1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
21.05.2004 N 178
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 травня 2004 р.
за N 680/9279
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 253 від 11.04.2013 )
Про затвердження Порядку виведення з експлуатації потужностей з виробництва спирту державних підприємств, які є збитковими або не використовують такі потужності
( Щодо втрати чинності пункту 2.2 наказу додатково див. Наказ Міністерства аграрної політики N 271 від 17.06.2005 )
На виконання підпункту "ж" пункту 2 розділу І Заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють злочинним проявам і корупції, затверджених Указом Президента України від 9 лютого 2004 року N 175 "Про систему заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють злочинним проявам і корупції",
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок виведення з експлуатації потужностей з виробництва спирту державних підприємств, які є збитковими або не використовують такі потужності (що додається).
2. Державному департаменту продовольства (Лавров Є.М.):
2.1. Подати цей наказ на реєстрацію до Міністерства юстиції України.
2.2. До 1 листопада 2004 року подати міністерству програму виведення потужностей державних спиртових заводів.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Омельяненка Г.Г.
В.о. Міністра Ю.Я.Лузан
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
України
21.05.2004 N 178
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 травня 2004 р.
за N 680/9279
ПОРЯДОК
виведення з експлуатації потужностей з виробництва спирту державних підприємств, які є збитковими або не використовують такі потужності
Загальні положення
1. Виведення з експлуатації потужностей з виробництва спирту державних підприємств, що належать до сфери управління Мінагрополітики і є збитковими або не використовують такі потужності (далі - підприємства), здійснюється шляхом реструктуризації або ліквідації підприємств.
2. Для підготовки матеріалів, необхідних для реструктуризації або ліквідації підприємства, Мінагрополітики утворює комісію з питань виведення з експлуатації потужностей з виробництва спирту (далі - комісія).
До складу комісії залучаються в установленому порядку представники зацікавлених міністерств та інших органів виконавчої влади, учені, фахівці (за їх згодою). Персональний склад комісії затверджує Міністр.
Рішення комісії про доцільність реструктуризації або ліквідації підприємства оформляється протоколом.
3. На підприємстві, що підлягає реструктуризації або ліквідації, для підготовки матеріалів комісією утворюється робоча група, до складу якої включаються в установленому порядку представники підприємства, регіонального відділення Фонду державного майна, місцевого органу виконавчої влади, інших зацікавлених організацій (за їх згодою).
Реструктуризація підприємства
4. Реструктуризація підприємства передбачає здійснення комплексу організаційних, фінансово-економічних, технічних та інших заходів, пов'язаних із зміною структури підприємства та його управління, які дають змогу забезпечити фінансове оздоровлення, збільшення обсягів виробництва конкурентоспроможної продукції.
5. Комісія визначає перелік підприємств, які підлягають реструктуризації, та черговість її проведення.
6. Робоча група з питань реструктуризації проводить аналіз економічного стану підприємств, готує проект реструктуризації.
7. Економічний стан підприємства визначається на підставі результатів аналізу фінансово-господарських показників його діяльності, оцінки потенціальних можливостей виробництва та стану ринку. Для цього використовуються дані за два останніх звітних періоди про:
фінансовий стан підприємства;
показники оцінки конкурентоспроможності продукції;
виробничий та науково-технічний потенціал, а також рівень прогресивності технологічних процесів;
стан збуту продукції;
соціальну інфраструктуру;
кадровий склад;
структуру заробітної плати;
наявність об'єктів незавершеного будівництва;
результати оцінки впливу виробничої діяльності підприємства на екологічну ситуацію та зайнятість у регіоні.
8. Аналіз фінансового стану підприємства проводиться на основі даних бухгалтерського балансу (в обсязі річного та квартального звітів), статистичних даних.

................
Перейти до повного тексту