1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.07.2003 N 11/2-13-11034-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Про класифікацію товару "ікра риб"
З метою однозначної класифікації окремих видів товарів згідно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" від 05.04.2001 N 2371-III, повідомляємо.
Ікра риб залежно від ступеня обробки та способу приготування класифікується в товарних підкатегоріях товарних позицій 0302, 0303, 0305, 0511 та 1604 за УКТЗЕД.
У товарній групі 03 класифікується придатна для харчування ікра риб, яка міститься в ястиках, необроблена (ікринки не очищені від органів кріплення та ястикової оболонки) і не приготовлена іншими способами, ніж описано в цій товарній групі. Способи приготування ікри риб, описані в товарній групі 03, - охолоджена, морожена, солона, в розсолі, копчена, сушена.
Ястики - статеві органи самок риб (яєчники), які містять яйця - ікринки, зв'язані в єдиний орган за допомогою тонкої з'єднувальної тканини (оболонки), багатої нервами та кровоносними судинами (дивись рис. 1 і рис. 2). Розмір ікринок у різних видів риб різний. Найбільші ікринки у лососевих риб, найменші - у оселедцевих. Ваговий склад ястиків такий: ікринки - від 77 до 96% ваги ястика, з'єднувальна тканини (оболонка) - від 4 до 23%. Коливання у вазі ікринок та з'єднувальної тканини залежать від зрілості ікри й від індивідуальних особливостей риби.
Зображення має графічний вигляд. Не наводиться. Рис. 1 Зображення має графічний вигляд. Не наводиться. Рис. 2
Неочищена від ястикової оболонки ікра риб згідно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України класифікується:
- свіжа або охолоджена - у товарній позиції 0302;
- морожена - у товарній позиції 0303;
- сушена, солона або в розсолі, гарячого або холодного копчення - у товарній позиції 0305.
Непридатна для використання в їжу ікра риб класифікується в товарній позиції 0511. До такої ікри риб належать:
1) запліднена ікра для риборозведення; визначається за наявністю чорних точок, які є очима зародків;

................
Перейти до повного тексту