- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
( Постанову скасовано на підставі Розпорядження КМ
N 1022-р від 18.12.2017 )
Про удосконалення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за впровадженням системи НАССР
1. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, що здійснюють діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів:
1.1. Забезпечити дотримання вимог санітарного законодавства щодо виробництва та реалізації безпечних та якісних харчових продуктів.
1.2. Надавати декларацію виробника відповідно до чинного законодавства.
1.3. Вести облік придбання харчових продуктів та сировини, що застосовуються для виробництва та обігу харчових продуктів.
1.4. Забезпечити виконання в повному обсязі вимог частини шостої статті
20 Закону України
"Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо застосування систем HACCP (Система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) (далі - система НАССР) та/або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.
2. Головному державному санітарному лікарю Автономної Республіки Крим, головним державним санітарним лікарям областей, міст Києва та Севастополя, на водному, залізничному, повітряному транспорті, об'єктів з особливим режимом роботи:
2.1. Посилити державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на потужностях (об'єктах) з виробництва та обігу харчових продуктів, в тому числі за впровадженням в обов'язковому порядку виробниками та продавцями (постачальниками) харчових продуктів системи НАССР та/або аналогічних систем забезпечення безпечності та якості харчових продуктів.
................Перейти до повного тексту