка, | | |
| | | | | | грн | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|Сальдо на| | | | | | | |
|початок | Х | Х | Х | Х | Х | Х | |
|місяця | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|Молоко - | | | | | | | |
|всього, | | | | | | | |
|у тому | | | | | | | |
|числі: | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|вищого | | | | | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|з нього: | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|термо- | | | | | | | |
|стійке | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|неохоло- | | | | | | | |
|джене | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|першого | | | | | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|з нього: | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|термо- | | | | | | | |
|стійке | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|неохоло- | | | | | | | |
|джене | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|другого | | | | | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|з нього: | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|неохоло- | | | | | | | |
|джене | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|неґату- | | | | | | | |
|нкове | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|Вершки - | | | Х | Х | | | |
|всього, | | | | | | | |
|у тому | | | | | | | |
|числі: | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|першого | | | Х | Х | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|другого | | | Х | Х | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|третього | | | Х | Х | | | |
|ґатунку | | | | | | | |
|---------+---------+---------+-----+-----+------------+------------+--------|
|Разом: | | | | | | | |
------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
| Найменування грошових розрахунків |Розмір надбавок та |
| |знижок на 1 кг сировини|
| |-----------------------|
| | % |сума, грн |
|------------------------------------------------------+----------+------------|
| 1 | 2 | 3 |
|------------------------------------------------------+----------+------------|
|Надбавка за молоко вищого гатунку до ціни першого | | |
|ґатунку при фактичному вмісті жиру і білка | | |
|------------------------------------------------------+----------+------------|
|Надбавка за термостійке молоко до ціни вищого та | | |
|першого ґатунку | | |
|------------------------------------------------------+----------+------------|
|Знижка за молоко другого ґатунку до ціни першого | | |
|ґатунку при фактичному вмісті жиру та білка | | |
|------------------------------------------------------+----------+------------|
|Знижка за молоко неохолоджене до ціни відповідного | | |
|ґатунку, грн./кг | | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Доплата (дотація) за рахунок коштів ПДВ за попередній | |
|місяць: | |
|нараховано | |
|перераховано | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Автотранспортні послуги | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|ПДВ на молоко, яке закуповується у посередників | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|ПДВ на інші послуги | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Усього до виплати | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Сальдо на кінець місяця (періоду) | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Сальдо за дотацією на початок місяця (періоду) | |
|-----------------------------------------------------------------+------------|
|Сальдо за дотацією на кінець місяця (періоду) | |
--------------------------------------------------------------------------------
(цифрами)
Відмітка про перерахування ______________________________________
(номер, дата платіжного доручення)
__________________________________________________________________
М.П. Керівник ___________________________________
(П.І.Б., підпис)
Головний бухгалтер _________________________
(П.І.Б., підпис)
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
України
01.07.2002 N 176
( z0722-02 )
АКТ
про розходження кількісних або якісних показників у молоці між господарством і молокопереробним підприємством від "___"___________________ 200__ р.
Приймальник (лаборант) __________________________________________
(прізвище, ім'я, по батькові)
молокопереробного підприємства _______________________________ та
(назва підприємства)
відповідальний представник ______________________________________
(назва сільськогосподарського підприємства,
__________________________________________________________________
прізвище, ім'я, по батькові відповідального представника)
склали цей акт про те, що при прийманні-здачі доставленого
господарством ___________________________________________ молока,
вершків за накладною від _____________________ 200__ р. N _____ на
молочну сировину мають місце розходження за такими показниками:
---------------------------------------------------------------
| | Дані при | Дані при |
| |відвантаженні| прийманні |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|1. Органолептичні показники | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|2. Вміст жиру, % | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|3. Вміст білка, % | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|4. Густина, град. А | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|5. Сухі речовини, % | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|6. Кислотність, град. Т | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|7. Загальне бактеріальне | | |
|обсіменіння, тис./см3 | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|8. Температура, град. С | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|9. Ступінь чистоти, група | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|10. Кількість соматичних клітин, | | |
|тис./см3 | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|11. Стан тари, пакування, | | |
|пломбування | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|12. Кількість місць | | |
|-----------------------------------+-------------+-----------|
|13. Вага нетто, кг | | |
---------------------------------------------------------------
ВИСНОВКИ:
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
Майстер-приймальник ___________ _____________________________
(підпис) (прізвище, ім'я, по батькові)
Лаборант ___________ _____________________________
(підпис) (прізвище, ім'я, по батькові)
Відповідальний
здавач сировини __________ _____________________________
(підпис) (прізвище, ім'я, по батькові)
Представник незацікавленої ________ ____________________________
організації (підпис) (прізвище, ім'я, по батькові)
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Мінагрополітики України
01.07.02 N 176
( z0722-02 )
Відомість
про закупівлю молока від ________________________________________ сільськогосподарського підприємства _____________________________ району ____________________ сільради в _________ місяці 200___ р.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|Дата | Маса, кг | Вміст, % |Кислот-|Темпера-|Сухі |Ступінь|Загальне |Густина,|Кіль- |Термо-| Ґатунок |
|товарної |----------------+-------------|ність, |тура, |речо-|чистоти|бактеріа-|град. А |кість |стій- |-----------------------|
|накладної, |натура-|базисної|жиру, |білка,|град. Т|град. С |вини,| |льне | |сомат. |ке, кг|вищий|пер-|дру-|неґа- |
|номер |льної |жирності| | | | | % | |обсімені-| |клітин, | | |ший |гий |тункове|
| |жирно- | | | | | | | |ння, | |тис./см3| | | | | |
| | сті | | | | | | | |тис./см3 | | | | | | | |
|--------------+-------+--------+------+------+-------+--------+-----+-------+---------+--------+--------+------+-----+----+----+-------|

................
Перейти до повного тексту