1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
26.03.2008 N 101
Про затвердження національних стандартів, внесення змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 18.05.2007 р. N 104 та від 05.07.2007 р. N 144
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 125 від 16.04.2008 N 146 від 14.04.2009 N 496 від 30.12.2009 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити зміни до національних стандартів України з наданням чинності з 1 червня 2008 р.:
Зміна N 1 до Кекси. Загальні технічні умови
ДСТУ 4505:2005
національна Зміна N 2 Сіль кухонна. Загальні технічні умови
до ДСТУ 3583-97
(ГОСТ 13830-97)
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 125 від 16.04.2008 )
2. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 липня 2008 р.:
ДСТУ 4933:2008 Безпека у надзвичайних ситуаціях. Техногенні
надзвичайні ситуації. Терміни та визначення
основних понять
- Вперше
ДСТУ 4934:2008 Безпека у надзвичайних ситуаціях. Джерела
фізичного походження природних надзвичайних
ситуацій. Номенклатура та показники впливів
уражальних чинників
- Вперше
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 125 від 16.04.2008 )
2.1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4936:2008 Розсада суниці. Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4937:2008 Матеріал шипшини садивний. Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4938:2008 Саджанці плодових культур. Технічні умови
- Вперше
( Термін дії ДСТУ 4939:2008 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 146 від 14.04.2009 )
ДСТУ 4939:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів,
консерви м'ясні та м'ясорослинні. Методи
визначення вмісту хлоридів
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 26186-84)
ДСТУ 4940:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод
визначення вітаміну A
- Вперше
( Термін дії ДСТУ 4941:2008 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 146 від 14.04.2009 )
ДСТУ 4941:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів, консерви
м'ясні та м'ясо-рослинні. Методи визначення
вмісту жиру
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 8756.21-89 та ГОСТ 26183-84)
ДСТУ 4942:2008 Буряки цукрові. Регулятори росту. Методи
визначення біологічної ефективності
- Вперше
ДСТУ 4943:2008 Саджанці троянди. Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4944:2008 Агрохімікати. Встановлювання допустимих
концентрацій шкідливих речовин
- Вперше
ДСТУ 4945:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Пікнометричний метод визначення вмісту
розчинних сухих речовин
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 29030-91)
ДСТУ 4946:2008 Насіння стевії. Показники якості та методи їх
визначання
- Вперше
ДСТУ 4947:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Методи визначення вмісту мікотоксину патуліну
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 28038-89)
ДСТУ 4948:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Методи визначення вмісту нітратів
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 29270-95)
ДСТУ 4949:2008 Розсадництво плодових культур, винограду та
хмелю. Культура ізольованих тканин. Порядок
створення
- Вперше
ДСТУ 4950:2008 Проектування розсадників плодових культур.
Загальні вимоги
- Вперше
ДСТУ 4951:2008 Насадження плодові. Проектування. Загальні
вимоги
- Вперше
ДСТУ 4952:2008 Ягідні насадження. Проектування. Загальні
вимоги
- Вперше
ДСТУ 4953:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Метод визначання вмісту крохмалю
- Вперше
ДСТУ 4954:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи
визначання цукрів
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 8756.13-87)
б) з 1 липня 2009 року:
ДСТУ 4955:2008 Виноградники. Проектування. Загальні вимоги
- Вперше
ДСТУ 4956:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод
визначення бензойної кислоти
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 28467-90)
ДСТУ 4957:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи
визначення титрованої кислотності
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 25555.0-82)
ДСТУ 4958:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Методи визначення собінової кислоти
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 26181-84)
в) з 1 жовтня 2009 року:
ДСТУ 4959:2008 Прутки і труби зі сплавів на основі міді для
обробляння різанням. Технічні умови

................
Перейти до повного тексту