- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2009 р.
за N 164/16180
Про затвердження Типових нормативів харчування у соціальному центрі матері та дитини
Відповідно до абзацу другого пункту 20 Типового положення про соціальний центр матері та дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2005 року
N 879,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Типові нормативи харчування у соціальному центрі матері та дитини, що додаються.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
Міністр ПОГОДЖЕНО: В.о. Першого заступника Міністра охорони здоров'я України, головного державного санітарного лікаря України | Ю.О.Павленко А.М.Пономаренко |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінсім'ямолодьспорту
13.01.2009 N 25
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2009 р.
за N 164/16180
ТИПОВІ НОРМАТИВИ
харчування у соціальному центрі матері та дитини
1. Типові нормативи харчування для жінок на сьомому-дев'ятому місяці вагітності і матерів, що мають дітей віком від народження до 18 місяців (на одну добу, грамів)
Найменування продуктів |
Загальна норма |
Норма дієтичного харчування |
Енергетична цінність 100 г продукту, ккал |
Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту |
200 |
200 |
189 |
Хліб пшеничний |
300 |
300 |
221 |
Борошно пшеничне |
10 |
- |
324 |
Крупа, всього: у тому числі: пшоняна вівсяна рис манна гречана інша |
70 5 10 15 15 10 15 |
80 - 10 20 20 10 20 |
348 303 330 328 295 |
Бобові |
10 |
- |
298 |
Макаронні вироби |
20 |
20 |
335 |
М'ясо |
125 |
125 |
168 |
Риба |
100 |
100 |
99 |
Молоко |
500 |
500 |
52 |
Масло тваринне |
40 |
40 |
692 |
Сир |
50 |
50 |
88 |
Жири тваринні топлені, маргарин |
10 |
10 |
712 |
Олія |
20 |
20 |
899 |
Яйця курячі (штук) |
1 |
1 |
157 |
Цукор |
60 |
60 |
379 |
Чай |
1 |
1 |
- |
Сіль |
10 |
10 |
- |
Картопля |
450 |
450 |
80 |
Крохмаль картопляний |
1 |
1 |
327 |
Овочі, всього: у тому числі: капуста буряк морква цибуля ріпчаста огірки, помідори |
350 150 50 50 50 50 |
350 150 60 50 50 50 |
27 42 32 41 11 |
Фрукти сушені |
15 |
15 |
217 |
Лавровий лист |
0,1 |
0,1 |
- |
Томатна паста |
3 |
3 |
99 |
Сумарна енергетична цінність, ккал |
3284,23 |
3282,09 |
- |
Вміст у грамах: білків жирів вуглеводів |
114,37 118,63 439,77 |
112,58 118,41 441,52 |
|
2. Типові нормативи харчування для дітей віком від народження до 18 місяців (денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування продукту |
Вікова група (місяців) |
до 3-х |
4 - 5 |
6 - 7 |
8 - 12 |
12 - 18 |
Сухі адаптовані молочні суміші (або рідкі адаптовані молочні суміші) |
80-100 (700-900) |
90-120 (900-1000) |
75-80 (900-800) |
30-60 (600 - 500) |
|
Хліб житній (з 10-ти місяців) |
|
|
|
5-10 |
30 |
Хліб пшеничний |
|
|
|
5-10 |
80 |
Крохмаль |
|
|
1 |
2 |
3 |
Борошно пшеничне |
|
|
|
|
20 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
|
|
20 |
25-30 |
40 |
Картопля |
|
|
50 |
85 |
150 |
Овочі |
|
|
120 |
180 |
210 |
Соки |
|
|
30-50 |
50-100 |
50 |
Фрукти сушені |
|
|
1-4 |
4-6 |
10 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
|
|
10-60 |
70-120 |
90 |
Кондитерські вироби (сухарики, печиво) |
|
|
|
3-15 |
15 |
Цукор |
|
|
30 |
30 |
40 |
Масло вершкове |
|
|
1-4 |
4-6 |
19 |
Мед, медопродукти |
|
|
|
|
1 |
Олія |
|
|
1-3 |
3-6 |
9 |
Яйця, штук |
|
|
1/5 жовтка |
1/4 - 1/2 жовтка |
1/2 |
Сало |
|
|
|
|
1 |
Молоко, кисломолочні продукти |
|
|
100-200 |
300-380 |
450 |
Сир кисломолочний |
|
|
10-30 |
30-50 |
40 |
Сир твердий |
|
|
|
|
3 |
Сметана |
|
|
|
|
10 |
М'ясо, м'ясопродукти |
|
|
|
50-90 |
85 |
Риба, рибопродукти |
|
|
|
15-25 |
25 |
Кава злакова, цикорій |
|
|
|
1 |
1 |
Какао |
|
|
|
1 |
1 |
Чай |
|
|
|
0,1 |
0,2 |
Сіль, сіль йодована |
|
|
1 |
2 |
2 |
Дріжджі |
|
|
|
|
1 |
Лавровий лист |
|
|
|
|
0,05 |
Сухарі панірувальні |
|
|
|
|
3 |
Томатна паста |
|
|
|
|
3 |
Ванільний цукор |
|
|
|
|
0,1 |
Кислота лимонна |
|
|
|
|
0,1 |
Хімічний склад: Білки, у тому числі тваринні Жири, у тому числі рослинні Вуглеводи |
15 15 30 66 |
19 19 38 77 |
23 22 53 3 115 |
32 25 61 6 143 |
60,6 37,5 63,5 12,3 229,3 |
Енергоцінність, ккал |
660 |
730 |
1029 |
1249 |
1731,2 |
................Перейти до повного тексту