N з/п |
Група продуктів |
Маса продукту (г), у якій не допускається Listeria monocytogenes |
1. |
М'ясо, в тому числі напівфабрикати, парні, охолоджені, підморожені, заморожені (усі види забійних, промислових та диких тварин) |
1.1. |
Парне, охолоджене, підморожене, заморожене в тушах, напівтушах, четвертинах, відрубах, блоках з м'яса на кістках, безкісткового, жилованого |
25 відбір проб з глибоких шарів |
1.2. |
М'ясна маса після дообвалювання кісток забійних тварин, м'ясо механічного обвалювання тощо |
25 пробопідготовка без фламбування поверхні |
1.3. |
Напівфабрикати м'ясні безкісткові (охолоджені, підморожені, заморожені), в тому числі мариновані великим та дрібним куском |
25 |
1.4. |
Напівфабрикати м'ясні рублені (охолоджені, заморожені): формовані, в тому числі паніровані, в оболонці з тіста, фаршировані (голубці, кабачки), фарш, напівфабрикати м'ясокісткові (великокісткові, дрібнокісткові, порціонні) |
25 |
2. |
Субпродукти забійних тварин охолоджені, заморожені, шкірка свиняча |
2.1. |
Субпродукти забійних тварин (печінка, нирки, язик, мозок, серце) охолоджені, заморожені, заморожені в блоках, шкірка свиняча |
25 пробопідготовка з фламбуванням поверхні |
3 |
М'ясні вироби |
3.1. |
Ковбаси і продукти з м'яса забійних тварин сирокопчені, сиров'ялені, в т.ч. нарізані та упаковані під вакуумом, напівкопчені, варено-копчені тощо |
25 |
3.2. |
Ковбаси варено-копчені, напівкопчені, терміни реалізації яких перевищують 5 діб, в т.ч. нарізані та упаковані під вакуумом, в умовах модифікованої атмосфери |
25 |
3.3. |
Ковбаси варені, сосиски та сардельки, м'ясні хліби та подібні продукти |
25 |
4 |
Продукти м'ясні з використанням субпродуктів |
4.1. |
Паштети з печінки і (або) м'яса в т.ч. в оболонках |
25 |
4.2. |
Жельовані м'ясні продукти (холодець, заливні та інші подібні продукти) |
25 |
5 |
М'ясо птиці, в тому числі напівфабрикати, охолоджені, підморожені, заморожені (всі види птиці для убою, пернатої дичини) |
5.1. |
Тушки та м'ясо птиці, фасоване охолоджене, підморожене, заморожене (всі види птиці для убою, пернатої дичини) в тому числі напівфабрикати, охолоджені, підморожені, заморожені |
25 Відбір проб з глибоких шарів м'язів |
5.2. |
Напівфабрикати з м'яса птиці натуральні м'ясо-кісткові та безкісткові без паніровки, в паніровці зі спеціями, з соусом, мариновані, м'ясо кускове, безкісткове в блоках |
25 |
5.3. |
Напівфабрикати з м'яса птиці рублені (охолоджені, підморожені, заморожені) в оболонці з тіста, в натуральній оболонці (в тому числі купати), в паніровці і без паніровки |
25 |
5.4. |
М'ясо птиці механічного обвалювання, шкіра птиці, кістковий залишок, охолоджені, заморожені, в блоках, напівфабрикат кістковий заморожений |
25 |
5.5. |
Субпродукти, напівфабрикати з субпродуктів птиці |
25 |
6 |
Ковбасні вироби, копченості, кулінарні вироби з використанням м'яса птиці |
6.1. |
Ковбасні вироби сиров'ялені, сирокопчені, в тому числі нарізані, упаковані під вакуумом, в умовах модифікованої атмосфери |
25 |
6.2. |
Варені ковбасні вироби (ковбаси, м'ясні хліби, сосиски, сардельки, рулети, шинка інші подібні вироби) |
25 |
6.3. |
Тушки, частини тушок птиці, вироби сирокопчені, сиров'ялені |
25 |
7 |
М'ясопродукти з використанням субпродуктів птиці, шкурки |
7.1. |
М'ясопродукти з використанням субпродуктів птиці, шкурки (паштети, ліверні ковбаси та інша подібна продукція) |
25 |
7.2. |
Паштети з м'яса птиці в т.ч. з використанням потроху птиці, паштети з печінки птиці |
