- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 617 від 23.09.98 м.Київ | Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 жовтня 1998 р. за N 634/3074 |
Про внесення змін і доповнень до Правил продажу продовольчих товарів
( Наказ фактично втратив чинність у зв'язку з втратою
чинності Наказу Міністерства економіки та з питань
європейської інтеграції
N 185 від 11.07.2003,
до якого вносились зміни )
1. Внести до Правил продажу продовольчих товарів, затверджених наказом МЗЕЗ від 28.12.94
N 237, такі зміни і доповнення:
1.1. У розділі "I. Загальні положення":
1.1.1. У пункті 1 після слів "щодо належної якості" записати слова "і безпеки", далі - за текстом.
1.1.2. Пункт 3 викласти в такій редакції:
1.1.3. У пункті 9 після слів "зберігання і продаж продуктів харчування" записати слова "повинні мати спеціальну освіту (підготовку), вони", далі - за текстом.
1.1.4. Пункт 11 викласти в такій редакції:
"11. Усі продовольчі товари у господарюючого суб'єкта повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, прибутково-видаткові накладні, сертифікат відповідності державної системи сертифікації або копія зазначеного сертифіката, завірена господарюючим суб'єктом, що відпустив товар, який підлягає обов'язковій сертифікації, тощо)".
1.1.5. Пункт 12 доповнити абзацом такого змісту:
"Неякісні, небезпечні, фальсифіковані, неправильно марковані харчові продукти, ті харчові продукти, які не отримали позитивного висновку державної санітарно-гігієнічної експертизи та сертифіката відповідності або строк придатності до споживання яких закінчився, а також харчові продукти, на які відсутні документи, що підтверджують їхню якість та безпеку, повинні бути вилучені з обігу та при потребі передані на відповідну експертизу для визначення шляхів їх подальшого використання, утилізації чи знищення в порядку, визначеному законодавством".
1.1.6. Пункт 13 викласти в такій редакції:
"13. Не допускаються до продажу фасовані вітчизняні та імпортні харчові продукти без маркування державною мовою України, яке повинно містити інформацію про:
загальну назву харчового продукту;
номінальну кількість харчового продукту в установлених одиницях виміру (маси, об'єму тощо);
склад харчового продукту, якщо він виготовлений з кількох складників, із зазначенням переліку назв використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок, барвників, інших хімічних речовин або сполук;
енергетичну цінність (для харчових продуктів, що її мають);
................Перейти до повного тексту