1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
29.12.2012 N 11.1/3-16.2/14544-ЕП
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013 )
Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
Доповнити Додаток 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України), пунктом 31 у редакції, що додається в додатку до листа.
Директор Департаменту,
член колегії Держмитслужби

А.Є.Гутник
Додаток
ТЕКСТОВИЙ ОПИС
пункту 31 до Додатку 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД ( 2371а-14 ), що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України)
--------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Назва товару | Код товару | Методологія класифікації |
|з/п| | | |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|31.|Насіння соняшнику | 1206, |У товарній позиції 1206 класифікується насіння|
| |однолітнього | 1208, |соняшнику однолітнього, що використовується |
| |(Helianthus annuus), у | 2008, |для отримання олії (шляхом пресування або |
| |лушпинні та лущене, у | 2306 |екстрагування розчинником), для сівби, в |
| |природному стані або | |харчовій промисловості тощо. |
| |смажене, макуха | |Насіння може бути цілим, подрібненим, колотим |
| | | |або лущеним. |
| | | |Насіння цієї товарної позиції може бути |
| | | |піддано помірній тепловій обробці з метою |
| | | |кращого зберігання, наприклад для інактивації |
| | | |ліполітичних ферментів (ліпаз, що руйнують |
| | | |жири), зменшення вологості (шляхом процесу |
| | | |сушіння), усунення гіркоти, полегшення |
| | | |використання тощо. |
| | | |Така теплова обробка допускається, якщо вона |
| | | |не змінює властивості насіння як природного |
| | | |продукту і не призводить до утворення |
| | | |продукту, придатного для більш специфічного |
| | | |використання. |
| | | |Насіння соняшнику в залежності від сорту буває|
| | | |високоолійним, для вилучення олії та, |
| | | |відповідно, призначеним для іншого |
| | | |використання. В додаткових поясненнях до |
| | | |товарних категорій товарної позиції 1206 |
| | | |вказано, що насіння соняшнику "лущене; у |
| | | |лушпинні сірого кольору та з білими смугами" |
| | | |товарної категорії 1206 00 91 призначене для |
| | | |виготовлення кондитерських виробів, корму для |
| | | |птахів або безпосереднього споживання людиною.|
| | | |Як правило його довжина становить лише |
| | | |половину довжини лушпиння, яка може |
| | | |перевищувати 2 см. У цьому насінні вміст олії |
| | | |зазвичай становить приблизно 30-35 мас.%. |
| | | |Насіння у лушпинні чорного кольору, призначене|
| | | |для виробництва олії, класифікується у |
| | | |товарній категорії 1206 00 99. |
| | | |Свіжозібране насіння може мати високу |
| | | |вологість (в межах 20 %) та не може |
| | | |зберігатися і відповідно транспортуватися, |
| | | |внаслідок високої можливості самозаймання та |
| | | |псування. За цього рівня вологості при |
| | | |температурі 20-25 град.С відбувається стрімкий|
| | | |ріст мікроорганізмів, інтенсифікація |
| | | |гідролітичних і окислювальних процесів, що |
| | | |призводить до значного погіршення якості |
| | | |насіння. У зв'язку з цим зібране насіння |
| | | |соняшнику, яке має вологість понад 12%, |
| | | |підлягає обов'язкові термічній обробці або |
| | | |сушінню з метою зниження рівня його вологості.|
| | | |Після процесу сушіння насіння зберігається при|
| | | |вологості біля 6-7%. Проте, це стандарт, при |
| | | |якому дозволено зберігати продукт, і процес |
| | | |сушіння зерна до вологості менше 6% не |
| | | |призводить до зміни категорії оброблення. |
| | | |Внаслідок такої термічної обробки та факту |

................
Перейти до повного тексту