25 |
7.3. |
Жельовані продукти з птиці (зельці, студні, заливні та інші подібні продукти) |
25 |
8 |
Молоко і молочні продукти |
8.1. |
Молоко, сироватка молочна, сколотини (маслянка), вершки пастеризовані в споживчій тарі, флягах, цистернах |
25 |
8.2. |
Сири тверді, напівтверді, розсольні, м'які |
25 |
8.3. |
Морозиво на молочній основі закалене, м'яке, рідкі та сухі суміші для м'якого морозива. |
25 |
9 |
Риба, нерибні об'єкти промислу та продукти, що з них виробляються |
9.1. |
Риба жива, риба-сирець, риба свіжа, охолоджена, морожена, фарш, філе, м'ясо морських ссавців |
25 |
9.2. |
Рибна продукція охолоджена і морожена: філе рибне, риба спеціально розроблена, фарш рибний харчовій, формовані фаршеві вироби, в тому числі з борошняним компонентом |
25 |
9.3. |
Пресерви пряного і спеціалізованого посолу, в тому числі малосольні |
25 |
9.4. |
Пресерви з розробленої риби та з додаванням рослинних олій, заливок, соусів з гарнірами і без гарнірів (в тому числі з лососевих риб в олії) |
25 |
9.5. |
Пресерви "пасти": пасти рибні, з білкової пасти |
25 |
9.6. |
Пресерви з термічно обробленої риби |
25 |
9.7. |
Рибна продукція гарячого копчення, в тому числі заморожена |
25 |
9.8. |
Рибна продукція холодного копчення: заморожена, в нарізку (куском, сервіровочна), баличні вироби холодного копчення в нарізку, асорті рибне, фарш баличний, вироби з прянощами, філе малосольне, підкопчене, заморожене та упаковане під вакуумом |
25 |
9.9. |
Риба солена, пряна маринована: не розроблена, розроблена солена, малосольна, в т.ч. лососеві без консервантів, філе, в нарізку, з заливками, спеціями, гарнірами, рослинною олією |
25 |
10 |
Кулінарні вироби з риби та нерибних об'єктів промислу без термічної обробки |
10.1. |
Масло оселедця, ікорне, з криля, пасти, закуски та інші подібні продукти |
25 |
11 |
Варено-морожена продукція з риби та нерибних об'єктів промислу |
11.1. |
Швидко заморожені готові обідні і закусочні рибні страви, млинці з рибою, начинка рибна, в т.ч. упаковані під вакуумом |
25 |
11.2. |
Вироби структуровані ("крабові палички" та подібна продукція) |
25 |
12 |
Ікра та молоки риб, продукти з них; аналоги ікри |
12.1. |
Молоки, ікра ястична, охолоджені і морожені |
25 |
12.2. |
Молоки солені |
25 |
12.3. |
Кулінарні ікорні продукти: багатокомпонентні страви без термічної обробки після змішування |
25 |
13 |
Печінка рибна, голови риб морожені |
13.1. |
Печінка рибна, голови риб морожені, інші їстівні частини рибних нутрощів, що не увійшли до переліку |
25 |
14 |
Нерибні об'єкти промислу |
14.1. |
Ракоподібні живі, охолоджені, морожені |
25 |
14.2. |
Двостулкові молюски (мідії, устриці, гребінець та інші подібні продукти) живі, охолоджені, морожені, головоногі молюски |
25 |
15 |
Варено-морожена продукція з нерибних об'єктів промислу |
15.1. |
Ракоподібні, м'ясо молюсків, страви з м'яса двостулкових молюсків, м'яса креветок, крабів, криля та подібних продуктів |
25 |
16 |
Овочі та картопля свіжі, свіжозаморожені і продукти їх переробки |
16.1. |
Овочі свіжі цільні бланшировані, не бланшировані швидкозамарожені |
25 |
16.2. |
Овочі зелені і листові бланшировані швидкозамарожені |
25 |
16.3. |
Салати і суміші з бланшированих овочів швидкозамарожені |
25 |
17 |
Олійна сировина і жирові продукти |
17.1. |
Шпик свинячий охолоджений, заморожений несолений, продукти з шпику свинячого і грудинки свинячої солені, копчені |
25 |
17.2. |
Масло вологодське і марочних сортів |
25 |
17.3. |
