N з/п |
Найменування розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки |
Виконавець |
Строки вико- нання (роки) |
Кошторисна вартість розробки (проекту), тис.грн. |
Що буде розроблено по завершенні досліджень, розрахунок ефективності та орієнтовні обсяги впровадження |
всього |
у т.ч. на 2008 р. |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
За кодом програмної класифікації 2801050 "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері розвитку агропромислового комплексу, фінансова підтримка підготовки наукових кадрів" |
Секція НТР "Економіки, фінансів та управління" |
Департамент фінансів |
1 |
Методичні підходи з розробки таблиць "Внутрішня підтримка сільського господарства в Україні: розрахунок Сукупного Виміру Підтримки (СПВ) для національних виробників" за 2007 рік у форматі АСС/4 за методикою Світової організації торгівлі |
Федерація аудиторів бухгалтерів і фінансистів України |
2008 |
19,9 |
19,9 |
Підготовка нотифікації для Секретаріату СОТ |
Всього |
19,9 |
|
|
Секція НТР "Землеробства та виробництва продукції рослинництва" |
Департамент ринків рослинництва |
2 |
Розробити рекомендації щодо розміщення та раціонального використання сортових ресурсів сої в Україні |
Інститут кормів УААН |
2008 |
20,0 |
20,0 |
Диференційований системний підхід щодо розміщення і раціонального використання сортових ресурсів сої в різних еколого-географічних зонах України, що забезпечить високий рівень реалізації генетичного потенціалу сучасних сортів сої |
3 |
Вивчення структурно-функціональної організації, біологічного різноманіття, динаміки формування та розвитку лісових біоценозів в умовах змін клімату та антропогенного навантаження |
Харківський НАУ ім. В.В.Доку- чаєва |
2008 |
60,0 |
60,0 |
Механізми функціонування та динаміка формування лісових біоценозів у різних природних зонах України з урахуванням впливу на них антропогенних факторів |
Всього |
80,0 |
|
Секція НТР "Виробництво та переробка продукції тваринництва і птахівництва" |
Департамент ринків тваринництва з Головною державною племінною інспекцією |
4 |
Розробка технологій з переробки і раціонального використання сої на кормові цілі |
Інститут кормів УААН |
2008 |
20,0 |
20,0 |
Рекомендації з переробки і раціонального використання сої на кормові цілі |
5 |
Дослідити вплив згодовування великій рогатій худобі генетично модифікованої сої на рубцеве травлення, обмін речовин та якість продукції |
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехно- логій ім. С.З.Гжиць- кого |
2008 |
19,0 |
19,0 |
Рівень екологічної безпеки при використанні гліфосат-резистентної генетично модифікованої сої у годівлі жуйних тварин |
6 |
Витрати, ціни та ефективність виробництва сільськогосподарської продукції (молока, м'яса, яєць) в особистих селянських господарствах |
НАУ |
2008 |
20,0 |
20,0 |
Науковообгрунтовані рекомендації щодо формування витрат, цін та доходів на сільськогосподарську продукцію, яку виробляють та реалізують особисті селянські господарства |
Всього |
59,0 |
|
Секція НТР "Розвиток сільських територій та підприємництва" |
Департамент розвитку сільських територій |
7 |
Розробка методологічних рекомендацій з питань створення та організації господарської діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Розроблення державної цільової програми підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів |
Національна сільськогос- подарська палата України |
2008 |
80,0 |
80,0 |
Порядок створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на рівні сільських громад; бізнес-планування, залучення та використання інвестиційних ресурсів; розробка пакету взірцевих документів з питань створення та діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів |
Всього |
80,0 |
|
Секція НТР "Аграрна освіта, наука, інформатизація та дорадництво" |
Департамент аграрної освіти, науки та дорадництва |
8 |
Формування системи дистанційного навчання державних службовців для управлінської діяльності в АПК на основі компетентністного підходу |
НАУ |
2008- 2011 |
300,0 |
60,0 |
Рекомендації щодо переліку електронних навчальних курсів для організації та забезпечення дистанційного навчання при підготовці державних службовців від залежності від оцінки їх компетенцій; науково-методичні рекомендації створення дистанційного навчального курсу, шаблон дистанційного навчального курсу. |
Всього |
60,0 |
|
Науково-технічна рада Департаменту харчової промисловості |
Департамент харчової промисловості |
9 |
Розробка вимог щодо ідентифікації цукру білого за природою походження сировини |
УкрНДІЦП |
2008 |
80,0 |
80,0 |
Вимоги щодо ідентифікації цукру білого за природою походження сировини |
10 |
Розробка документації технологічного контролю цукрового виробництва від приймання сировини до відвантаження готової продукції |
УкрНДІЦП |
2008- 2009 |
200,0 |
80,0 |
Нормативний документ буде містити уніфіковані форми первинної технологічної документації з контролю цукрового виробництва, рекомендації з їх заповнення. |
11 |
Розробити нормативи втрат маси буряків, цукру і вмісту цукру в мелясі при переробці сучасних сортів і гібридів буряків. |
УкрНДІЦП |
2008- 2009 |
160,0 |
80,0 |
Науковообгрунтовані гранично-допустимі нормативи втрат бурякомаси, цукру і вмісту цукру в мелясі в в бурякоцукровому виробництві. |
12 |
Дослідження технологічних схем одержання біоетанолу з напівпродуктів цукрового виробництва (з розробкою ТЕО) та виробництва твердого палива з його відходів |
УкрНДІЦП |
2008- 2010 |
500,0 |
100,0 |
Технологічна схема цукрового заводу з одночасним одержанням цукру і біоетанолу, твердого палива з його відходів та проведені техніко-економічні розрахунки ефективності. Буде створена технологія отримання альтернативних видів палива, як джерел теплової енергії в бурякоцукровому виробництві, з напівпродуктів та відходів бурякоцукрового виробництва. Передбачається впровадження на одному з підприємств галузі |
Всього |
340,0 |
|
Разом |
638,9 |
|