1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
08.08.2019 № 242
Про прийняття та скасування національних стандартів
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості № 335 від 29.10.2019 )
Відповідно до пункту 2 частини другої статті 11 Закону України "Про стандартизацію", розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2019 рік
НАКАЗУЮ:
1. Прийняти національні стандарти, гармонізовані з європейськими стандартами, методом підтвердження з наданням чинності з 01 вересня 2019 року:
1. ДСТУ CEN/TR 16059:2019
(CEN/TR 16059:2010, IDT)
Аналізування харчових продуктів. Критерії ефективності валідованих однією лабораторією методів аналізування для визначення мікотоксинів
- Вперше
2. ДСТУ CEN/TS 16233-1:2019
(CEN/TS 16233-1:2011, IDT)
Продукти харчові. Визначення ксантофілів у м'ясі риби методом ВЕРХ. Частина 1. Визначення астаксантину та кантаксантину
- Вперше
3. ДСТУ CEN/TS 16233-2:2019
(CEN/TS 16233-2:2011, IDT)
Продукти харчові. Визначення ксантофілів у м'ясі риби методом ВЕРХ. Частина 2. Визначення співвідношення енантіомерів астаксантину
- Вперше
4. ДСТУ EN 12128:2019
(EN 12128:1998, IDT)
Біотехнологія. Лабораторії, що проводять дослідження, розроблення та аналізування. Коефіцієнт заповнення мікробіологічних лабораторій, зони ризику, місце розташування та вимоги фізичної безпеки
- Вперше
5. ДСТУ EN 12133:2019
(EN 12133:1997, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту хлоридів методом потенціометричного титрування
- Вперше
6. ДСТУ EN 12134:2019
(EN 12134:1997, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту пульпи, відокремленої центрифугою
- Вперше
7. ДСТУ EN 12136:2019
(EN 12136:1997, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Визначення загального вмісту каратиноїдів та окремих їхніх фракцій
- Вперше
8. ДСТУ EN 12460:2019
(EN 12460:1998, IDT)
Біотехнологія. Великосерійна технологія та виготовлення. Настанови щодо вибирання та встановлення устатковання відповідно до біологічного ризику
- Вперше
9. ДСТУ EN 12468:2019
(EN 12468:1997, IDT)
Біотехнологія. Змінені організми для використання в довкіллі. Настанови щодо стратегії поточного контролювання навмисного поширення генетично змінених рослин
- Вперше
10. ДСТУ EN 12630:2019
(EN 12630:1999, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту глюкози, фруктози, сорбіту та сахарози методом високоефективної рідинної хроматографії
- Вперше
11. ДСТУ EN 12631:2019
(EN 12631:1999, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Ферментативне визначення вмісту D- та L-молочної кислоти (лактату) методом NAD-спектрометрії
- Вперше
12. ДСТУ EN 12683:2019
(EN 12683:1998, IDT)
Біотехнологія. Змінені організми для використання в довкіллі. Настанови щодо складання характеристики генетично зміненого організму через аналізування тривкості зміни геному на молекулярному рівні
- Вперше
13. ДСТУ EN 12689:2019
(EN 12689:1998, IDT)
Біотехнологія. Настанови щодо оцінювання чистоти, біологічної активності та тривкості продуктів на основі мікроорганізмів
- Вперше
14. ДСТУ EN 12733:2019
(EN 12733:2018, IDT)
Сільськогосподарські та лісогосподарські машини. Косарки приводні, керовані пішим оператором. Вимоги щодо безпеки
- На заміну ДСТУ EN 12733:2014
15. ДСТУ CR 12739:2019
(CR 12739:1998, IDT)
Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Звіт стосовно вибирання устатковання для біотехнологічних лабораторій залежно від ступеня небезпеки
- Вперше
16. ДСТУ EN 12741:2019
(EN 12741:1999, IDT)
Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Настанови щодо діяльності біотехнологічних лабораторій
- Вперше
17. ДСТУ EN 12742:2019
(EN 12742:1999, IDT)
Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту вільних амінокислот методом рідинної хроматографії
- Вперше
18. ДСТУ EN 13441:2019
(EN 13441:2001, IDT)
Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Настанови щодо стримування поширення генетично змінених рослин
- Вперше
19. ДСТУ EN 13739-1:2019
(EN 13739-1:2011, IDT)
Сільськогосподарські машини. Машини для внесення твердих добрив широкозахоплювальні. Захист довкілля. Частина 1. Вимоги
- На заміну ДСТУ EN 13739-1:2004
20. ДСТУ EN 14082:2019
(EN 14082:2003, IDT)
Продукти харчові. Визначення вмісту свинцю, кадмію, цинку, міді, заліза та хрому методом атомно-абсорбційної спектрометрії (AAS) після сухого озолення
- Вперше
21. ДСТУ EN 14122:2019
(EN 14122:2014, IDT)
Продукти харчові. Визначення вітаміну B 1 методом високоефективної рідинної хроматографії
- Вперше
22. ДСТУ EN 14148:2019
(EN 14148:2003, IDT)
Продукти харчові. Визначення вітаміну K 1 методом високоефективної рідинної хроматографії
- Вперше
23. ДСТУ EN 14164:2019
(EN 14164:2014, IDT)
Продукти харчові. Визначення вітаміну B 6 методом високоефективної рідинної хроматографії
- Вперше
24. ДСТУ EN 14177:2019
(EN 14177:2003, IDT)
Продукти харчові. Визначення патуліну в прозорих та непрозорих яблучних соках і пюре. Метод високоефективної рідинної хроматографії із застосуванням розподільного очищення рідини
- Вперше
25. ДСТУ EN 14214:2019
(EN 14214:2012 + A2:2019, IDT)
Автомобільне паливо. Метилові ефіри жирних кислот (FAME) для дизельних двигунів. Вимоги та методи випробування
- Вперше
26. ДСТУ EN 15097:2019
(EN 15097:2006, IDT)
Іригаційна техніка. Локальне зрошення. Гідравлічна оцінка
- Вперше
27. ДСТУ EN 1659:2019
(EN 1659:1996, IDT)

................
Перейти до повного тексту