Масло солодковершкове в тому числі солене з масовою часткою жиру від 60% і більше |
25 |
17.4. |
Масло вершкове (бутербродне) з масовою часткою жиру від 30 до 59% |
25 |
17.5. |
Суміші рослинно-тваринних жирів, включаючи молочний жир, з масовою часткою жиру 30% і більше, в т.ч. масло вершково-рослинне для безпосереднього споживання. |
25 |
17.6. |
Масло шоколадне |
25 |
18 |
Готові кулінарні вироби, в тому числі продукція громадського харчування |
18.1. |
Салати з сирих овочів та фруктів без заправки і з заправкою (майонез, соуси тощо) |
25 |
19 |
Салати з сирих овочів з додаванням яєць, консервованих овочів, плодів тощо |
19.1. |
Без заправки і без додавання солених овочів і з заправками (майонез, соуси тощо) |
25 |
19.2. |
Соки з овочів свіжо відтиснуті, що реалізуються без зберігання |
25 |
20 |
Продукти для харчування дітей раннього віку |
20.1. |
Адаптовані молочні суміші. Сухі молочні суміші інстантного виготовлення (прісні, кисломолочні) |
100 |
20.2. |
Частково адаптовані молочні суміші, в тому числі їх похідні (сухі, рідкі, прісні, кисломолочні) інстантного виготовлення |
100 |
20.3. |
Частково адаптовані молочні суміші, в тому числі їх похідні (сухі, рідкі, прісні, кисломолочні), що потребують термічної обробки |
50 |
20.4. |
Молоко сухе для дитячого харчування |
25 |
20.5. |
Сухі молочні напої (для дітей від 6 міс. до 3 років) |
50 |
20.6. |
Каші сухі молочні, що потребують варки, та каші сухі молочні швидкорозчинні (інстантного виготовлення) |
50 |
21 |
Продукти на м'ясній основі для дитячого харчування |
21.1. |
Сосиски і сардельки |
25 |
21.2. |
М'ясні напівфабрикати |
25 |
21.3. |
Паштети та кулінарні вироби |
25 |
22 |
Спеціалізовані продукти для лікувального харчування, в тому числі дитячого (готові до споживання) |
22.1. |
Низьколактозні та безлактозні продукти |
100 |
22.2. |
Сухий молочний високобілковий продукт |
50 |
22.3. |
Продукти для недоношених дітей |
100 |
23 |
Продукти дитячого харчування, виготовлені на молочних кухнях |
23.1. |
Суміші відновлені, пастеризовані |
100 |
23.2. |
Кисломолочні продукти |
50 |
23.3. |
Сирні вироби: сир дитячий, ацидофільна паста, низьколактозна білкова паста і подібні продукти, сир кальцинований |
50 |
23.4. |
Готові молочні каші (з борошна та круп усіх найменувань) |
50 |
23.5. |
Закваски (рідкі), призначені для виготовлення дитячого харчування на дитячих молочних кухнях |
100 |
24 |
Продукти для харчування вагітних жінок та тих що вигодовують дитину |
24.1. |
Продукти на молочній основі та основі ізоляту соєвого білка (сухі продукти інстантного виготовлення) |
100 |
24.2. |
Рідкі продукти кисломолочні і на сквашеній соєвій основі |
50 |
24.3. |
Каші на молочно-зерновій основі |
25 |
25 |
Сировина та компоненти, що використовуються при виготовленні продуктів для дитячого харчування |
25.1. |
М'ясо забійних тварин (у тушах і відрубах): парне, охолоджене, заморожене, заморожене в блоках та кусках, субпродукти, кров харчова суха |
25 |
25.2. |
Тушки і м'ясо птиці: птиця охолоджена, заморожена, м'ясо курчат, курчат-бройлерів охолоджене, заморожене, м'ясо безкісткове кусками, кусками на кістках, в тому числі стегенця та грудки, субпродукти з птиці охолоджені |
25 (відбір проб з глибоких шарів) |
25.3. |
Риба свіжа, охолоджена, заморожена |
25 |
25.4. |
Масло коров'яче вищого ґатунку |
25 |
26 |
Інша епідзначима продукція, що не увійшла до переліку: |
26.1. |
- для загального вжитку |
25 |
26.2. |
- для дитячого харчування |
100 |