- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
20.01.2005 N 25/4-14-37/524-ЕП |
Начальникам регіональних
митниць, митниць прямого
підпорядкування, митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
Про митне оформлення жирів товарних позицій 1516, 1517 відповідно до вимог наказу Держмитслужби від 08.12.04 N 881
Наказом Держмитслужби від 08.12.04
N 881 (зареєстрований Міністерством юстиції України 23.12.2004 за N 1630/10229) визначені місця митного оформлення товарів, що класифікуються за кодами 1516 20 98 10 та 1517 90 99 10 за
УКТЗЕД. Це Дніпровська, Донбаська, Західна, Київська, Подільська, Східна й Чорноморська регіональні митниці.
Для забезпечення достатнього контролю при митному оформленні вищезазначених товарів та повноти їх оподаткування:
1. Митне оформлення товарів, які декларуються суб'єктами ЗЕД за кодами 1516 20 98 10 та 1517 90 99 10 згідно з
УКТЗЕД, проводити з обов'язковим залученням відділів номенклатури й класифікації товарів митних органів. Рішення про визначення коду товару приймати на підставі результатів досліджень, отриманих від експертних підрозділів Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи (далі - ЦМУЛДЕР).
При митному оформленні інших товарів, що класифікуються у товарних позиціях 1516, 1517 за
УКТЗЕД (крім 1516 20 98 10, 1517 90 91 00, 1517 90 99 10), залучення експертних підрозділів ЦМУЛДЕР здійснювати лише при наявності достатніх підстав щодо недостовірного декларування таких товарів.
2. На виконання вимог статей
88,
314 Митного кодексу України при митному оформленні жирів, які декларуються за кодами 1516 20 98 10 та 1517 90 99 10 згідно з
УКТЗЕД, декларант в обов'язковому порядку повинен надати до митного органу інформацію про:
- сировину, яка використовувалася при виробництві продукту;
- головні етапи технології переробки сировини для отримання жиру;
- призначення жиру (визначається виробником);
- стандартну специфікацію та інші документи які містять дані про:
- вміст вільних жирних кислот;
- вміст добавок (волога, білки, вуглеводи, барвники, ароматизатори, емульгатори, тощо);
- температуру плавлення, йодне число, консистенцію;
- жирнокислотний склад.
Копії зазначених документів обов'язково передаються до підрозділу ЦМУЛДЕР разом із запитом на проведення досліджень зразків відповідних товарів.
................Перейти до повного тексту