1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
14.10.2009 N 11/4-10.29/9927-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Про класифікацію гліцерину сирого технічного рослинного походження, гліцерину сирого
До відома та використання у роботі, для забезпечення проведення ідентифікації та правильної класифікації "гліцерину сирого технічного рослинного походження" та "гліцерину сирого" повідомляємо наступне.
Класифікація товарів для цілей митного оформлення здійснюється згідно Основних правил інтерпретації УКТЗЕД, відповідно до вимог УКТЗЕД, яка є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про митний тариф України" від 05.04.2001 N 2371-III (із змінами та доповненнями) та з урахуванням Пояснень до УКТЗЕД, затверджених наказом Державної митної служби України від 31.01.2004 N 68.
За УКТЗЕД товар "гліцерин" класифікується в залежності від чистоти в товарній позиції 1520 або 2905.
При цьому в Поясненнях до товарної позиції 1520 (Пояснення до УКТЗЕД) зазначено, що сирий гліцерин є продукт з чистотою менше 95% (у перерахунку на суху речовину) та, відповідно, в Поясненнях до товарної позиції 2905 за пунктом (1), підпункту (II) розділу (С) зазначено, що для включення до товарної позиції 2905 гліцерин повинен мати чистоту 95% та більше (у перерахунку на масу сухого продукту).
За результатами опрацювання нормативної бази встановлено, що показники якості гліцерину сирого рослинного походження, який отримують з рослинних олій та жирів, гліцерину сирого, отриманого розщепленням або омиленням жирів лугами, та гліцерину дистильованого (який отримують з гліцерину сирого або гліцеринової води), встановлені міждержавними стандартами ГОСТ 6823-2000 "Глицерин натуральный сырой. Общие технические условия", ГОСТ 6823-77 "Глицерин сырой. Технические условия" та ГОСТ 6824-96 "Глицерин дистиллированный. Общие технические условия".
Зазначені показники наведені в порівняльній таблиці (таблиця 1).
Таблиця 1.
---------------------------------------------------------------------------------------
|Показник |Сирий гліцерин, норми для | Дистильований гліцерин, норми для |
| |сортів | марок |
| |---------------------------------+--------------------------------------|
| | першого | другого | третього | Д-98 | ПК-94 |Т-94 | Т-88 |
| | | | |----------+--------------+------------|
| | | |-------------|динамитний|фармакопейний,| технічний |
| | | |марки |марки | |харчовий, | |
| | | | 1 | 2 | |косметичний | |
|------------+-------------------+-------------+--------------------------------------|
|Колір |Від світло-жовтого | Не темніше | Не нормується |
| | до |коричневого |--------------------------------------|
| |світло-коричневого | | |Безбарвний або| |
| | | | | майже | |
| | | | | безбарвний* | |
|------------+-------------------+-------------+--------------------------------------|
|Прозорість |Прозорий, без піни |Припускається| Прозорий |
| | на поверхні | слабка | |
| | | мутність | |
|------------+---------------------------------+--------------------------------------|
|Запах | Не нормується | Відсутній запах не | Відсутній |
| | |притаманний гліцерину при| запах не |
| | |нагріванні до 100 град.С |притаманний |
| | | | гліцерину |
| | | | при 15-20 |
| | | | град.С |
|------------+---------------------------------+--------------------------------------|
|Відносна | Не нормується | 1,2584 | 1,2481 |1,2322|
|густина при| | | | |
|20 град.С до| | | | |
|води, не | | | | |
|менше 11 | | | | |
|------------+---------------------------------+----------+--------------------+------|
|Густина при| Не нормується | 1,255 | 1,244 | ---- |
|20 град.С, | | | | |
|г/куб.см, | | | | |
|не менше | | | | |
|------------+---------------------------------+----------+--------------------+------|
|Масова | 86 | 82 | 78 | 98 | 94 | 78 |
|частка | | | | | | |
|чистого | | | | | | |
|гліцерину, %| | | | | | |
|не менше | | | | | | |
|------------+---------------------------------+--------------------------------------|
|Реакція | 6,0 | 1,5 |
|гліцерину, | | |

................
Перейти до повного тексту